TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Güzel forumumuzda saat satışları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Güzel forumumuzda saat satışları

Mesaj HknDrsn » 10 Oca 2021, 21:09

Seiko sarb35 3800 alıp piyasada bulunmuyor diye 6 bine satmak nasıl bir ahlaktır ben anlamakta güçlük çekiyorum.
Bir başka örnekte ise Amazonda düne kadar 4700 gelen Seiko Sarb017 yine aynı şekilde gerekçe gösterilerek 6200 TL fiyat isteniyor.
Piyasa fiyatının üstüne 3,5 TL koyup satanı anlarımda üzerine bilmem kaç kat koyup satanı anlamakta zorluk çekiyorum. Serbest piyasa diye gelinen nokta ortada.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Oguzhanm » 11 Oca 2021, 11:49

HknDrsn yazdı:Seiko sarb35 3800 alıp piyasada bulunmuyor diye 6 bine satmak nasıl bir ahlaktır ben anlamakta güçlük çekiyorum.
Bir başka örnekte ise Amazonda düne kadar 4700 gelen Seiko Sarb017 yine aynı şekilde gerekçe gösterilerek 6200 TL fiyat isteniyor.
Piyasa fiyatının üstüne 3,5 TL koyup satanı anlarımda üzerine bilmem kaç kat koyup satanı anlamakta zorluk çekiyorum. Serbest piyasa diye gelinen nokta ortada.

Halk olarak serbest piyasadan anlamıyoruz malesef. Özellikle ikinci el piyasası tamamen böyle. Herkes elindekini altın sanıyor. Amerika ce ingilteredeki programlara bakıyorum. İkinci el antika vs satan kişilerin bulunduğu. Adamlar çok nadir dünyada tek diyor elindeki ürüne, karşı taraf soruyor. -Ne kadar? Aldıkları cevaplar 100$ Birde aynı işi türkiyede yapanların mantalitesine bakıyorum. Adam dedesinde kadı diye seiko5 e 100k fiyat biçmiş. Tabi bu ne çıkarsa bahtıma diyen çakallar. İstisna diyelim. Aksine ikinci elde fiyatlar yükseliyor bu ülkede. Anlamak zor.
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

Mesaj BatuhanKLC » 11 Oca 2021, 13:18

Mandos yazdı:Artık güzel forumumuz ikinci el al-satçı esnaflar, esnafların yakın arkadaşları (onlar adına saat alanlar) ve esnaflara özenenler tarafından işgal edilmiş durumda. Bu arkadaşlarda maalesef herhangi bir ahlak kavramı da bulunmamakta. Çoğu ikinci bir hesap kullanıyor bu teklifleri için. Konu içinde bolca bahsedilen saat severlerin (gerçi kendileri saat sever gibi takılıyor forumda) azınlığa düştüğünü düşünüyorum.

Haftasonu konuştuğumuz konuyu burada görmek güzel , hislerimiz tamamiyle aynı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
BatuhanKLC

Mesaj copycat » 11 Oca 2021, 13:42

Forumda daha önce garip saat ilanları diye bir başlık açmıştım. Orada babasından kalan Seiko 5'leri 100.000 TL'ye satmaya çalışan uyanıkları paylaşıp gülüp eğlenmiştik.

Şimdi okuduklarıma bakarsak, bu adamlar buraya da ya gelmişler, ya gelecekler.

En iyisi forumda aktif olan ve güven veren profiller dışına fazla çıkmamak.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj SelAc » 11 Oca 2021, 14:50

copycat yazdı:Forumda daha önce garip saat ilanları diye bir başlık açmıştım. Orada babasından kalan Seiko 5'leri 100.000 TL'ye satmaya çalışan uyanıkları paylaşıp gülüp eğlenmiştik.

Şimdi okuduklarıma bakarsak, bu adamlar buraya da ya gelmişler, ya gelecekler.

En iyisi forumda aktif olan ve güven veren profiller dışına fazla çıkmamak.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle katılıyorum. Forumda saatlerini elden çıkarmak isteyen aktif üyeler belli. Bu saatleri almak isteyen saat severler de üçün beşin hesabını yapmıyor. Zaten satan kişi uygun bir fiyat belirliyor bu hesabın lafı bile olmuyor. O saat iki güne kalmadan el değiştirirken bazı ilanlar bir yıldan fazla duruyor. Her şey ortada yani. Bir de satıcı olan kişiyi bezdirecek ölücüler var. O da ayrı bir densizlik.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj cengonur » 11 Oca 2021, 15:31

Mandos yazdı:
recepergun yazdı:Öncelikle 1 yıldır sizlerleyim perde arkasından takip eden bir forum üyesiyim, açıkçası sizlerden fazlasıyla bilgi ve birikim elde ettiğimi söyleyebilirim, bu vesileyle herkesin fikirleri adına teşekkür ederim. Satış ilanlarını takip ettiğim kadarıyla da satılan çoğu saat forum dışına satılıyor, bu kadar çok eleştiriye rağmen forumun satış anlamında çokta aktif olmadığını görmek lazım.

Geçmiş yıllarda neler yaşandı tam olarak bilemiyorum ama satışlarla ilgili forumdaki çoğunluğun düşüncesini yanlış buluyorum. Kendi adıma konuşacak olursam çok zorda kalmadığım sürece bir malı değerinin altında satmayı uygun bulmuyorum, uygun sattıysam o mal artık benden çıkmış olur ve artık sonraki satışlar beni ilgilendirmez isterse 2 katına satılsın, aynı düşüncem alımlarımda da geçerlidir. Forumdaki fikirleri geçtiğimiz yıl bir arkadaşımın araba alma macerasına benzetiyorum, arabayı satın aldıktan sonra satıcı haftalarca 5000 fazla vereyim geri sat 10000 fazla geri vereyim geri sat diye taciz etmişti.

Geçenlerde bir fikir alışverişi için açılmış olan başlıkta yazılan cevap açıkçası bence hiç hoş değildi, bu mantıkla şu anda forumdaki tüm skxlerin 1500 bandında satılması gerekir herkes TL olarak buralarda alım yapmıştır. Zamlardan dolayı malumunuz bir hafta sonrasında bile fiyatlar saçma yerlere gelebiliyor. Burası bir forum ise forumun Türkçe anlamına göz atılmasını tavsiye ederim. Fikir ve mal alışverişinin yapıldığı bir yer olduğunu düşünürsek kimse başkasının nasıl alım ve satım yaptığına karışmaması gerekir. Zaten bir süre sonra eğer yanlış davranışta bulunan kişiler varsa ya aradığını bulamadığı için ya da üyeler tarafından davranışları referans bölümüne yazılacağı için bir bir eksilirler. Benim önerim referanslar bölümünü olumlu ve olumsuz olarak genişletmek olabilir, bir kişi hakkında olumsuz bir düşünce var ise farklı bir başlık altına yazmak yerine oraya yazmak daha uygun olur.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saat benden çıktıktan sonrası beni ilgilendirmez zaten ama bu arkadaşlar burada saatsever gibi takılıp ucuza saat kapatma derdindeler. Bunu yaparken de girmedikleri kalıp yok. Burada örnek verip olay çıksın istemiyorum ama her türlü yalan ağızlarından düşmüyor. Tersleyince de her cümleleri nedense birden Allahla başlıyor, bedduaya kadar gidiyor. Arka planda polisajdan şekil değiştirmiş, sertifikası kutusu oradan buradan alınmış saatleri tertemiz diye satarken onu unutuyorlar ama.
Çok haklısınız hocam... Yarın ne olacağını bilmiyoruz belki bugün aldığımız herhangi bir şeyi yarın satmak zorunda kalacağız zorunluluktan fakat bu çok istisna bir durum. Her saatte kullanıcıyım diye alıp 3-4 gün sonra 1.5-2 katına satmaya çalışırsan bu rahatsız edici bir durum olur! Benim üzüldüğüm tek nokta saati gerçekten beğenip, kullanmak isteyenlerin de arada kaynaması... Forumda böyle durumların diğer kullanıcılarla paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Olumlu referans vermek varsa olumsuz referansta olmalı...

Mantık sizi A’dan B’ye götürür Hayal gücü ise heryere [emoji1909]
Kullanıcı avatarı
cengonur

Mesaj Oguzhanm » 11 Oca 2021, 16:10

cengonur yazdı:
Mandos yazdı:
recepergun yazdı:Öncelikle 1 yıldır sizlerleyim perde arkasından takip eden bir forum üyesiyim, açıkçası sizlerden fazlasıyla bilgi ve birikim elde ettiğimi söyleyebilirim, bu vesileyle herkesin fikirleri adına teşekkür ederim. Satış ilanlarını takip ettiğim kadarıyla da satılan çoğu saat forum dışına satılıyor, bu kadar çok eleştiriye rağmen forumun satış anlamında çokta aktif olmadığını görmek lazım.

Geçmiş yıllarda neler yaşandı tam olarak bilemiyorum ama satışlarla ilgili forumdaki çoğunluğun düşüncesini yanlış buluyorum. Kendi adıma konuşacak olursam çok zorda kalmadığım sürece bir malı değerinin altında satmayı uygun bulmuyorum, uygun sattıysam o mal artık benden çıkmış olur ve artık sonraki satışlar beni ilgilendirmez isterse 2 katına satılsın, aynı düşüncem alımlarımda da geçerlidir. Forumdaki fikirleri geçtiğimiz yıl bir arkadaşımın araba alma macerasına benzetiyorum, arabayı satın aldıktan sonra satıcı haftalarca 5000 fazla vereyim geri sat 10000 fazla geri vereyim geri sat diye taciz etmişti.

Geçenlerde bir fikir alışverişi için açılmış olan başlıkta yazılan cevap açıkçası bence hiç hoş değildi, bu mantıkla şu anda forumdaki tüm skxlerin 1500 bandında satılması gerekir herkes TL olarak buralarda alım yapmıştır. Zamlardan dolayı malumunuz bir hafta sonrasında bile fiyatlar saçma yerlere gelebiliyor. Burası bir forum ise forumun Türkçe anlamına göz atılmasını tavsiye ederim. Fikir ve mal alışverişinin yapıldığı bir yer olduğunu düşünürsek kimse başkasının nasıl alım ve satım yaptığına karışmaması gerekir. Zaten bir süre sonra eğer yanlış davranışta bulunan kişiler varsa ya aradığını bulamadığı için ya da üyeler tarafından davranışları referans bölümüne yazılacağı için bir bir eksilirler. Benim önerim referanslar bölümünü olumlu ve olumsuz olarak genişletmek olabilir, bir kişi hakkında olumsuz bir düşünce var ise farklı bir başlık altına yazmak yerine oraya yazmak daha uygun olur.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saat benden çıktıktan sonrası beni ilgilendirmez zaten ama bu arkadaşlar burada saatsever gibi takılıp ucuza saat kapatma derdindeler. Bunu yaparken de girmedikleri kalıp yok. Burada örnek verip olay çıksın istemiyorum ama her türlü yalan ağızlarından düşmüyor. Tersleyince de her cümleleri nedense birden Allahla başlıyor, bedduaya kadar gidiyor. Arka planda polisajdan şekil değiştirmiş, sertifikası kutusu oradan buradan alınmış saatleri tertemiz diye satarken onu unutuyorlar ama.
Çok haklısınız hocam... Yarın ne olacağını bilmiyoruz belki bugün aldığımız herhangi bir şeyi yarın satmak zorunda kalacağız zorunluluktan fakat bu çok istisna bir durum. Her saatte kullanıcıyım diye alıp 3-4 gün sonra 1.5-2 katına satmaya çalışırsan bu rahatsız edici bir durum olur! Benim üzüldüğüm tek nokta saati gerçekten beğenip, kullanmak isteyenlerin de arada kaynaması... Forumda böyle durumların diğer kullanıcılarla paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Olumlu referans vermek varsa olumsuz referansta olmalı...

Mantık sizi A’dan B’ye götürür Hayal gücü ise heryere [emoji1909]

Olumsuz referansa katılıyorum. Ben bu zamana kadar forum üyelerinden 3 saat aldım. 2 tanesini sattım. Satma sebebim de aldıktan sonra hevesimin geçmesi, o saatlere olan ilgimi kaybetmekti. Satarken de aldığım fiyatın 100-150 lira fazlasına ilana koydum ki pazarlık payı olsun. Ki bunu yaparken bile acaba satın aldığım kişiye ayıp olur mu diye iki kere düşündüm.
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

Mesaj insane » 11 Oca 2021, 16:15

Bu kouda benim naçizane görüşüm şu,
Alan kişi bu saati alırken "ben bu saati kolumda görmek istiyrum, bu markayı hiç denemedim, çok merak ediyorum" vb diyerek aldıysa ve daha aldığının ertesi günü aldığı fiyata kar koyup satmaya kalkıyorsa ben ayar oluyorum. Sorunca da "bir fırsat çıktı da kem küm"....
Bire bir yaşanmıştır.
https://www.instagram.com/wristchecker/
Kullanıcı avatarı
insane

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners