TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Chrono24 Saat Alım ve Gönderim Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Chrono24 Saat Alım ve Gönderim Bilgi

Mesaj Star » 12 Haz 2016, 22:00

Böyle sistem olmaz olsun :))

Peki şöyle bir şey sorayım. Almanya'dan kuzenim bana saat gönderecek diyelim kargoyla. Hediye diye düşünün. Gümrükte yine vergisini mi ödeyeceğiz yani?

Almanya'dan gelecek ürün o yüzden Almanya'yı örnek verdim. Orada bir adrese göndertsek onlar bana yollasa yine aynı tarife sanırım kurtuluş yok :) yani Ürünün bedelinin ne alakası var bu durumda.
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj Khan » 12 Haz 2016, 22:07

Star yazdı:Böyle sistem olmaz olsun :))

Peki şöyle bir şey sorayım. Almanya'dan kuzenim bana saat gönderecek diyelim kargoyla. Hediye diye düşünün. Gümrükte yine vergisini mi ödeyeceğiz yani?

Almanya'dan gelecek ürün o yüzden Almanya'yı örnek verdim. Orada bir adrese göndertsek onlar bana yollasa yine aynı tarife sanırım kurtuluş yok :) yani Ürünün bedelinin ne alakası var bu durumda.

Evet hediye gönderse de vergi mevcut, zira bazı satıcılar ürüne hediye diye yazıp hediye olarak gönderiyorlar, yine de gümrüğe yakalanabiliyor.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj r2d2 » 12 Haz 2016, 22:19

Gönderenin soyadı falan tutuyorsa, akrabamız olduğunu kanıtlayabiliyorsak belki sorun olmayabilir. Ya da en güzeli Almanya'da havaalanına gidip Türkiye'ye gidecek yolculara teslim edilir, buradan da gelen yolcu karşılanıp alınabilir :)
Şaka bir yana, Almanya'da adamın biri elinde koca bir lcd tv ile dolaşıp bunu İstanbul'da kardeşim alacak, götürebilir misiniz diye soruyordu yolculara.
Kullanıcı avatarı
r2d2

Mesaj Star » 12 Haz 2016, 22:38

Tsayir yapın bi güzellik be, bu kadar acımasız olmayın :)
Bu arada mesela Ürünün tutarı düşük gösterilse 750-800 Euro gibi, bu Sefer de ödeme dekontunu falan mı görmek istiyorlar. O da sıkıntı çıkarabilir. Yapacak bir şey yok bu durumda sanırım. Yeterince şansımı zorladım :D
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj r2d2 » 12 Haz 2016, 22:39

Bu sorunu çözse çözse TSayiR çözer.
Kullanıcı avatarı
r2d2

Mesaj eyimen » 12 Haz 2016, 22:45

TSayir kardesim bu aciklamayla buyuk hata yaptin :lol:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Caner1983 » 12 Haz 2016, 22:57

tsayır daha önce saatlerimiz iş başında bölümünde de söylemişti galiba gümrükte çalıştığını
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Tgm » 12 Haz 2016, 23:23

r2d2 yazdı:
TSayiR yazdı:
Tgm yazdı:2000 euro riskli bir fiyat. 1500 usd üstü alışlarda gumruk beyannamesi açılması gerekir. Ayrı bir prosedürü var. Ciddi bir vergi ödersiniz.

Düşük fiyat gösterme işi boş iş. Teknoloji çağındayız. Bir tıkla gerçek fiyatı bulunur. Ki Gümrük Muayene Memuru arkadaşlarım rahatlıkla buluyor.

Dhl baş ağrısı. Ama zaten Deutsche Post Alman resmi postası. Tr ye girdikten sonra PTT taşır.

Edit: havale sonrası kargo da zaten başlı başına bir risk. Olası bir aksi durumda adamları hayatta bulamazsınız.

Ben gümrük memuruyum, tam yazacaktım ki tolga kardeşimiz herşeyi özetlemiş bende buna ilaveten sunu ekleyeyim 1500$ değil euro olacak. Ve prosedür gerçekten can sıkıcı, beyannameyle de bitmiyor acentesi komisyoncusu vs vs..

Bi de bu sayfayi bir ziyaret edin

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sor ... afiyetleri

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

madem gümrük memurusunuz size bir sorum var, Türkiye gümrük birliği anlaşmasını imzalamadı mı? Bu nasıl bir anlaşmadır ki biz ticaretini yapmayacağımız malları alırken vergisini ödüyoruz? Anlaşma uygulanmıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Gümrük mevzuatı yolcu beraberi eşya muafiyetlerini okumakta fayda var. Ek-9 da sayılan eşyalar ve değeri 430 euroyu geçmeyen eşyalar yolcu beraberi sayılır ve vergiden muaftır. Yani diğer bir deyişle yolcunun yanında getireceği eşyalarda "sınırsızlık" yoktur.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners