TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Türkiye Müşteri Hizmetleri İle İlgili Olumsuz Tecrübem

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Türkiye Müşteri Hizmetleri İle İlgili Olumsuz Tecrüb

Mesaj Triton » 25 Mar 2013, 12:48

Geçen hafta, Türkiyeyi terk ederek Almanya ya yerleşen ve bu ülkede defnedilmesini önceden talep etmiş bir meslektaş ve dostumun cenazesi için birkaç günlüğüne Münih de idim. Eğer bu töreni dahi burada gösterebilme imkanım olsa idi, sistem olarak aramızda görünmeyen ne dağlar olduğunu çok kolay açıklamak mümkün olurdu.

Bu arada saatleri de ihmal etmedik. Mariaen platz a çok yakın cadde üzerinde tarihi geçmişi olan ve premium saatler satan bir saatçi dükkanı vardı. Vitrindeki saatleri gece kasaya kaldırıyorlardı. Ve ağırlık Rolex modellerinde idi. Bildiğimiz diğer lux segment markalarla birlikte. Sadece Rolex adına dükkan açanlar, bence ülkemizde Rolex in imajını zedeliyorlar, sunumlarıyla.

Gördüğüm ilk önemli ayrıntı tam anlamıyla ciddiyet içerisinde iş yaptıklarıdır.

Biz, gerçi ne derece doğrudur tartışma konusu ama, hangi ekonomik mucize gösteriyor sayılsak da bu seviyelere gelmek için önemli eksiklerimiz var.

En önemli eksiğimiz laubali ve detaylara hiçbir biçimde kıymet vermeyen tarzımızdır. Bu nedenle lux saat satanın da, araba satanın da birbirinden farkı yok. Bizim mantığımızın hiçbir farkı yok. Lux manavda açabilirsiniz, premium saatçi dükkanı da... Esnaflık aynı... yeter ki para kazanın...

Tamamen içi boş dışı cilalı sistemler kuruluyor. Yurt dışında bu işleri ciddi olarak yapanlar konu hakkında yeterli teknik bilgi sahibidir. Sertifikanız olmadan balık dahi tutamayacağınız Almanya gibi ülkelerde bu durum daha da ciddiyetle takip ediliyor. Tüketici lehine ciddi yaptırımlar var. Burada polise gitsen güler, ben şu paraya geçinmeye çalışıyorum, bu kadar parayı bir saate verirken düşünse idin diye..

Biz de her isteyen her işi yaptığı ve bunu ciddiyetle değerlendiren ve gerektiği hallerde cezalandıran bir otorite olmadığı için, hayatı laylaylom üzerine kurulmuşlar her yerde cirit atarlar. Sorun yaşarsanız bu örnekte olduğu gibi durum çirkinleşir, meraklı iseniz alay konusu olursunuz ve istediğiniz hiçbir doğru cevabı alamazsınız.

Ülkemizdeki saat işi bu durumun en spesifik örneklerindendir. Kilo ile saat ticareti yaparak büyük paralar kazanmış olanlar bilirim. Ama adam gibi işi yapmaya kalkın, kaliteyi makul fiyatlarla ve doğru biçimde sunun, bu ülkede kapınızdan müşteri geçmez.

Bir başka konuda AVM lerle ilgili tartışma vardı, çünkü Türk insanı bu. İddia ile söylüyorum, ülkemizdeki saat talebinin önemli bölümü, bütçe, görünüş ve imaj üçgenine sıkışmıştır.

O zaman bu tarzda "country manager" olmasını gayet normal karşılıyorum...

Benim yorumlarımda da saat sahibine yönelik değinme olduğu için düzelteyim, kuşkusuz her şeyi bilmemiz mümkün değil. Örneğin TSF deki yorumlardan bilgi sahibi olmasaydım, Almanya Koln deki Rolex kompleksinin, Rolex e ait olan ve ciddi bir servis hizmeti veren yer olduğundan haberim olmayacak (ki defalarca önünden geçmişimdir) ve doğru yolu bulamayacaktım. Saatime burada servis yaptırdım (6 hafta) ve kesinlikle doğru işi yaptırdığımı gördüm. İstinye Park ve diğer yerlerdekiler in kandırmak için sundukları muhtelif teklifleri yazmaya gerek görmüyorum.

Bir tek şeyi tekrarlıyorum. Eğer pahalı ve iyi saatiniz var ise mutlaka kime ve neden işi yaptırdığınızı detayı ile incelemek gerekiyor. Aksi halde mutlaka bir şekilde sorun yaşıyorsunuz...

Seiko 5 tarzı ucuzlar için çözümü buldum, bakımı artık kendim yapıyorum. Bu nedenle hem TSF hem de bana fikir sahibi olmakta yol göstermiş olan Asymptote başta olmak üzere faydalı paylaşımlar sunan forum arkadaşlarıma da tşk etmeliyim...

IWC olması gerekeni yapmış ki doğru olan bu....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Clk » 25 Mar 2013, 15:55

Triton, yapmis oldugun saptamalar cok dogru. Ancak, bu avrupada'da cok yaygin olmasa da yasabilecegin birsey.

Örnek vermek gerekirse, bir C.tesi günü hanimi kuaföre biraktiktan sonra köpek ile balcik kivaminda ki ormana yürüyüse gittim. 1 saatlik bir gezinin ardindan gayet camur icerisinde saat bakmaya karar verdim. Bu bitik ve kirli halim ile Düsseldorf KÖ'ye gittim. Elimde köpek ile WEMPE'ye girmek isterken kapida ki güvenlik beni engellemek istercesine bir harekette bulundu. O sirada arkadan gelen bir bayan (KÖ Wempe'nin isten bir kac ay önce ayrilan daha dogrusu emekliye ayrilan genel müdürü) bana nasil yardimci olabilecegini sordu. Bende aradigim saati bezelden, kadrana tüm detaylari ile anlattiktan sonra cekmeden cikartarak önüme koydu.

Zaten almak istedigim saati sirf bu yakin ilgiden ve kiyafete vermedikleri önemden dolayi fiyat v.s. karsilastirmaksizin hemen aldim. Güvenlik görevlisine kadinin bakisini görmeliydiniz. Gariban isini yapiyor tabii ki, o ayri. Ben olsam beni iceri almazdim :D Bu güzel örnek.

Kötü örnek ise, Wuppertal'da Meckenstock diye bir Rolex bayisi var. Sadece Rolex degil Chopard da dahil olmak üzere bir cok üst segment saat satiyorlar. Bir gün kazara önünden gecerken o zaman yeni cikmis olan bir Tudor modeline bakmak icin iceri girdim. Saatin capi v.s. hicbir fikirleri yok. Teknik hicbir yardim yada bilgi yok. Bende ki Milgauss LV'ye gravür yaptirmak istedigim icin yardimci olabilirler mi diye sordum ve LV'yi gravür icin getirmek ve TUDOR'u almak icin geri dönecegimi söyledim.

Geri döndügümde ticaret ile hicbir alakasi olmayan ama baba parasi yemekte de üstüne olmayan ukala ogullari duruyordu tezgahta. Adama gravür icin tekrar konustugumda böyle ufak isler ile ugrasmadiklarini ve saati alip almak istemedigimi sordu. Ben de o saati alabilecegim yüzlerce Tudor bayisi oldugunu ama bu kadar amatör ve müsteri oryantasyonundan yoksun bir bayiiden asla birsey almayacagimi söyleyerek dükkani terk ettim.

Sonuc olarak, bu ticareti hakki ile yapmayan/yapamayan her isletme icin ayni. Bunun ne ülke ile ne de kültür ile alakasi var. Bu tip sahislar her yerde var. Ben ayvisi sevmem o ayri :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Triton » 25 Mar 2013, 16:08

Clk, haklı konulara işaret etmişsin ancak bunlar azınlıkta kalanlar. Merkezi yerlerde bu sorun çok az. Ancak Almanya da ne yazık ki yabancıya karşı küstah tavır fazlasıyla var. Tabii bu da eleştirilmesi gereken bir konu ama biz de alışık olunan ve akdenizli diyerek yumaşatmayı tercih edeceğim tavırlar yok.

İş sorun haline gelince mum gibi oluyorlar, çünkü sistem sağlam çalışıyor. Tabii eğer alman ya da itibarlı gördükleri milletlerden iseniz. Bizden farklı olan bir yön de ticaret yapanlar bunu kısa vadeli hesaplamalarla değil uzun vadeli düşünerek yapıyorlar.

Ancak insan her yerde insan, burası da işin gerçeği....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Baran » 25 Mar 2013, 21:54

Yurtdışında bircok ülke görmüş biri olarak kesinlikle onlar insansa biz hayvanız diyorum başka bişey söylemiyorum :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Triton » 26 Mar 2013, 11:41

Tabii burada yapılan değinmeler aslında sistem eksikliğine dir. Yoksa Türk insanının kendine özgü güzelliklerine değinmemek yanlış olur. Bunu batılılarda bulamazsınız. Menfaatinden taviz vermez, bir çok yönden materyalist ilişki ön plandadır. Gerçi aynı tavırlar artık özellikle ülkemizdeki büyük kent yaşamında sıkça görülür oldu.

Örneğin Almanya da bazı şeyler beni şaşırtır. Kadınlar kendi aralarında toplandıkları zaman, diyelim ki içlerinden birisi bir kek ya da pasta yapıyor ya da alıyor. Bunu toplantı süresince ikram ediyor. Kalanı paketleyip geri götürüyor. Ancak bu tip şeyler itici görünse de basit mantığa dayanıyor. Altını çizmeye çalıştığım sistemin doğru işlemesidir. Zaten ülkemizde bu olsa ya da birçok şey doğru işlese bilinen tüm engellemelere karşın çok farklı noktada olabiliriz. Ama hala temel sıkıntıları çözmekle uğraşıyoruz.

Yıllarca demir perde içerisinde kalan bugünün yeni avrupalıları olan Polonya ve Romanya gibi ülkelerde, muazzam bir yokluk vardı. Bugün dahi çok önemli sorunları aşabilmiş değiller. Ancak eğitim ve kadının ekonomiye katılımı ve sosyal gücü bu ülkelere farklı bir renk katıyor.

Geçenlerde İz Tv de gözüme takılan Almanya Berlindeki Türkleri konu alan bir belgeselde "Killa Hakan" diye kendini tanıtan bir tip vardı. Rap mi yapıyor, hip hop mı öyle bir şey ama o dahi anlamış ve diyor ki, burada yani Almanya da, eğer yeteneğin var ve bir şeyler yapmak istiyorsan, sana her imkanı sunarlar ve mutlaka yaparsın...

Benim işaret etmek istediğim nokta budur. Bu nedenle Almanya bugün Avrupa birliğinin lokomotifi durumunda. Fransa başta olmak üzere diğerleri ciddi krizle karşı karşıya iken....
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Ertugrulbul » 28 Mar 2013, 23:09

Merhaba, benim kırılan sermaik saatle ilgili kötü bir tecrübem var. Bir beyaz yakalı olarak ıwc pilot top-gun ofiste kırıldı. Ama bana ironik gelen Bourne Theory Legacy adlı son filmin, inanılmaz doğa koşullarında mücadele eden kahramanının kolunda benim ofiste kırılan saati görmem oldu. Madem kırılıyor bari saat tanıtımı böylesine bir filimde değilde, senaryosu bir kapalı mekanda geçen bir romantik filimde kullanılsaydı. Bu konuda yazdığım blog yazım da ilişikte.

http://www.ertugrulbul.com/born-teory-stars-should-not-use-iwc-top-gun-because-it-is-broken
Kullanıcı avatarı
Ertugrulbul

Mesaj onatozer » 29 Mar 2013, 05:21

Yorumlar arasında bir dostumuz "Akdenizli" diye bir sıfat kulanınca ben de Italya'da başıma gelen bir olayı anlatmak istedim. Annem venedik yakınlarında bizdeki AVM tarzında bir mağazada alışveriş yaparken bir çanta beğeniyor ve en iyi yabancı dili olan Tarzanca ile satış görevlisine etiketin doğru olup olmadığını soruyor. Çünkü etikette bariz bir 9.99€ var ancak çanta çok daha pahalı duruyor. Kasaya gidip kredi kartıyla ödemeyi yapıp yanıma geldiğinde sudan ucuza aldığı çantanın havasını bakarken benim içime bir kurt düşüyor. Bir bakıyorum ki fişteki miktar 999.99€! Annemin alışveriş yaptığı yere dönüp problemimizi anlatıyoruz ve bize tek bir zorluk çıkarmadan iade almayı kabul ediyorlar. Ancak POS cihazı neden bilinmez bir türlü iade almıyor. Bunun üstüne biz daha ağzımızı açmadan yetkili bey gülümseyerek ve etiketteki silik baskı için özür dileyerek bize 1000€ nakit geri ödeme yapıyor.

Altını çizmek istediğim konu, bu işler ne millete, ne iklime, ne lükse ne de paraya bakıyor. Karşımızdakiler de sadece insan. İtalyanlar bu konularda en luabali millet sayılabilecekken hem de hiç lüks sayılmayacak bir mağazada böyle insiyatif görülebiliyorsa durum sadece karşımızdakinin o gün yatağın ne tarafından kalktığına bağlı. :D
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Triton » 29 Mar 2013, 13:39

mcco, konu IWC ve saatten başka bir yöne doğru kaydığı için uzatmak istemem ancak "akdenizli" lafını yazan ben olduğum için küçük bir değinme yapmalıyım.

Verdiğin örnekte bir gariplik var. Çünkü kredi kartıyla yapılan işlemlerde banka komisyonu var. Bu şekilde İtalyan bunu cebinden mi ödüyor anlamadım. Ayrıca normal prosedürü, işlemi, eğer cihaz kabul etmiyorsa banka ile görüşerek iptal etmek olmalı diye biliyorum. Çünkü zaten bankalar bu ödemeyi anında satıcıya yansıtmıyor. Hesaba geçme süresi var.

Akdenizlilik bir tarzdır. Bu insan ilişkilerinde sıcaklığı vurguladığı kadar, laubalilik ve üç kağıtçılığı da vurgular. Toplum sorumluluğu taşımayan, eğlenceli, günlük yaşayan insanlar için de çok uygundur. Ben mesleğim nedeniyle çok uzun süreler yurt dışında dolaştım. Bu nedenle her ülkede iyi ve kötüler, eksikler vb., olabilir ancak ülkelerin ve insanlarının kendilerine has stilleri var. Özellikle bu durum, ticaret hayatında o ülkedeki ekonomik ve sosyal anlayışın piyasa şartlarıyla karıştırılması sonucu oluşan bir davranış biçimidir.

İtalya iyi ile kötünün çok kolay kaynaştığı bir ülkedir. Anneniz şanslı imiş. Ancak eğer fark etmese idi ne olacağını çok merak ederim. Belki bu uygulamaları yabancılara çok sık yaptıkları için sorun çıkmasından endişelenerek hemen nakit iade ettiler ki prosedüre aykırı. Üstelik menfaatlerini iyi gözeten bir millettir.

Bu arada İtalyada aldatılmış çok arkadaşım var. En vurucusu fotoğraf makinesi ambalajından çıkan taş vb., dir. Şaka gibi ama tamamen gerçektir...

Bu nedenle iyi kurulmuş piyasa mekanizması ve bunu destekleyen devlet denetimi benim için en doğru olanıdır... Eksikler olmasına rağmen bu durum daha çok Almanya, İngiltere, Avusturya, İsviçre ve Skandinavya gibi ülkelerde var... tarzları ve fiyatlar her zaman çekici olmasada.... ;)
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], ofis ve 163 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners