TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yurt D覺覺na Saat Satma Hakk覺nda Bilgi ve Tecr羹be Payla覺m覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurt D覺覺na Saat Satma Hakk覺nda

Mesaj Tolgi06 » 12 Oca 2015, 00:29

Bende yazayim bir sey, forumlarda cok fazla satisim oldu,ozellikle WUS'ta. Art niyetli alici degilse islem cok rahat. Paypal ardindan kargo ile mantikli. Tek problem potansiyel art niyetli alicilar. Paypal'e komisyonu genelde saticilar odemesine ragmen sistemleri direk alici odakli. Dolandirilmak cok kolay. Detayli dolandirilma konusu icin benim diger basliga bakabilirsiniz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Ya: 35
Kay覺t: 03 Nis 2010, 23:20

Mesaj onatozer » 12 Oca 2015, 00:48

PayPal bakiyesi belirttiim gibi sadece T羹rkiye kurumlar覺na 繹demelere izin veriyor, ebay ve diger yurtd覺覺 site ve hesaplarda kesinlikle kredi Kart覺 kullanmak gerekiyor.
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj creeindian » 12 Oca 2015, 15:18

Onat Bey, bu durum san覺r覺m bankayla ilgili bir ey deil. Az 繹nce mevcut bakiyemi TEB veya Finansbank dolar hesab覺ma aktarmay覺 denedim. Daha iban numaras覺n覺 girmeme f覺rsat veremden ald覺覺m uyar覺lar u ekilde:

"T羹rkiye banka hesab覺n覺z yaln覺zca T羹rk Liras覺 i癟ermelidir."
Detayl覺 a癟覺klamas覺 ise 繹yle :shock:
"PayPal hesab覺n覺zdan bir T羹rkiye banka hesab覺na para 癟ektiinizde, para T羹rk Liras覺 cinsine d繹n羹t羹r羹l羹r."

Ve bu se癟enekleri deitirebileceim herhangi bir ayar vs de bulamad覺m.

OnatOzer yazd覺:creeindian, USD hesab覺n覺n olduu banka ile ilgili bir s覺k覺nt覺 olabilir, ben yeil yonca logolu (banka ad覺 yazmam doru olur mu bilemedim:)) banka ile 癟ok rahat 癟al覺覺yorum. stelik belirtilen s羹relerden de daha erken para hesaba ge癟iyor, ertesi g羹n hesaba ge癟en yat覺rma ilemi biliyorum. :super: Eer mevcut hesaplar ile olmuyorsa kullan覺lan kredi kart覺na yat覺rmak da yine kur kurnazl覺覺n覺n 繹n羹ne ge癟iyor. Gerekli se癟im yap覺l覺rsa yatan d繹viz kredi kart覺n覺n ait olduu bankan覺n kuruna g繹re d繹n羹t羹r羹l羹yor.

Kargo konusunda ise al覺c覺 baka bir yol istemedii s羹rece PTT en uygun fiyatl覺 y繹ntem. Ancak yukar覺da da belirtildii gibi memurun o anki psikolojisine g繹re fiyatland覺rmalar 癟覺kabiliyor. :lol: Ben genelde kargo 羹cretsiz diye belirtip ekstra ilgi 癟ekmenin mant覺kl覺 olduunu d羹羹n羹yorum. 羹nk羹 imdiye kadar verdiim en a覺r kargoya bile 35TL 繹dedim. :thumbup:

Ebay ilk sat覺lar i癟in ger癟ekten s覺k覺nt覺l覺 oluyor ancak olumlu sat覺覺 y羹ksek olan 羹yelerini kesinlikle kolluyor. Bunu hem bir al覺c覺 olarak k繹t羹, hem de bir sat覺c覺 olarak iyi deneyimlediimi s繹yleyebilirim. :roll: Zaten pahas覺 癟ok belirli eylerin yerine elden 癟覺kmayan ama g繹zden 癟覺km覺 羹r羹nler i癟in Ebay'in kullan覺lmas覺 taraftar覺y覺m. 羹nk羹 piyasas覺 belli bir saat zaten gerek bizim forumumuz gerekse yabanc覺 forumlarda elbet al覺c覺s覺na ulaacakt覺r. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
creeindian

Ya: 44
Kay覺t: 17 Mar 2014, 00:09

Mesaj onatozer » 12 Oca 2015, 17:44

Malesef bu da yine PayPal in 羹lkemizde kur fark覺ndan para kazanmak i癟in gelitirdii bir Y繹ntem. Paray覺 TL hesab覺na yat覺rmay覺 art kouyor ve kur 癟evirisini kendi yap覺yor. Tabii ki alim sat覺mdan para kazan覺yor. :evil: ne yaz覺k ki tek Y繹ntem bir TL Hesab覺 tan覺may覺p kur d繹n羹羹m羹 yap覺l覺p hesaba aktar覺lmas覺...
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Noodles » 13 Oca 2015, 12:52

Ben de tecr羹bemi paylaay覺m istedim.

Bir tanesi 3000 USD civar覺nda olmak 羹zere, yakla覺k 15-20 aras覺 sat覺 yapt覺m.
B羹y羹k tutarl覺 saati g繹z羹m羹 karart覺p PTT ile Avustralya'da bir arkadaa g繹nderdim, cahil cesareti de denebilir asl覺nda buna. Fakat bu dahil hi癟 bir sat覺覺mda hi癟 bir sorun yaamad覺m bu g羹ne kadar. T羹m al覺c覺lar 羹r羹nlerini zaman覺nda teslim ald覺lar, ben de param覺 sorunsuz ald覺m.
Ebay'覺n komisyon 羹creti, listeleme 羹creti, PayPal'覺n kesintisi, bloke s羹resi ve kur fark覺 sa癟mal覺klar覺 sebebiyle bundan sonras覺 i癟in sat覺 yapmaktan vazge癟tim.
Ki daha 繹nce de bahsedildii gibi, sat覺tan edeceiniz kar覺n bir k覺s覺m覺n覺 veya tamam覺n覺 ebay veya Paypal'a kapt覺rabiliyorsunuz.
Yurt i癟inde sat覺lamayacak veya deerini bulamayacak, ilevsiz kalm覺 羹r羹nleri satmak i癟in g羹zel bir y繹ntem olabilir. Ama valuable 羹r羹nleri deerlendirmek i癟in yerli - yabanc覺 forumlar ya da saat 繹zelinde Chrono24 daha mant覺kl覺 olabilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Noodles

Ya: 41
Kay覺t: 10 ub 2013, 22:23

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners