fsinan yazdı:SerdarFB yazdı:Ben de beğendim incelemeyi.Adam ciddi emek sarfetmiş ve paylaşmış
![]()
![]()
Kendisi ile aynı forumda olsaydım muhakkak gidip okurdum ve bizlerle paylaştığı için teşekkür ederdim kendisine.
Forumdan değil amazondan olması olayı daha ilginç hale getiriyor...
Bence incelemenin bir saat forumunda yazılmamış olması üslub ve verilen bilgilerle fevkalade örtüşüyor..

Üslub'a örnek olarak, pilli saatin mekaniğe olan üstün yanlarını ispata harcanan satırların, pilli bir saat için teknolojisi gereği belki de en az önem arzeden zaman tutması konusundaki hassasiyet takıntısının ve akabinde yapılan gözlemlerin, mekanik harici saatleri sevmeyenlerin snob olarak nitelendirildiği ve bu zümrenin pilli saatleri küçümser yorumlarını kaale almamak gerektiğinin vurgulandığı bölümlerin zaten asıl konusu saat olan bir forumda pek de itibar görmeyeceği aşikar..

Kaldı ki teknik kapsamında yer verilen saatin ayar tepesi fonksyonları, sentetik safirin sertlik cetveli içindeki sıralaması gibi bilgilerin de yine ne derece giriş seviye detaylar içerdiği göz önüne alınırsa bu incelemenin bir internet alışveriş sitesinde bulunması ilginçten ziyade gayet makul geliyor bana..

Başta Rolex ve Omega severler olmak üzere saat meraklılalarının yakından tanıdığı John B Holbrook II tarafından, aynı modelin otomatik versiyonu için 2004'te kaleme alınmış incelemeyi de hatırlayalım bu vesileyle:
http://seamasterreferencepage.com/srp/featured/review-of-the-bond-omega-seamaster-professional-model-2531-80-00/

Bu arada aynı saatin parlak bezel insert'e sahip olan versiyonunu babam kullanır.. Kendi ihtiyaçları özelinde ( koldan çıkartınca durmayan, kurma gerektirmeyen, kasa çapı 40mm'den ufak olmayan, denize/havuza girilebilen, çelik kasa ve bilezikli, rahat okunan, markası prestijli ) şimdiye kadar taktığı en iyi saat olduğunu söyler..

Bir de caps'le hatırlatalım Mr.RazZ Sr. ve Omega SMP300 Quartz "James Bond" saatini..