TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Mesaj darksilence » 19 Eyl 2016, 14:00

manil yazdı:saatler biraz rodaj aşaması olan araba/motor gibi belli bi süre kullanımdan sonra asıl performansını gösteriyor. kullanım sıklığına göre değişse de 2-3 hafta arasında temel olarak sapma değeri belli bir aşamaya gelecektir. 1, 1-5 ay sonra kalıcı değere ulaşır.

ölçümlerinizi aynı saatte yapmanız önem arz ediyor. bir de saati bir gün tepe yukarıda, bir gün tepe aşağıda, bir diğer gün kadran yukarıda bir diğer gün kadran aşağıda gibi dğeişik pozisyonlarda ölçerseniz muhtemelen farklı değerler çıkacaktır. Bu nedenle olabildiğince benzer şartlarda ölçüm yapmanızı öneririm.

İllaha ki tabi rodajı olucak. Yeni aldığınız bir speakerın veya amfinin nasıl burn-in zamanı varsa ve burn-in tamamlandıktan sonra bas-mid-tiz tamamıyle dengeleniyorsa, saatlerinde bir rodaj süresi vardır elbet. Ama işte süresi ile ilgili bir kesin bilgi var mıdır acaba onu merak ediyorum. Yine çok aşina olduğum ses sistemlerinden örnek vericem. Mesela, bir speakerın sahne oluşumu 300 saatte tamamlanıp tam burn-in 500 saat ile tamamlanıyor. Bu amfi ve ses kabloları içinde geçerli. Bir otomobilde kısmi rodaj 1000 kmdir mesela(yani eskiden öyleydi).
Acaba saatte de bu durum dediğiniz gibi 1-1,5 ay mıdır yoksa bununla ilgili kesin bir bilgi var mı çok merak ediyorum.
Saygılar... :champ:
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj darksilence » 19 Eyl 2016, 15:35

darksilence yazdı:
mturann yazdı:Başlayın bence. En azından şimdiki hali ile daha sonraki sapmasını görürsünüz

Birşeye dikkat ettim. İphoneların saati internete bağlıyken atomik saat ile aynı krono ilerliyorlar. Eğer öyle ise halen daha değerler aynı... +2,5 saniye seyirinde... :thumbup:

Düzeltiyorum... Arife günü saatim durmuştu şehir dışında olduğumdan watch winder falan yok tabi. Az önce ezbere konuştum sanırım :oops:

Pazardan Pazartesiye 7 günlük toplam sapma +3,5 saniye...!!!! Şaka mı bu :shock:
Günlük +0,5 sn ye geliyor
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj eyimen » 19 Eyl 2016, 16:02

darksilence yazdı:
darksilence yazdı:
mturann yazdı:Başlayın bence. En azından şimdiki hali ile daha sonraki sapmasını görürsünüz

Birşeye dikkat ettim. İphoneların saati internete bağlıyken atomik saat ile aynı krono ilerliyorlar. Eğer öyle ise halen daha değerler aynı... +2,5 saniye seyirinde... :thumbup:

Düzeltiyorum... Arife günü saatim durmuştu şehir dışında olduğumdan watch winder falan yok tabi. Az önce ezbere konuştum sanırım :oops:

Pazardan Pazartesiye 7 günlük toplam sapma +3,5 saniye...!!!! Şaka mı bu :shock:
Günlük +0,5 sn ye geliyor

Kendi gozlemlerim, saatler ilk kutudan ciktiklarinda genelde + gidiyorlar(Benim kullandiklarim +4,+8 araligindaydi). Sonra giderek bu deger sifira dogru yaklasiyor. Kötü yanı, cok da inerse 2-3 ay sonra saat eksiye gitmeye bile baslayabiliyor. Bir de saat rezervi tam dolu olmadiginda normal degerlerinden geri kaliyorlar. Yani +3 calisan saat 1 gun evde birakildiktan sonraki gunun yarisinda -2 sn deger verebiliyor. Aslinda hava kosullari da ayri bir etmen. Sicak ve soguga gore bu degerler oynuyor. O yuzden gozle gorulur bir fark olusmadiktan sonra hic kafaya takmaya gerek yok. Ben genelde her bir saati 1-2 hafta takiyorum. Ilk taktigimda atomik saate gore ayarlayip, 1-2 hafta sonra cikarirken toplam sapmaya bakiyorum. Ekstrem bir sapma yoksa mutlu bir sekilde diger saate geciyorum :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj kilimanjaro » 19 Eyl 2016, 16:49

Aslında mekanik saatlerde sapmaları izlemek keyif veriyor bana.Yoksa 5-10 sn falan hiç sorun değil 8-)
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj darksilence » 19 Eyl 2016, 17:16

Bir de saati sık sık kullanmakla da olumlu farkediyor sanırım. Ayrıca saati çıkartıp koyduğun oda, hangi ortamlarda kullandığın vs..
Ofis veya fabrika ortamlarında kullanılan saat ile devamlı dışarda dış ortamda kullanılan saat arasında da farklılıklar oluyordur ayrıca.. Bence en iyisi hiç takmamak... :D Bu tür hassas konulardan dolayı kıl olan var mıdır acaba? (ben :lol: )
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj darksilence » 23 Eyl 2016, 14:14

Atomik Saate göre Oris Aquis Small Second 'un 12 gündeki toplam sapması +10 saniye.. Günlük +0,83 sn.. 8-) :thumbup:
COSC sertifikasını alıcakken yanlışlıkla gözden kaçmış sanırım.. :lol:
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj tudorian » 22 Mar 2020, 21:31

Referans bilgileri için sağolun
Kullanıcı avatarı
tudorian

Mesaj copycat » 23 Mar 2020, 15:39

bu konuya önem veren tüm saatsever dostlarıma büyük saygım var. ancak benim bir saatte en son önem vereceğim konu.

benim için asıl önemli olan mekanizmanın çabuk kırılıp, bozulacak hassasiyette olmaması. ilginçtir bugüne kadar fazla kurmaktan bozduğum ya da çeşitli sorunlar yaşadığım tüm mekanizmalar eta. ne miyota, ne seiko ne de sellita'da (eta kopyası olmasına rağmen) hiç problem yaşamadım.
Kullanıcı avatarı
copycat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 185 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners