TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Iyi Saat Tasarimi Yapan Marka Sizce Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Iyi Saat Tasarimi Yapan Marka Sizce Hangisi?

Mesaj sadice83 » 19 Kas 2011, 21:45

Ben günümüz saatlerinden çok 80 ila 130 yıl öncesine ait kol saatleri tasarımlarını müthiş buluyorum özellikle PP rolex ve doxa o yıllarda müthiş modeller üretmişler kısmetse burdada bir iki modelini paylaşıcam o günkü sade saatin kendini anlattığı modeller bugün yüzde yüz olmasada PP ve GLashütte de var
örneğin bu glashütte çok hoşuma gidiyor tasarım olarak 90 yaşındaki bu delkanlı hala ilk günkü gibi ilgi çekici :super:

Resim
Resim
Resim

bu delikanlıda 80 yaşında ve oldukça kendinden emin müthiş bişi insanların 100 yıl önce böyle bişi yapabilmeleri aklın alamadığı işler
Resim

Resim
Resim

bu arkadaşta 100 yaşında ama diyoki zamanınızdaki saatlere havamı atarım

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj sandan » 19 Kas 2011, 22:46

@ vecdi
diesel in bazı tasarımlarını beğeniyorsanız ama mekanik olsun diyorsanız benim şahsen bazı modellerini çok beğendiğim Meccaniche Veloci lere bakın; kanyon pırlant ta birini denemiştim, titanyum olduğu için son derece rahat. Ancak arada sırada kronosuz ve sade kadranlı bir saati takıp bu modelleri tekrar özlemek gerek..
@sadice83
muhteşem resimler ve saatler fazla söze gerek yok..
Kullanıcı avatarı
sandan

Mesaj paleT » 18 Şub 2012, 22:00

arkadaşlar bende siteye bugün yeni üye oldum ve ilk mesajımda bu.çünkü ressamım ve tasarımla ilgiliyim,dolayısıyla konu içeriği bana çok yakın.
konuya yazılan tüm mesajları okudum.çok doğru ifadeler var.bende görüşümü şöyle ifade edeyim.kişisel beğenilerin haricinde birde genel kabul bulan estetik değerler vardır.bunların incelik ve detaylarını da daha çok ilgili ve işin işin içinde olanlar bilir.tasarım ödülleri de bu bağlamda verilir.bunlar belirleyici ve yer edicidirler.lakin yinede herkesin böyle işleri bile beğenmeme hakkı vardır.beğenmez ve sevmez bu kadar basittir ama yok eleştirecekse donanımlı olması gerekir..şimdi bende derim ki, dünyanın en iyi hit markaları içinde öyle şatafatlı,arabesk ve takoz modeller varki-adını,namını ve donanımını bir yana koyarsak-bedava verseler koluma takmam.gerçekten.model(tasarım) olarak tabii.sadece iyi bir görsele sahip olmak o modeli değerli kılmaya yetmez tabiiki.netice itibarıyla bu bir sanatsal yapıt değil.lakin öyle saatler varki;hem tasarımı hemde komplikasyonlarıyle adeta bir sanat eseri:)gerçekten.o ne görsellik,o ne mühendislik,bu nasıl işçilik.buna sadece saygı duyulur ve zevkle,sevgiyle kullanılır.bu tür saatlerle ilgili görüşlerimi daha sonra paylaşacağım.
benimde burada soracağım ve öğreneceğim çok şey var.özellikle teknik detaylarda ve fiat konularında.
Kullanıcı avatarı
paleT

Mesaj Drago » 18 Şub 2012, 22:07

Hoşgldiniz paleT...iyi forumlar...
Kullanıcı avatarı
Drago

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners