TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Mesaj Denizz » 19 Ağu 2015, 18:52

PO 8500 cal 24 saat +1 sn 114060 no date +1 sn :)
Kullanıcı avatarı
Denizz

Mesaj silentroad80 » 19 Ağu 2015, 23:01

Po gmt 8605,düz hesap +1 diyim ;)

Resim
Kullanıcı avatarı
silentroad80

Mesaj Caner1983 » 27 Kas 2015, 08:11

Bir sorum var kesin cevabı diğer sayfalarda vardır ama yakalayamadım saati gece hep tepe altta kalacak şekilde kullandım ilk defa en son kurduğumda hep ileri giden saat bu kez geri kaldı tabi ilk gün -1 sonra 4 günde toplamda -2sn bişeyi gösterir mi normal mi
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Clk » 27 Kas 2015, 09:29

Her mekanizma tepenin ve kadranin pozisyonuna göre farkli hatalar verir. Pozisyona göre hata degerlerini ya ölcüm yaptirarak yada kendin deneyerek bulabilirsin.

6 tane pozisyon var. Bunlar tepe asagida, tepe yukarida, tepe solda, tepe sagda, kadran yukarida, kadran asagida. Saatin bu pozisyonlarin her birinde farkli sapmalar yapacaktir. Mekanizmanin ayarina ve hassasiyetine göre "ne normaldir, ne degildir " degisir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mturann » 27 Kas 2015, 10:08

Caner1983 yazdı:Bir sorum var kesin cevabı diğer sayfalarda vardır ama yakalayamadım saati gece hep tepe altta kalacak şekilde kullandım ilk defa en son kurduğumda hep ileri giden saat bu kez geri kaldı tabi ilk gün -1 sonra 4 günde toplamda -2sn bişeyi gösterir mi normal mi

-2 her hal ve şartta normal zaten :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj SeRxx » 27 Kas 2015, 10:53

Geçen hafta iki ayrı ölçüm yaptım ve benim Planet Ocean(Calibre 8500)'ın hiç sapmadığını gördüm. :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Caner1983 » 27 Kas 2015, 11:17

Clk yazdı:Her mekanizma tepenin ve kadranin pozisyonuna göre farkli hatalar verir. Pozisyona göre hata degerlerini ya ölcüm yaptirarak yada kendin deneyerek bulabilirsin.

6 tane pozisyon var. Bunlar tepe asagida, tepe yukarida, tepe solda, tepe sagda, kadran yukarida, kadran asagida. Saatin bu pozisyonlarin her birinde farkli sapmalar yapacaktir. Mekanizmanin ayarina ve hassasiyetine göre "ne normaldir, ne degildir " degisir.

Teşekkürler sorum yalnız ileri giderken daha sonra geriye gitmesi birşeyi gösterir mi olabilir mi
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj afl » 27 Kas 2015, 12:02

Caner1983 yazdı:
Clk yazdı:Her mekanizma tepenin ve kadranin pozisyonuna göre farkli hatalar verir. Pozisyona göre hata degerlerini ya ölcüm yaptirarak yada kendin deneyerek bulabilirsin.

Teşekkürler sorum yalnız ileri giderken daha sonra geriye gitmesi birşeyi gösterir mi olabilir mi

Sorunun birinci kismi icin; Clk nin dediği gibi saati koydugunuz pozisyonla alakali olarak degismistir. Baska birsey olduğunu dusunmuyorum. Onemli degil.
Toplam sapma icinse olaya başka yonden bakalim :
4 gun 345600 saniye eder ve toplam sapma 2 saniye, yani 345600 kere AYNI sekilde tekrar edilen bir seyde sadece 2 kere hata var, bunu yuzdeye vurdugunuz zaman % 0,00058 den az yapar :shock: Boyle bir mekanik hassasiyet icin sizin yerinizde olsam endişelenmek yerine tam tersi sevinirdim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
afl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners