Serhat burada ülkemizde % 100 yerli malı saat mekanizma tasarımı / üretimi sonucu Patek ile rekabet edecek, global marka değerinde ve kalitesinde üretim yapılacak falan gibi mantık dışı bir konu var. Yüzlerce yıllık geçmişleri ile dünya'nın en prestijli ve kaliteli markaları ile rekabet edecek yerli saat endüstrisi kurulması gibi absürd bir olay üzerine yukarıda yorum yaptık. Başlık ve içerik hatalı yani. Yoksa zaten bir sürü yerli firma var marka bazında saat üreten yıllardır ülkemizde.
Ticari başarı falan ayrı bir olay olmakla beraber, prestij ve kalite olarak butik üretimle inanılmaz kaliteli bir üründe yapabilirsin ama bu ayrı bir konu. Zaten yapanlar var örnek vermek gerekirse forumumuza üye bir dostumuz şu anda çok özel bir saat mekanizması tasarladı ve bu global bir Türk bağlantılı markada kullanılacak. Şu an patent ve test aşamalarında. Basel 2012'ye yetişirse lansmanı yapılacak, bu kişi ile zaten TSF içinde her gün sohbet ediyoruz. Detayları şu an veremiyorum ama projenin başarı ile sonuçlanması halinde en kapsamlı paylaşımların yabancı forumlardan önce TSF'de yapılacağı kesin
Yani yerli saat endüstrisi ile dünya devleri ile rekabet etmek gibi bir konuyu isteyen arasında konuşabilir elbette

Kaliteli bir saat markası oluşturmak ise çok ayrı bir konu. Yolu yordamı belli; gerekli yatırımlar yapılır, multi-national ekip kurulur gerekirse, en kaliteli üreticilerden saatin klasmanına göre ETA, FP vb mekanizmanı alırsın, modifiye edecek saat sektöründen üst düzey kişilerle çalışırsın, tanıtımı ve pazarlaması içinde global olarak en doğru üst düzey stratejileri uygularsan belli bir yer edinebilirsin. Bunun için devlet desteğine gerek yok zaten.
Bunun dışında daha alt seviye yerli bir marka ve üretim hedefleniyorsa onun da yolu belli. Dünyada bir çok örnek var.
Yani senin önerinde saçma bir şey yok elbette sadece burada konu farklı, başka kişilerde mesajlar atınca konu sapmış.