TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Homage Saatlerle İlgili Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Homage Saatlerle İlgili Yorum

Mesaj Umutt » 13 Şub 2021, 11:55

Hocam bu sorunun sonu yok.. Sizin söylediğiniz mantıkla Steinhart da pahalı.. Ali express ve benzeri mecralarda hep daha ucuz var, üstelik de çok yakın kalitede.. 80 usd değerindeki Parnis ile 600 usd değerindeki Steinhart' ı yanyana koyduğunuz zaman, pekala bir çok insan, iki saat arasındaki fiyat farkını anlamsız bulabilir. Salt meta olarak bakıldığı zaman, haksız bir görüş de değildir bu. . Aynı bakışla 80 usd lik Parnis de pahalıdır, keza piyasada 10 usd ye satılan otomatik China made saatler de var.. Dahası; cep telefonu varken, saate ne gerek var..

Oysa ki yüksek saatçilik ürünleri, bir tüketim malı değil ve yukardaki bakış açısı ise değerlendirilemez .. Tüketim malları ihtiyacı karşılarken, bu ürünler tutkulara, kişiselleşmeye ve seçkinlik arzusuna hitap eder, yani vaat ettikleri şey salt materyalden çok fazlasıdır.. Detaylardaki mükemmeliyeti satın alırız burada.. seçkin el işçiliğini, zanaatkarlık yeteneklerini, özgün tasarımları, tarihselliği satın alırız.. Ve evet bunların yanında meta da satın alırız ancak segment yükseldikçe, fiyatlamada materyalin payi azalırken, manevi unsurların payı artar ve bu saat bu parayı eder mi sorusunun cevabı kişiselleşir..

Son olarak; homage konusunda Tgm' nin 'horoloji de yeri yok' görüşünü şahsen haklı buluyorum. Homage saatler ile replika saatleri bir tutmuyorum ama horolojide bence de yeri yok. Uzun yıllara yaygın bir emek ve uzmanlığın sonucunda oluşagelen orjinal tasarımlar ile homage kopyalar arasındaki farkı, fiyata indirgemek doğru değil kanımca.. Buna karşılık, replikalardan farklı olarak, şahsen herkesin tercih etmekte özgür olduğunu düşünüyorum. Kendim de daha önce defalarca homage saat kullandım, çok da keyif aldım, ileride yine kullanabilirim, ama etik olarak Homage kavramının doğru olduğu anlamına gelmez bu.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj timeluxury » 13 Şub 2021, 12:25

Umutt yazdı:Hocam bu sorunun sonu yok.. Sizin söylediğiniz mantıkla Steinhart da pahalı.. Ali express ve benzeri mecralarda hep daha ucuz var, üstelik de çok yakın kalitede.. 80 usd değerindeki Parnis ile 600 usd değerindeki Steinhart' ı yanyana koyduğunuz zaman, pekala bir çok insan, iki saat arasındaki fiyat farkını anlamsız bulabilir. Salt meta olarak bakıldığı zaman, haksız bir görüş de değildir bu. . Aynı bakışla 80 usd lik Parnis de pahalıdır, keza piyasada 10 usd ye satılan otomatik China made saatler de var.. Dahası; cep telefonu varken, saate ne gerek var..

Oysa ki yüksek saatçilik ürünleri, bir tüketim malı değil ve yukardaki bakış açısı ise değerlendirilemez .. Tüketim malları ihtiyacı karşılarken, bu ürünler tutkulara, kişiselleşmeye ve seçkinlik arzusuna hitap eder, yani vaat ettikleri şey salt materyalden çok fazlasıdır.. Detaylardaki mükemmeliyeti satın alırız burada.. seçkin el işçiliğini, zanaatkarlık yeteneklerini, özgün tasarımları, tarihselliği satın alırız.. Ve evet bunların yanında meta da satın alırız ancak segment yükseldikçe, fiyatlamada materyalin payi azalırken, manevi unsurların payı artar ve bu saat bu parayı eder mi sorusunun cevabı kişiselleşir..

Son olarak; homage konusunda Tgm' nin 'horoloji de yeri yok' görüşünü şahsen haklı buluyorum. Homage saatler ile replika saatleri bir tutmuyorum ama horolojide bence de yeri yok. Uzun yıllara yaygın bir emek ve uzmanlığın sonucunda oluşagelen orjinal tasarımlar ile homage kopyalar arasındaki farkı, fiyata indirgemek doğru değil kanımca.. Buna karşılık, replikalardan farklı olarak, şahsen herkesin tercih etmekte özgür olduğunu düşünüyorum. Kendim de daha önce defalarca homage saat kullandım, çok da keyif aldım, ileride yine kullanabilirim, ama etik olarak Homage kavramının doğru olduğu anlamına gelmez bu.

Harika ifade etmişsiniz.Teşekkürlerimi sunuyorum...
Kullanıcı avatarı
timeluxury

Mesaj varistas » 13 Şub 2021, 12:40

Tgm "aralarında karşılaştıralamayacak işçilik ve kalite farkı var" diye yazdığı için öyle bir soru sordum aslında. Tabi soruyu sadece o argümana karşılık olsun diye yazmadım, ben de arada bu astronomik fiyat farkını haklı çıkarabilecek bir kalite farkı göremiyorum, ama bir taraftan da durumun sizin bahsettiğiniz gibi olduğuna kesinlikle katılıyorum. Saatlerin fiyatlarını üretim maliyetleri açısından değerlendirmek doğru olmayacaktır, maliyet fiyatı üzerine konulan soyut değerler bu astronomik fiyatların oluşmasına sebep oluyor. Ben bu soyut değerlerin saatin fiyatını bu rakamlara çıkarabilecek olduğunu kabul edemiyorum. Burası tamamen kişisel bir durum, ben daha pratik düşüncede bir insan olduğum için bu kadar da duygusal yaklaşamıyorum, ancak duygusal yaklaşanlara da neden böyle yapıyorsunuz diye hesap soramam. Bir kere arkadaşımın Rolex subını kullanmıştım, o güne kadar hayranlıkla suba ilgi duyuyordum, ancak taktıktan sonra büyük hayal kırıklığına uğradım. O kadar zaman kafamda kurduğum Rolex hiç de öyle bambaşka bir kalitede hissettirmedi bana, yine belirteyim tamamen meta olarak baktım, soyut değeri çıkarıp konuşuyorum. Daha üst seviye saatlerin ince işçiliklerinin de daha yüksek olacağını tabiki kabul ediyorum, ancak çıplak gözle bir fark görmek imkansız, elimde mercekle saat karşılaştırmasına girmeyi de saçma buluyorum.

Neden çin değil de Steinhart meselesine gelirsek, benim için ana sebep mekanizma ve işçilik kalitesi. Steinhart da Parnis de saatim oldu. İşçilik ve kalite farkı ilk elime aldığımda çok rahat fark edebileceğim kadar ortadaydı, çıplak gözle görmemek mümkün değil. Bunun yanında Steinhartın gönül rahatlığıyla onlarca yıl kullanabilecek güvenilir bir mekanizmaya sahip olduğunu biliyorum, ancak çin mekanizmaları için şu anda bunu söylemek imkansız. Daha kendilerini kanıtlamaları gerek yıllarca sene var. Son dönem çıkan çin markaları için durum değişmiş gibi gözüküyor ancak birinci elden deneyimlemediğim için bir şey söyleyemem.

"Horolojide yeri yok" önermesini de kökten hatalı buluyorum. İlk yazdığımda da anlatmaya çalıştığım gibi aslında bir çok saat bir birinin homageı, ufak tefek değişiklik yaptı diye bambaşka bir saat ortaya çıkmıyor. Örneğin Tudor B58i nereye koyacaz, dümdüz Rolex sub homeageı. Tudorun horolojide yeri yok diyebilir miyiz? Mesele homeage'a yüksek fiyat çekmek mi?
Ya da daha kolay bir örnek vereyim, aslında en çarpıcı olanı bu. Flieger saatleri horolojide nereye koyacaz? IWC bir homage saat markası mıdır? Bunu IWC'ye söyleyebilir miyiz? Laco, Stowa, Sinn, Damasco, Fortis, IWC, bu firmalardan hangisini horolojide yeri var kabul etmeliyiz?

Homeage da candır Steinhart da, bırakın parası olmayan insanlar da horoloji konseyinden dışanmadan da bu güzel tasarımları legal olarak deneyimleyebilsin. :D. En son paragraflar da soruları arka arkaya sert sordum gibi oldu ama tansiyonu yükseltmek için yapmadım, sadece daha çarpıcı olsun diye yazdım, yanlış anlamayın lütfen. :D
Kullanıcı avatarı
varistas

Mesaj ibrahim223 » 13 Şub 2021, 12:42

Umutt yazdı:Hocam bu sorunun sonu yok.. Sizin söylediğiniz mantıkla Steinhart da pahalı.. Ali express ve benzeri mecralarda hep daha ucuz var, üstelik de çok yakın kalitede.. 80 usd değerindeki Parnis ile 600 usd değerindeki Steinhart' ı yanyana koyduğunuz zaman, pekala bir çok insan, iki saat arasındaki fiyat farkını anlamsız bulabilir. Salt meta olarak bakıldığı zaman, haksız bir görüş de değildir bu. . Aynı bakışla 80 usd lik Parnis de pahalıdır, keza piyasada 10 usd ye satılan otomatik China made saatler de var.. Dahası; cep telefonu varken, saate ne gerek var..

Harika tespitler umut bey..
Sizden daha sık beklerim..

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj Ufkynl » 13 Şub 2021, 12:59

Bb58 halihazırda uret8lmeyen bir saatin aynı firma tarafından üretilmesi ile ortaya çıkan bir saat. Steinhart vb gibi dümdüz homage değil. Fliger ya da military field saatler zaten Dünya savaşı sırasında birçok firma tarafından yakın tarihlerde askeri amaçlar için üretilmiş saatler. O tasarımı ilk kim buldu kim üretti o bile muglaktir muhtemelen. Die an other day omega nin homage si falan olmaz kısaca.
Halihazirda üretimi olmayan bir saatin homage si olur. Parnis ya da steinhart. Biri birinden biraz pahali biraz malzeme kaliteli diye gerçek değişmiyor.
Saatleri özel yapan şeylerden başlıcası pahalı olmalari. Onlara ulaşmak zor olmalı ki kıymet verilsin. O saate sahip olmanın bir hikayesi olsun ve hayatınızda bir anlam ifade etsin. 70 dolar harcadığınız saat size bu duyguyu veremez.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj mrtkrks » 13 Şub 2021, 13:14

Resim

Loca var, vip var, şeref tribünü var .......... beleş tepe var. Sonuçta hepsi aynı maçı izliyor değil mi ? Hepsi de ayrı keyif alıyor. Ama locadan çıkıp milyonluk arabasına binen adamın beleştepeden geçerken arabasından inip sana sarılıp galibiyet kutlamasını bekleme.

Homage kullanıcılarında bir sahiplenilme beklentisi var ama aynı metaya 100 katı ödemiş adam seni sahiplenmez. Bu insanın doğasına aykırı.

O yüzden Homage kullanmayanlar ve karşı olanlar bu başlıkta yazmazsa, homage kullananlar ise horoloji dünyasında eşit yer edinmeye çalışmazsa bu tartışmalar son bulacaktır diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj mrtkrks » 13 Şub 2021, 13:33

Ufkynl yazdı:Bb58 halihazırda uret8lmeyen bir saatin aynı firma tarafından üretilmesi ile ortaya çıkan bir saat. Steinhart vb gibi dümdüz homage değil. Fliger ya da military field saatler zaten Dünya savaşı sırasında birçok firma tarafından yakın tarihlerde askeri amaçlar için üretilmiş saatler. O tasarımı ilk kim buldu kim üretti o bile muglaktir muhtemelen. Die an other day omega nin homage si falan olmaz kısaca.
Halihazirda üretimi olmayan bir saatin homage si olur. Parnis ya da steinhart. Biri birinden biraz pahali biraz malzeme kaliteli diye gerçek değişmiyor.
Saatleri özel yapan şeylerden başlıcası pahalı olmalari. Onlara ulaşmak zor olmalı ki kıymet verilsin. O saate sahip olmanın bir hikayesi olsun ve hayatınızda bir anlam ifade etsin. 70 dolar harcadığınız saat size bu duyguyu veremez.

“An homage watch is one that apes the look of a more famous existing or vintage timepiece”

Yani halen üretilip üretilmediği sonucu değiştirmiyor ama sizin mantığınızla BB58 ile Steinhart Ocean One Vintage arasında bir fark bulunmuyor. İkiside homage ama dümdüz değil.

Bence BB58 dümdüz homage. Benzer saatin üreticisinin kim olduğu veya fiyatının ne kadar olduğu bana göre sıfatını değiştirmiyor

Ama horoloji dünyasında yeri olup olmadığı ciddi tartışılır. Bana göre yeri oldukça sağlam. Sonuçta üreticisi rolex, çok eski ve köklü bir marka, kendi mekanizmalarını üretiyorlar vs.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj copycat » 13 Şub 2021, 13:36

Ufkynl yazdı:

Pahalılık göreceli bir kavram değil mi?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners