TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Güzel forumumuzda saat satışları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Güzel forumumuzda saat satışları

Mesaj mrtkrks » 16 Oca 2021, 14:02

görkemk yazdı:şimdi ben kendi fikrimi söyleyeyim , burası bir saat sever platformu ikinci el sitesi değil

burada saatlerimizi karşılıklı güven ilişkisi içinde uygun fiyatlara al sat yapıyoruz ve güvenilir üyelerden kazıklanmadan saat alacağımızı vereceğimizi bilerek yapıyoruz yada yapıyorduk

mesela ben eskiden bu saatin ederi bu mudur dediğimde üyenin lafı üzerine çokta araştırmazdım güvenirdim , birine saatin fiyatında bir ikram indirim yaptığımda günü gelince karşılığının geleceğini bilirdim yada imkanı fazla olmayan bir üyeye ekstra indirim yapardım.

sonra saatin değeri - durumu konusunda yanıltılınca , daha önce ekstra indirim yaptığım üyeden saat istediğimde bana indirim yapmadığını görünce , durumunun olmadığını söyleyip indirim alıp sonra kısa sürede başka saatler aldıklarını görünce ,benden indirimle aldıkları saati bir hafta sonra yurtiçi ve yurt dışı sitelerde satılırken görünce ......

artık eski tanıdığım forum arkadaşları dışında ekstra indirimlerle , normalde kimsenin yapmayacağı takaslarla filan işim olmuyor ne yazık ki

çünkü geri dönüşü kalmadı , karşılığında ben bi favor istediğimde cevap hep olumsuz forumda

bide saatlerce sizden resim , video , son fiyat, defalarca saatin özelliklerini, koluna takta bi bakayım vs vs isteyip baştan saati ciddi düşünüyor musunuz diye sormama rağmen günün sonunda iyi tamam hadi ben gittim deyip alıcı gibi davranıp saat hakkında ayrıntılı bilgi alıp gidenler var , size saat dükkanının satış elemanı gibi davranıp ona bile yaptıramayacağı şeyleri yaptıranlar var

işte bunlar hep son zamanlarda bizim toplumumuzda olan saygı, dürüstlük eksikliğinin buralara kadar sıçramış halleri

yavaş yavaş insanın hevesi kayboluyor böyle böyle daha az paylaşım yapmaya başlıyorsun vs vs

o yüzden yeni üye arkadaşlara bu yollara sapmamalarını rica ediyorum , suç mu değil , hoş mu o hiç değil
+1

%100 katılmakla birlikte forum içerisinde kısa bir araştırma ile de bu gibi durumlardan korunmak mümkün. Kendimden örnek vermem gerekirse alım veya satım yapmadan önce görüştüğüm kişiyi kullanıcı adı ile forum içerisinde aratıyorum. Ne zaman üye olmuş, kaç gönderi paylaşmış bunlara bakıyorum. Forumda eski ve aktif olan kullanıcılarla iletişim halinde mi ? Bu kısa araştırma sonunda %100 olmamakla birlikte kişinin hali, tavrı az çok kendini belli ediyor zaten.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj Umutunal » 16 Oca 2021, 14:14

görkemk yazdı:şimdi ben kendi fikrimi söyleyeyim , burası bir saat sever platformu ikinci el sitesi değil

burada saatlerimizi karşılıklı güven ilişkisi içinde uygun fiyatlara al sat yapıyoruz ve güvenilir üyelerden kazıklanmadan saat alacağımızı vereceğimizi bilerek yapıyoruz yada yapıyorduk

mesela ben eskiden bu saatin ederi bu mudur dediğimde üyenin lafı üzerine çokta araştırmazdım güvenirdim , birine saatin fiyatında bir ikram indirim yaptığımda günü gelince karşılığının geleceğini bilirdim yada imkanı fazla olmayan bir üyeye ekstra indirim yapardım.

sonra saatin değeri - durumu konusunda yanıltılınca , daha önce ekstra indirim yaptığım üyeden saat istediğimde bana indirim yapmadığını görünce , durumunun olmadığını söyleyip indirim alıp sonra kısa sürede başka saatler aldıklarını görünce ,benden indirimle aldıkları saati bir hafta sonra yurtiçi ve yurt dışı sitelerde satılırken görünce ......

artık eski tanıdığım forum arkadaşları dışında ekstra indirimlerle , normalde kimsenin yapmayacağı takaslarla filan işim olmuyor ne yazık ki

çünkü geri dönüşü kalmadı , karşılığında ben bi favor istediğimde cevap hep olumsuz forumda

bide saatlerce sizden resim , video , son fiyat, defalarca saatin özelliklerini, koluna takta bi bakayım vs vs isteyip baştan saati ciddi düşünüyor musunuz diye sormama rağmen günün sonunda iyi tamam hadi ben gittim deyip alıcı gibi davranıp saat hakkında ayrıntılı bilgi alıp gidenler var , size saat dükkanının satış elemanı gibi davranıp ona bile yaptıramayacağı şeyleri yaptıranlar var

işte bunlar hep son zamanlarda bizim toplumumuzda olan saygı, dürüstlük eksikliğinin buralara kadar sıçramış halleri

yavaş yavaş insanın hevesi kayboluyor böyle böyle daha az paylaşım yapmaya başlıyorsun vs vs

o yüzden yeni üye arkadaşlara bu yollara sapmamalarını rica ediyorum , suç mu değil , hoş mu o hiç değil

+1 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Mesaj mustybs » 16 Oca 2021, 14:44

Nokta atışı. Duygulara tercüman bir yazı. Tebrik ederim...[emoji122][emoji122][emoji122]

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mustybs

Mesaj vysaknc » 16 Oca 2021, 15:07

Üye olduktan belli bir süre sonra (mesela 2-3 yıl)ve forum aktivasyonuna bakılarak sınırlı sayıda saat alışverişine izin verilebilirse, tüm bu saat ticareti yapan ve gereksiz mesajları ile sinir bozanlar tamamen burayı terk eder ve malum siteye yollanırlar diye düşünüyorum.Selamlar..
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj copycat » 16 Oca 2021, 22:41

vysaknc yazdı:Üye olduktan belli bir süre sonra (mesela 2-3 yıl)ve forum aktivasyonuna bakılarak sınırlı sayıda saat alışverişine izin verilebilirse, tüm bu saat ticareti yapan ve gereksiz mesajları ile sinir bozanlar tamamen burayı terk eder ve malum siteye yollanırlar diye düşünüyorum.Selamlar..
Mantıklı.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj recepergun » 16 Oca 2021, 22:49

vysaknc yazdı:Üye olduktan belli bir süre sonra (mesela 2-3 yıl)ve forum aktivasyonuna bakılarak sınırlı sayıda saat alışverişine izin verilebilirse, tüm bu saat ticareti yapan ve gereksiz mesajları ile sinir bozanlar tamamen burayı terk eder ve malum siteye yollanırlar diye düşünüyorum.Selamlar..
+1

PRO 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj copycat » 08 Şub 2021, 11:52

Serbest piyasadır asla bir şey diyemem ama yine istenen fiyatlar zıvanadan çıkmış sanki.

Burada olan insanlar genelde saatleri de piyasayı da bilen insanlar. Bunu göz önünde bulundurmakta fayda var.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj manil » 21 Şub 2021, 15:02

Ahahahaha bu konuda Görkem her şeyi demiş. Neler var neler.

Saat satışı için anlaşıp, elden alayım diye bir araya gelindiğinde ya 150 liram eksik çıkmış diyen mi görmedik. Allah'ın selamını vermeden soru sorup bilgi talep eden mi olmadı, zaten almak isteyenin işi görülsün diye sattığım saat için aynı gün oluşturulmuş profille bana mesaj atıp 'zaten uygun fiyat yazmışsınız ama öğrenci indirimi de yaparsanız alırım, size telefonumu veriyorum, bana mesaj atın ben ararım sizi' diyen mi olmadı; bir başka forumda ağlayıp zırlayarak indirimle aldığı saat için saat daha kendisine gelmeden TSF'de ilan açıp saat satan mı, soru sorup cevap aldıktan sonra teşekkür etme zahmetinde bulunmayan mı (gerçi bu artık standart davranış olduğu için artık tuhaf da gelmiyor) neler var neler.

Sonuçta, bu forum üzerindeki olaylara baktığınızda dahi, kolu bacağı kapağı camı ayrı olan saatleri 'çok şık, Çil bir saat, efenim hayırlı olsun' diye kaktıran mezatçıları da makro bazda anlıyorsunuz. Lüks segment markaların neden fiyatlarının uçtuğu konuşulurken teneke niteliğindeki toplama saatlerin neden dolar bazında dahi 2 3 kat fiyatının arttığı anlaşılmıyor. Burada teneke ibaresiyle maalesef durumun net tasvirini yapıyorum, yoksa koleksiyon objesi olan bir şeyin ham madde ya da etiket fiyatından bir yargılama yapma durumu söz konusu değil.

Şunu rahatlıkla demek mümkün, yükselen mekanik saat hype'nın ilk kurbanı her şeyde ve her zaman olduğu üzere, iyi niyet ve naiflik oldu. Umarım iyi niyetli insanlar en az zararla bu süreçten gerekli dersi çıkarıp sevdikleri saatlere kavuşur ve sahtekar tiplere (herhangi bir şekilde mantıksal olarak rasyonalize etme imkanı tanımadan) prim kazandırmazlar.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners