TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega PyeongChang 2018

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega PyeongChang 2018

Mesaj zavarra » 28 Şub 2016, 06:53

Baslığı komple silsek de saati görmesek olur mu? :lol:

1) Çalınan saatim aklıma geliyor.
2) Omega'da çalışan stajyerlerin 1 günde oturup tasarladığı bir Saat izlenimi oluşuyor :lol:
3)Son ihtimal saati yaparken Çinli İmitasyonculardan ilham almış bile olabilirler

Not : Zamanında 2 omegası olan ve markaya saygısı olan birisi olarak bunları yazdım.

Eleştiri; gelişimi tetikler.
Kullanıcı avatarı
zavarra

Mesaj Anesthesia » 28 Şub 2016, 08:24

manil yazdı:
Anesthesia yazdı:
manil yazdı:Limited edition saatler için majör bir değişiklik beklemek ne derece doğru?

Olayı hatırlatan bir kaç rötuş dışında ne yapılabilir ki?

Ben saati beğendim. :)

İbretlik :)

İbretlik derken? :/

Yorumu beğendim anlamında
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj manil » 28 Şub 2016, 09:53

İbret kelimesinin anlamını ben sanırım yanlış biliyorum. TDK sözlüğünde şöyle geçiyor,

ibret    Ar. ¤ibret 

a. 1. Kötü bir olaydan alınması gereken ders, uyarıcı sonuç: “Gören göze ibret vardır her şeyde.” -Âşık Veysel. 2. sf. hlk. Çirkin, kötü, acayip.

Güncel Türkçe Sözlük ibret    

< Ar. ibret: ibret; çok çirkin

Bu durumda, anlamı daha müphem hale getirmekten başka bir şeye yaramadı.

Omega kullanmış ve hali hazırda kafasındaki 'top' saati (sub) alarak üst segmente noktayı koymuş birisi olarak bazen omega'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

CLK'nın eleştirilerini çoğu kez iğneleyici ama öze yönelik olarak doğru bulsam ve zaman harcanmış bir emek ürünü olduğunu bilsem de farklı forum üyeleri tarafından estetik açıdan beyan edilen fikirlere yönelik subjektif beyanların (sadece benim girdiğim zaman entrye verilen cevapla sınırlı kalmamak üzere) işin teknik ya da horolojik niteliklerinden ziyade kişisel beğeni ya da algının sorgulanması anlamına geleceğini,

Ne bana ne de başka forum üyesine karşı bu nitelikteki cevaplar için toleransımın olmadığının bilinmesini isterim.

Sonuç olarak, beğenir ya da beğenmezsiniz ama adamların bir yeri ve ağırlığı var. Saat denilen hadise (Rolex de dahil) istisnaları bi kenara bıraktıktan sonra hammaddesine değil, psikolojik olarak size yaşattığı deneyime göre fiyatlanan bir emtia. Deneyimlerinde kişisel olduğunu idrak etmek suretiyle mesajlarımızın sadece kendimizi bağlayacak şekilde ifade edilmesi gerekir kanaatindeyim.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Anesthesia » 28 Şub 2016, 10:39

Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm, amacım yapılan yorumu beğendiğimi, olası 'konu ne zaman omega olsa ortaya çıkması olası' tartışma ve fikir ayrılıkların gerek olmadığını işaret etmekti.
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj manil » 28 Şub 2016, 10:52

Rica ederim :) Anesthesia zaten olumsuz düşünsem TDK referansını eklemezdim. Güven esastır. ;)

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Caner1983 » 28 Şub 2016, 10:59

manil yazdı:Sonuç olarak, beğenir ya da beğenmezsiniz ama adamların bir yeri ve ağırlığı var. Saat denilen hadise (Rolex de dahil) istisnaları bi kenara :D bıraktıktan sonra hammaddesine değil, psikolojik olarak size yaşattığı deneyime göre fiyatlanan bir emtia.

Bu kısımda ibretlik :D
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Clk » 28 Şub 2016, 13:20

@manil

emtia ile biten cümlenin benzerini forumda defalarca yazdim. Parasi masanin üzerine konulup alinan bir mal nasil olurda böyle putlastirilircasina korunur, sanki bir sahismis gibi yapilan elestiriler hakaretmis gibi alinir algilayamiyorum.

Üslub kismina gelince! Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin üslublari ortada. Eee imam cemaat misali :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj manil » 28 Şub 2016, 13:38

@clk :) sen öyle konuşsan da 'imama' uymadığın ortada. Yoksa benim rolexim'in katsayı zulmünden başlar, darbeci omega ile bitirirdin.

Tekdüze olmamakta fayda var, yani hep 'iyi sıhhatte olsunlar efenim' tarzı entry de çok samimi olmaz diye düşünüyorum. Meğer ki bizi araştırmaya, sorgulamaya yöneltsin. ;)

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners