TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Mercek / Cyclops Sorunu Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Mercek / Cyclops Sorunu Yorum

Mesaj kilimanjaro » 27 May 2015, 14:35

altıkırkbeş yazdı:Kermit'in tipi kaymış abi :D Ama favorim 116610 LV "Hulkmariner" , en güzel yeşil :champ:

İlterciğim hep sana diye diye dilimde tüy bitti ... at şu çöp omegayı al bir rolex :lol:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj zafeer » 27 May 2015, 14:53

Cct yazdı:Merceğin 2.5 kat büyütmesi gerekiyor hatta bu oran replika Rolex'leri anlamanın öncelikli yollarındandır.

Fotoğraftaki modeller orjinal mi? Kaynak neresi?

Gerçekten farklı oranlarda büyüme söz konusuysa rolexin büyüklüğüne adına yakışmayan ciddi bir hata bence
3-5 tane olsa kabul edilebilir ancak yazılanlara bakarsak ciddi oranda problem yaşayanlar var ve çok sinir bozucu
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj Cct » 28 May 2015, 17:04

ysrFCB yazdı:(Cct) Fotoraflar yabanci sitelerden orjinalmis ( rolex cyclops problem ) yazarsaniz cikar, ama ben buna gozumle sahit oldum hatta ankarada baska butikte vitrinde gormustum ama kesin vitrin caminda birseylar var dedim sonra kendi bayisi anlatinca orda emin oldum.

Ben hiç tarihli bir Rolex kullanmadım o yüzden görüntüsüne de pek aşina değilim.

Daha önce düşen ve kayan cyclops'ları duymuştum fakat büyütme oranı farkını hiç duymamıştım.

Rolex'lerdeki cyclops aslında camın bir parçası değil bildiğiniz yapıştırma.. Belki yapıştırıcının zayıflaması veya yanlış uygulanması sonucu olabilir.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Architecte » 28 May 2015, 22:02

Genellikle day- date, ya da just date Rolex saatleri çok inceledim. Ama özellikle day- date'lerle haşır neşir olduk. nedense no date just date rolexleri sevemedim Rolex day date ve de özellikle president bracelet konusunda master yaptım diyebilirim. Gördüğüm kadarıyla mercekler farklı büyütüyor. Yalnız şunu da söylemek gerekiyor Rolex büyüteç konusunda başarılı. Hiç zorlanmadan görebiliyorsunuz. Şunu da söylemek gerekiyor büyüteç orginallik konusunda tek kriter değildir. Büyüteçleri daha belirgin olan imitasyon Rolexler de gördüm. Hatta bileziği kasası yani tamamı 18K gold olan Rolex de gördüm inceledim satıcı söylemese orginalinden farkı yok ama altın olarak değeri var sadece.

Fake Orginal mercekler aşağıda.

Resim

Fake

Resim

Orginal
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj ysrFCB » 28 May 2015, 23:06

Sanirim benim gibi takintili kisiler mercek olayindan uzak durmali her nekadar gorusunu sevsemde ama yinede yetkli servisine gidip sorucam.
ysrFCB

Mesaj raven » 29 May 2015, 23:34

Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Clk » 30 May 2015, 07:50

Bu konuya en dogru yaniz Cct'den gelmis. Ama her zaman ki gibi dogru sorulara dogru cevaplar mevcut degil!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Kaçmazfb » 31 May 2015, 15:58

Ender olmak kaydı ile eğer geleneksel üretim tekniklerinden kaynaklanıyor ise marka değeri benim gözümde daha artar, insan faktörünün olduğu yerde makul görülmeli bence .Başıma gelir isede değişim veya tüketici haklarımı kullanırım.İstese ileri teknoloji bir bantta, insan eli değmeden cm nin bilmem kaçta biri hassasiyette pat küt çat çut makineler işi hallerdebilir o zamanda değerli olmaz vesaire. zira en iyi şey teknolojiyi ve el emeğini harmanlayabilmek değilmidir ;sonuçta casioda mercek sorunu diye birşey asla duymayız.
Kullanıcı avatarı
Kaçmazfb

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], kogan ve 241 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners