Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Drago » 06 Haz 2012, 19:11
tachyon yazdı:Tachyon, Kuvars taşını kim buldu bilmem ama;
Seiko, 1968 yılında dünyanın ilk kuvars duvar saatini ve 1969 yılında da dünyanın ilk kuvars kol saatini(Seiko Astron) üretti
Kuartz kristalini kimin bulup bulmaması gibi bir durum zaten söz konusu olamaz. Tabiatta en çok bulunan elementlerden biridir. Bu kristali saatlerde ilk kullanan japonlar değil. Verdiğim ilk linkte görünüyor zaten. İkinci verdiğim linki ise koskoca saat firması yalan yazmışsa benim suçum değil.
Adamlar yalan yazmamışki...siz okuduğunuzu anlamamışsınız hepsi bu...

-

Drago
-
asymptote » 06 Haz 2012, 19:28
Hızlı okunmuş ve acele verilmiş bir cevap Drago, arkadaşımız bu yüzden yanılmış olabilir.. Bu arada wikipedia çok güvenilir bir kaynak değildir. Her zaman kuşkuyla yaklaşılması gerekir.. Klavyesi olan yazıyor çünkü..

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
-

asymptote
-
tachyon » 07 Haz 2012, 11:14
Drago yazdı:asymptote yazdı:Hızlı okunmuş ve acele verilmiş bir cevap Drago, arkadaşımız bu yüzden yanılmış olabilir.. Bu arada wikipedia çok güvenilir bir kaynak değildir. Her zaman kuşkuyla yaklaşılması gerekir.. Klavyesi olan yazıyor çünkü..

Haklısın Asymptoteçum haklısında ...konu Seiko olunca saldırı mübah...

Aslında beni yanıltan aşağıda linkini verdiğim yazı oldu...

Uzun zaman önce okumuştum aklımda o şekliyle kalmış. Burada Seiko'yu görünce aklıma o yazıda ki Girard-Perregaux ifadesi geldi. Vikiden bahsetmiş olduğum satırı tam okumadan linkini verdim. Aslında ingilizce yazıları türkçe gibi hızlı okumamak gerekiyor. Neyse en azından adamların quartz kol saatleri hususunda ilk Swiss olduklarını öğrendik bahanesiyle suçu başkasına atıp kenara çekilelim...
http://mserdark.com/genel/zamani-olcmenin-sekli-ve-bedeli
-

tachyon
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 56 misafir