TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Okuduğum En Güzel Saat Review'i / Amazondan

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Okuduğum En Güzel Saat Review'i / Amazondan

Mesaj razz » 27 Mar 2013, 14:18

fsinan yazdı:
SerdarFB yazdı:Ben de beğendim incelemeyi. :thumbup: Adam ciddi emek sarfetmiş ve paylaşmış :thumbup: :thumbup:

Kendisi ile aynı forumda olsaydım muhakkak gidip okurdum ve bizlerle paylaştığı için teşekkür ederdim kendisine. ;)

Forumdan değil amazondan olması olayı daha ilginç hale getiriyor...

Bence incelemenin bir saat forumunda yazılmamış olması üslub ve verilen bilgilerle fevkalade örtüşüyor.. :arrow:
Üslub'a örnek olarak, pilli saatin mekaniğe olan üstün yanlarını ispata harcanan satırların, pilli bir saat için teknolojisi gereği belki de en az önem arzeden zaman tutması konusundaki hassasiyet takıntısının ve akabinde yapılan gözlemlerin, mekanik harici saatleri sevmeyenlerin snob olarak nitelendirildiği ve bu zümrenin pilli saatleri küçümser yorumlarını kaale almamak gerektiğinin vurgulandığı bölümlerin zaten asıl konusu saat olan bir forumda pek de itibar görmeyeceği aşikar.. ;)
Kaldı ki teknik kapsamında yer verilen saatin ayar tepesi fonksyonları, sentetik safirin sertlik cetveli içindeki sıralaması gibi bilgilerin de yine ne derece giriş seviye detaylar içerdiği göz önüne alınırsa bu incelemenin bir internet alışveriş sitesinde bulunması ilginçten ziyade gayet makul geliyor bana.. :idea:

Başta Rolex ve Omega severler olmak üzere saat meraklılalarının yakından tanıdığı John B Holbrook II tarafından, aynı modelin otomatik versiyonu için 2004'te kaleme alınmış incelemeyi de hatırlayalım bu vesileyle:
http://seamasterreferencepage.com/srp/featured/review-of-the-bond-omega-seamaster-professional-model-2531-80-00/
:champ:

Bu arada aynı saatin parlak bezel insert'e sahip olan versiyonunu babam kullanır.. Kendi ihtiyaçları özelinde ( koldan çıkartınca durmayan, kurma gerektirmeyen, kasa çapı 40mm'den ufak olmayan, denize/havuza girilebilen, çelik kasa ve bilezikli, rahat okunan, markası prestijli ) şimdiye kadar taktığı en iyi saat olduğunu söyler.. ;)

Bir de caps'le hatırlatalım Mr.RazZ Sr. ve Omega SMP300 Quartz "James Bond" saatini.. 8-)
Resim
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj vmetin » 27 Mar 2013, 14:36

Baba'ya hörmetler, 007 nin kendisinden bile çok yakışmış :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj fsinan » 27 Mar 2013, 16:56

Razz yazdı:
fsinan yazdı:
SerdarFB yazdı:Ben de beğendim incelemeyi. :thumbup: Adam ciddi emek sarfetmiş ve paylaşmış :thumbup: :thumbup:

Kendisi ile aynı forumda olsaydım muhakkak gidip okurdum ve bizlerle paylaştığı için teşekkür ederdim kendisine. ;)

Forumdan değil amazondan olması olayı daha ilginç hale getiriyor...

Bence incelemenin bir saat forumunda yazılmamış olması üslub ve verilen bilgilerle fevkalade örtüşüyor.. :arrow:
Üslub'a örnek olarak, pilli saatin mekaniğe olan üstün yanlarını ispata harcanan satırların, pilli bir saat için teknolojisi gereği belki de en az önem arzeden zaman tutması konusundaki hassasiyet takıntısının ve akabinde yapılan gözlemlerin, mekanik harici saatleri sevmeyenlerin snob olarak nitelendirildiği ve bu zümrenin pilli saatleri küçümser yorumlarını kaale almamak gerektiğinin vurgulandığı bölümlerin zaten asıl konusu saat olan bir forumda pek de itibar görmeyeceği aşikar.. ;)
Kaldı ki teknik kapsamında yer verilen saatin ayar tepesi fonksyonları, sentetik safirin sertlik cetveli içindeki sıralaması gibi bilgilerin de yine ne derece giriş seviye detaylar içerdiği göz önüne alınırsa bu incelemenin bir internet alışveriş sitesinde bulunması ilginçten ziyade gayet makul geliyor bana.. :idea:

Başta Rolex ve Omega severler olmak üzere saat meraklılalarının yakından tanıdığı John B Holbrook II tarafından, aynı modelin otomatik versiyonu için 2004'te kaleme alınmış incelemeyi de hatırlayalım bu vesileyle:
http://seamasterreferencepage.com/srp/featured/review-of-the-bond-omega-seamaster-professional-model-2531-80-00/
:champ:

Bu arada aynı saatin parlak bezel insert'e sahip olan versiyonunu babam kullanır.. Kendi ihtiyaçları özelinde ( koldan çıkartınca durmayan, kurma gerektirmeyen, kasa çapı 40mm'den ufak olmayan, denize/havuza girilebilen, çelik kasa ve bilezikli, rahat okunan, markası prestijli ) şimdiye kadar taktığı en iyi saat olduğunu söyler.. ;)

Bir de caps'le hatırlatalım Mr.RazZ Sr. ve Omega SMP300 Quartz "James Bond" saatini.. 8-)
Resim

Benim yazıyla ilgili olarak hiç de senin kadar keskin algılarım yok. Sen quartz'ın üstünlüğünün kanıtlanması meselesine takılmışsın, halbuki yazıda dikkat edersen mekaniğe de methiye düzülerek 19.yüzyılda insanın ürettiği en komplike makinenin saatler olduğu gibi konulara değinilmiş. Kendine göre subjektif değerlendirmen olabilir ama yazıyı küçümseyip bir forumda itibar görmez falan yazman bence uygun değil.

Nitekim benim nazarımda değerli bir inceleme, benim de görüşlerim bu forumda itibar görmeyecek o zaman senin nazarında. Kişisel görüşlerin olabilir ama bunu disossiyatif şekilde genelin algısı olarak yorumlaman bence doğru değil. Alternatifler var. Olmasını foruma yakıştıramıyor olabilirsin, ancak bu da bir sorun.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj razz » 27 Mar 2013, 18:00

fsinan yazdı:Benim yazıyla ilgili olarak hiç de senin kadar keskin algılarım yok. Sen quartz'ın üstünlüğünün kanıtlanması meselesine takılmışsın, halbuki yazıda dikkat edersen mekaniğe de methiye düzülerek 19.yüzyılda insanın ürettiği en komplike makinenin saatler olduğu gibi konulara değinilmiş. Kendine göre subjektif değerlendirmen olabilir ama yazıyı küçümseyip bir forumda itibar görmez falan yazman bence uygun değil.

Nitekim benim nazarımda değerli bir inceleme, benim de görüşlerim bu forumda itibar görmeyecek o zaman senin nazarında. Kişisel görüşlerin olabilir ama bunu disossiyatif şekilde genelin algısı olarak yorumlaman bence doğru değil. Alternatifler var. Olmasını foruma yakıştıramıyor olabilirsin, ancak bu da bir sorun.

Bir ürün incelemesi okurken keskin algılara sahip olamama durumu bende mevcut değil, o bakımdan karşı bir görüş bildiremeyeceğim..

Mekanik saatlere methiye düzen bir saat incelemesi, klasik otomobil temalı bir forumda Jaguar E-Type'ı methiyeler eşliğinde anlatmakla aynı anlamda benim için.. Eğer anlatıma ev sahipliği yapacak mecra arabam.com olsaydı değerlendirmem farklı olurdu elbette..
Özetle; Spesifik bir ürün veya konuya ait zaten bilinen, kabul gören, onaylanan bir kavramı, bu ürün veya konu üzerinde yoğunlaşan bir platformda sunmak, aynı sunumu aynı ürün veya konuyla endirekt ilgisi bulunan ya da farklı pek çok ürün veya konunun da tartışıldığı bir platformda sunmak kadar itibar toplamaz.. Bu tespit sübjektif olarak değerlendirilebilir haliyle doğruluğunu tartışmak pek tabii mümkündür ancak yazıyı küçümsemediğim gibi paylaşıldığı platform özelinde başarılı bile bulduğum söylenebilir..

Senin nazarında değerli bir incelemeyse ne mutlu, faydalanıyor olman memnuniyet verici bir durum.. Senin görüşlerinin bu forumda itibar görmeyecek olması gibi bir çıkarıma nasıl vardın bilemiyorum zira ben senin görüşlerinden bahsetmedim bile..

Mekanik saatlerin -saat meraklısı zümre tarafından- pilli saatlerden daha fazla itibar gördüğü objektif bir durumdur.. Aksi alternatif değil istisnadır ve bu da objektif bir durumdur..
Bu arada -zaten yanlış yazdığın- Dissosiyatif teriminin anlamına da bir bak istersen ha keza ben konuyla ilgili bir durum görmüyorum..

Pilli saatleri mekanik saatlere alternatif olarak gösterdiğim pek çok mesajım mevcut.. Haliyle foruma yakıştıramamak durumu da nereden vardığını anlayamadığım tespitlerinden biri..
Kaldı ki yönetim olarak bu foruma yakışmayacağına inandığımız yegane saat türü olan sahte saatler dışında her saati tartışıyoruz burada sorunsuz bir şekilde..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj fsinan » 27 Mar 2013, 20:46

Razz yazdı:
fsinan yazdı:Benim yazıyla ilgili olarak hiç de senin kadar keskin algılarım yok. Sen quartz'ın üstünlüğünün kanıtlanması meselesine takılmışsın, halbuki yazıda dikkat edersen mekaniğe de methiye düzülerek 19.yüzyılda insanın ürettiği en komplike makinenin saatler olduğu gibi konulara değinilmiş. Kendine göre subjektif değerlendirmen olabilir ama yazıyı küçümseyip bir forumda itibar görmez falan yazman bence uygun değil.

Bir ürün incelemesi okurken keskin algılara sahip olamama durumu bende mevcut değil, o bakımdan karşı bir görüş bildiremeyeceğim..

Mekanik saatlere methiye düzen bir saat incelemesi, klasik otomobil temalı bir forumda Jaguar E-Type'ı methiyeler eşliğinde anlatmakla aynı anlamda benim için.. Eğer anlatıma ev sahipliği yapacak mecra arabam.com olsaydı değerlendirmem farklı olurdu elbette..
Özetle; Spesifik bir ürün veya konuya ait zaten bilinen, kabul gören, onaylanan bir kavramı, bu ürün veya konu üzerinde yoğunlaşan bir platformda sunmak, aynı sunumu aynı ürün veya konuyla endirekt ilgisi bulunan ya da farklı pek çok ürün veya konunun da tartışıldığı bir platformda sunmak kadar itibar toplamaz.. Bu tespit sübjektif olarak değerlendirilebilir haliyle doğruluğunu tartışmak pek tabii mümkündür ancak yazıyı küçümsemediğim gibi paylaşıldığı platform özelinde başarılı bile bulduğum söylenebilir..

Senin nazarında değerli bir incelemeyse ne mutlu, faydalanıyor olman memnuniyet verici bir durum.. Senin görüşlerinin bu forumda itibar görmeyecek olması gibi bir çıkarıma nasıl vardın bilemiyorum zira ben senin görüşlerinden bahsetmedim bile..

Mekanik saatlerin -saat meraklısı zümre tarafından- pilli saatlerden daha fazla itibar gördüğü objektif bir durumdur.. Aksi alternatif değil istisnadır ve bu da objektif bir durumdur..
Bu arada -zaten yanlış yazdığın- Dissosiyatif teriminin anlamına da bir bak istersen ha keza ben konuyla ilgili bir durum görmüyorum..

Pilli saatleri mekanik saatlere alternatif olarak gösterdiğim pek çok mesajım mevcut.. Haliyle foruma yakıştıramamak durumu da nereden vardığını anlayamadığım tespitlerinden biri..
Kaldı ki yönetim olarak bu foruma yakışmayacağına inandığımız yegane saat türü olan sahte saatler dışında her saati tartışıyoruz burada sorunsuz bir şekilde..

Arkadaşın review'ında yazdığı snob havaya sahipsin maalesef arkadaşım.

Bir "s" eksik olmuş kusura bakma, dissossiyatif terimi psikologlar tarafından bile çok geniş anlamda kullanılır. Buradaki kullanımının amacı kendi doğrularını yaşamaktır.

İlk yazdığın mesajında yazıllan görüşlerin bir saat forumuna yakışmayacağını açıkça belirtmişsin, buna sen mi karar vereceksin? Ayrıca quartz konusunda yazılmış bu yorumun "kişisel" olduğunu muhakkak anlamana rağmen, bunu yazanın da forumda olmaması sebebi ve "objektif" olduğunu belirttiğin mekanik saat üstün ve muteberdir genellemen ve buna aslında karşı da olmayan bir review için foruma yakışmaz demen bence uygun değil.

Benim de görüşüm buna uygun olabilir, değildir, ama olabilir. O zaman benim görüşüm de mi uygun değil? Ne münasebet.

%99 otomatiğin muteber olduğunu söylese dahi, birisi görüşlerini belirtirken primitif gerçekleri kullandı diye zaten seviyesi belli adamın gibilerinden yorumlamak yanlış. Polemiğe gerek yok, ilk yazdığın mesajın ana teması "ne yazmış bu birşeyden anlamayan adam" dır.

Yazıyı paylaştığıma pişman oldum doğrusu.
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj razz » 27 Mar 2013, 21:41

Öncelikle incelemeye konu saatin aynısını beğenip satın almış ve zevkle kullanmış, almayı düşünenleri teşvik alanları da tebrik etmiş gerçek bir kullanıcı olarak ne sebeple snob havaya sahip olduğum tespitine vardın anlam veremiyorum..

Yazım hatası konusunda estagfurullah elbette de, sen psikolog musun..?
Ayrıca " kendi doğrularını yaşamak" mevzusuna binaen kaç mesajında "bitti, nokta, gayet net" vb. tanımlamalar kullandığını hatırlıyor musun..?

Yazdığım yorumlarda incelemenin bir saat forumuna yakışmayacağını değil, bir alışveriş sitesinde mevcut kullanıcı yorumları köşesindeki kadar itibar görmeyeceğini belirttim.. İkisi farklı şeyler.. Hatta incelemeyi başarılı bulduğumu da yazdım lakin "anlatabildiğin karşındakinin anlayacağı kadardır" mevzusuna örnek teşkil edecek bir duruma gelmiş mesajım..
Ayrıca foruma yakışmayacak içeriğe sahip bir mesaj olsaydı ya bu konuyu kilitler ya da tamamen silerdim..

Benim de görüşüm buna uygun olabilir, değildir, ama olabilir. O zaman benim görüşüm de mi uygun değil? Ne münasebet.

Burada ne demek istediğini anlayamadım...

Primitif değil de, giriş seviye veya averaj okuyucu odaklı gördüğüm detaylardan incelemeyi yazan kişinin değil incelemenin kendisi hakkında yorumda bulundum.. Bunun sonucu olarak da zaten incelemeyi başarılı bulduğumu belirtmiştim..

Polemik benim de hiç hazzettiğim birşey değildir lakin ben direkt sana yönelik herhangi bir ithamda bulunmazken sen önce "snob havan var" sonra da "kendi doğrularını yaşıyorsun" dersen mevzunun gidişatı değişir..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj fsinan » 27 Mar 2013, 22:22

Temel anlamda bir saat forumunda olan bir kişinin;

->Quartz'ın daha üstün olduğuna inanması muteber değildir ve foruma uygun değil midir? Bu görüşleri paylaşanlar da mı uygun değildir foruma?
->Hassasiyet konusunda hassasiyeti olan birisinin bunu belirtmesi "şifa versin" denilerek mi yorumlanmalıdır? Garip midir?
->Forumlarda quartz saatlere çöp muamelesi yapılması snob'luk olarak tanımlanıyor olabilir, bu cahillik midir? Uymaz mı bir saat forumuna?
->Saat forumlarında olması gereken içeriğin bir standardı mı var? Bunu siz mi belirliyorsunuz?
->Bir terim konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmak için o konuda ihtisas mı yapmak gerekir? Saat konusunda çok ayrıntılı atıp tutanlar saat ustası mı?Eğitimini aldı mı ki ben bir psikoloji terimi kullandım diye rahatsız oldunuz?

Yazdığınız ilk mesajda net anlaşılan buydu, ama kusura bakmayın, kıt olduğumuz için anlayamadık. Anlatamadınız o yüzden, kıtlık bizde.

Yazdıklarımız da pek muteber değil zaten.

Bu review'ı paylaşmamız bile muteber değildi zaten, dersimizi de aldık. Kaldı ki zira, paylaşılan review'ı saatten anlamayan, "gereksiz" yere hassasiyet hassasiyeti olan, yapay safirden bahseden bir saat cahili yazmıştı değil mi?
En son fsinan tarafından 28 Mar 2013, 15:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj mrbars » 27 Mar 2013, 22:39

benim anladığım, fsinan'ın bu reviewi kendi fikirlerine yakın görüp beğenip forumda paylaşması. belki kendisi direk forumda quartz saatlerin üstünlüğünü anlatsa çoğunluğu mekanik saatlere gönül vermiş bir forumda tepki direk gelecekti; o yüzden reviewi sundu. gelen giden tepkilerden anladığım kadarıyla da, review ile üstü örtülü dalga geçilince kişisel algılanması bu yüzden.

bu arada ingilizcem yok paylaşımı zaten anlamadım. muteber, ziyade, asoşiyetıd pires falan osmanlıcam da yok, gerisini de anlamadım zaten. bazı üyeler bende engelli, bir kısım yazıları görmüyorum da zaten.

nihayetinde kimse kimsenin paylaşımını beğenmek zorunda değil. misal ben ne paylaşımlar yapıyorum, kendi yazdığıma gülmekten kaç kere altıma yaptığım oldu ama kimseden tepki gelmedi. 12 ağustos'ta 2 kere, 7 eylül'de 1 kere, 12 kasım'da 1 kere, 16 aralıkta, 13 ocak'ta 3'er kere kimse paylaşımımı beğenmedi. oturdum ağladım. bir keresinde 3 dakika, diğerinde 3 dakika 2 saniye, aralıkta tam 5 gün ağladım. ağlarım ben. balık burcuyum, hassas adamım. bazı snoblar ağlıyorum diye eleştirebilir. ama ben şairaneyim. sanatçıyım. sevdim mi tam severim, romantikim. bu vesileyle forumdaki kızlara selam ederim.
Kullanıcı avatarı
mrbars

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kirpi ve 104 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners