TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yerli Saat Markasına Devlet Desteği

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yerli Saat Markasına Devlet Desteği

Mesaj asymptote » 21 Ara 2011, 21:10

Ben saçmaladığını falan düşünmüyorum Serhat, elbette o saydığın markalardan çok daha iyisini biz üretebiliriz.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj serhat200 » 22 Ara 2011, 16:21

Beyler sanırım kimse böyle bişey yapacağımıza inanmıyor :(
Benim önerim bu projeye inanan arkadaşlarla buluşup ufak bi toplantı yapalım, varmı katılmak isteyen?
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj Bond » 22 Ara 2011, 16:56

Serhat burada ülkemizde % 100 yerli malı saat mekanizma tasarımı / üretimi sonucu Patek ile rekabet edecek, global marka değerinde ve kalitesinde üretim yapılacak falan gibi mantık dışı bir konu var. Yüzlerce yıllık geçmişleri ile dünya'nın en prestijli ve kaliteli markaları ile rekabet edecek yerli saat endüstrisi kurulması gibi absürd bir olay üzerine yukarıda yorum yaptık. Başlık ve içerik hatalı yani. Yoksa zaten bir sürü yerli firma var marka bazında saat üreten yıllardır ülkemizde.

Ticari başarı falan ayrı bir olay olmakla beraber, prestij ve kalite olarak butik üretimle inanılmaz kaliteli bir üründe yapabilirsin ama bu ayrı bir konu. Zaten yapanlar var örnek vermek gerekirse forumumuza üye bir dostumuz şu anda çok özel bir saat mekanizması tasarladı ve bu global bir Türk bağlantılı markada kullanılacak. Şu an patent ve test aşamalarında. Basel 2012'ye yetişirse lansmanı yapılacak, bu kişi ile zaten TSF içinde her gün sohbet ediyoruz. Detayları şu an veremiyorum ama projenin başarı ile sonuçlanması halinde en kapsamlı paylaşımların yabancı forumlardan önce TSF'de yapılacağı kesin ;)

Yani yerli saat endüstrisi ile dünya devleri ile rekabet etmek gibi bir konuyu isteyen arasında konuşabilir elbette :) Kaliteli bir saat markası oluşturmak ise çok ayrı bir konu. Yolu yordamı belli; gerekli yatırımlar yapılır, multi-national ekip kurulur gerekirse, en kaliteli üreticilerden saatin klasmanına göre ETA, FP vb mekanizmanı alırsın, modifiye edecek saat sektöründen üst düzey kişilerle çalışırsın, tanıtımı ve pazarlaması içinde global olarak en doğru üst düzey stratejileri uygularsan belli bir yer edinebilirsin. Bunun için devlet desteğine gerek yok zaten.

Bunun dışında daha alt seviye yerli bir marka ve üretim hedefleniyorsa onun da yolu belli. Dünyada bir çok örnek var.

Yani senin önerinde saçma bir şey yok elbette sadece burada konu farklı, başka kişilerde mesajlar atınca konu sapmış.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj serhat200 » 22 Ara 2011, 17:12

Sevgili Bond ben zaten Patek ile rekabet edelim demedim mesajımda da bunu açıkça belirttim. Onlarca yıl isviçrede profesyonel bir şekilde üretim yapan belli başlı markalar bile Patek ile rekabet edemezken bizim böyle bişey düşünmemiz saçmalık olur zaten. Benim amacım iç pazarda iş yapabilecek 300-3.000 TL arası bir fiyata satabileceğimiz kendi üretimimiz bir marka. Hobimizi işimizle birleştirmek zevkli olabilirdi.
Neyse çokta fazla uzatmanın gereği yok zaten.
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj Bond » 22 Ara 2011, 17:24

Elbette senin dediğinde mantıksız bir şey yok zaten. Diğer arkadaşlarda benzeri şeyler yazınca ben bizim yorumlarımızın başka bir durum üzerine olduğunu belirtmek için yazdım. Kaliteli marka içinde genel bilinen yolu ekledim. İç pazar için benzeri üretim yapanlar var yıllardır Swiss, Japon ve Çin Auto / Quartz mekanizmaları kullanıyorlar ama kaliteleri ve segmentleri düşük.

Bende senle aynı fikirdeyim ;) İstekli ve bu işe yatırım yapabilecek profesyonel kişiler olduğu müddetçe belli bir süre sonunda izlenen düzgün çizgiye göre yukarıda bahsedilen tarzdaki yerli markalara göre daha başarılı olunabilir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 22 Ara 2011, 17:43

Bond yazdı: Başlık ve içerik hatalı yani. Yoksa zaten bir sürü yerli marka var saat üreten yıllardır ülkemizde.

Yerli saat markası olmadığını düşünerek yazdım konu başlığını :D Gerçekten saat üreten yerli markalar hangileri Bond? Burada sıralayalım reklamlarını yapalım hemen :)

Muhabirin sorusuna verdiği cevaptan belli bakanın saatten pek anlamadığı.

Muhabir: Saatten çakar mısınız?
Bakan: Taktığım saate ve giyimime özen gösteririm.. :)

Yalnız bunları Bakan'ı ayıplamak için falan söylemiyorum, aksine böyle bir konuya önem verdiği, destek olacağını irade buyurduğu için kendisine teşekkür etmeliyiz. Sonuçte bizler gibi saat meraklısı olmak ve saatler hakkında çok şey bilmek zorunda değil. Fakat saatten anlamadığı için gaza gelip Patek Philippe gibi bir marka yaratma hevesine kapıldığı ortaya çıkıyor sarfettiği cümlelerden. Böyle bir marka yaratmamız elbette mümkün değil, bugün başlasak ve herşey yolunda gitse bir asır sürecek bir iş..
Forumumuza üye olup da mekanizma tasarlayan kişiyi az çok tahmin ettim ve bunu duyunca kalbim küt küt atmaya başladı. İnanılmaz heyecan duydum.
Bond yazdı:Detayları şu an veremiyorum ama projenin başarı ile sonuçlanması halinde en kapsamlı paylaşımların yabancı forumlardan önce TSF'de yapılacağı kesin

O günü iple çekiyorum sevgili yöneticim.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 22 Ara 2011, 17:51

Zaten yapanlar var örnek vermek gerekirse forumumuza üye bir dostumuz şu anda çok özel bir saat mekanizması tasarladı ve bu global bir Türk bağlantılı markada kullanılacak. Şu an patent ve test aşamalarında. Basel 2012'ye yetişirse lansmanı yapılacak, bu kişi ile zaten TSF içinde her gün sohbet ediyoruz.

ben değilim arkadaşlar :lol:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mlm » 22 Ara 2011, 18:48

Şaka bir yana Patek Philippe ile rekabet etme konusu tabiki ütopyadan öteye geçemez, ama yerli bir saat markası ile üretilecek kaliteli saatler hepimize gurur verir diye düşünüyorum. :champ:

Düzeltme : İlk cümlenin yanlış anlaşılabileceğini veya yanlış anlaşılmış olabileceğini düşünerek sildim. : )
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: akarakiraz, cihanmert, Google [Bot] ve 228 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners