TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj Archimed » 22 Şub 2013, 13:58

Halen hem quartz, hem otomatik saat kullanıyorum. 10 tane saatim olmasına rağmen bunlardan aktif olarak 3-4 tanesini kullanıyorum. Bu anlamda bir koleksiyoner değilim.

Benim için önemli olan saatin bende uyandırdığı hayranlık duygusu ve beğenidir. Günümüz quartz'ları zaten zaman tutma açısından oldukça başarılıdır.

Diğer taraftan ilerleyen zaman içinde almayı istediğim saatlerin hepsi otomatik. Ancak ben bu saatleri özellikle otomatik oldukları için beğenmedim; bana çok çekici geldiler ve bunlar gerçek koleksiyonerlere göre üretildikleri için otomatikler.

Otomatik saatlerin kalıcılığını, güzelliğini, vs yazmama gerek yok. Diğer taraftan bazı quartz'ların artılarını hatırlatayım: Bildiğim kadarıyla şu an Longines Classiques modelleri kadar ince otomatik saat üretilemiyor. Ayrıca; en baba otomatik saat bile 10 gün takmayınca duruyor. Oysa ki pili dolu olan bir quartz saati 1 ay kullanmayıp yeniden kolunuza taktığınızda tekrar ayarlamanıza gerek kalmıyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Offside » 22 Şub 2013, 16:51

asymptote yazdı:
Offside yazdı:Aslında saat konusunda doyuma ulaşmış kişiler hariç,hemen herkes için,saat alırken dikkat edilen birinci unsur marka bilinirliği değilmidir? ;)

Kendi adıma yanıtlayayım: değildir.. :) Ayrıca saat konusunda doyuma ulaşmış da değilim.. ;)

Hemen herkes derken hemen kelimesinin altını çizmeliydim.Genellikle böyle oluyor diye düşünüyorum.Doyumdan kastım da şu idi .Forumda Vulcain ile bi başlık var oradan aklıma geldi,Ne bileyim yeni yeni saat merakına yakalanmış,az çok saatler hakkında bilgisi olan bir kimse Vulcain mi?,zenith mi?,çok düşünmez herhalde.Ama hali hazırda panerai,rolex,jlc,AP,sahibi olan bir meraklının,Vulcain alması beni çok şaşırtmaz. Yani benimkisi sadece istatiksel bilgiden destek almayan subjektif bir genelleme.Yoksa sayın asymptote gibi pek çok insanın harcamalarını yaparken kendi kriterleri olduğunu biliyorum ve bunun çok güzel olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj SemsalGS » 23 Şub 2013, 00:50

Fikir beyan eden herkese tesekkür ederim.

Tüm bu yorumların sonucunda gönül rahatlığı ile hayalini kurduğum Maurice Lacroix'me quartz olarak kavuşabilirim :D Sonuçta dizayn değilmi bizi alıp götüren :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj aokyy » 23 Şub 2013, 09:22

Ben düz bir quartz yerine kinetic, eco-drive, solar, gibi teknolojileri veya precisionist gibi farklı quartz mekanizmaları tercih ederim.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj SemsalGS » 23 Şub 2013, 22:33

Eveet paketi buradan verelim, incelemesi ilgili başlıkta devam edecek diyelim. :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj hozburun » 23 Şub 2013, 23:42

Hayırlı olsun :champ: :champ: :champ: Bekliyoruz ;)
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Archimed » 25 Şub 2013, 13:57

Tebrikler Sensal :champ:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj uzbey33 » 25 Şub 2013, 15:19

mekanik saatler ayrı bir keyif. saati eline alırsın, durmuştur, şöyle bir sallarsın ya da hafifçe kurarsın, saniyesi akmaya başlar, sanki saat seninle hayat bulmuştur ya da sana yanıt vermiştir. bu küçük bir mutluluktur.

saat merakım başladığında aldığım seiko premier kinetic saatimi kardeşime hediye ettim. onun onda biri fiyata aldığım seiko 5'i zevkle, keyifle takıyorum.

saatiniz hayırlı olsun.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ErsinGS ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners