TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

UHR-231

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: UHR-231

Mesaj sedir » 25 Nis 2011, 10:53

asymptote yazdı:Ben orjinal kalmasını istediğim için hiç sormadım gurcano, belki ingilizceye ayarlıyorlardır.

Bence takvimi en az iki dildedir. Birinin Almanca, diğerinin İngilizce olma ihtimali çok yüksek. Yani orijinalliği bozmak gerekmeden, dilediğin seçeneği kullanabileceğini tahmin ediyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj asymptote » 25 Nis 2011, 10:57

Evet sedir, saati kendi sitesinden aldım. Zaten başka bir yerde satışı yok bildiğim kadarıyla. Ben de kronograf lardan UHR-283 ü beğendim, hatta uzun süre alıp almama konusunda kararsız kaldım. Kronograf saatleri genel olarak pek tercih etmediğim için sonunda daha sade olan bu modelinde karar kıldım UHR'un. İzlenimlerimi sizinle paylaşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum ben de..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj serhat200 » 25 Nis 2011, 12:09

Hayırlı olsun güzel seçim umarım biran önce kavuşursun. O bekleme anı yokmu günler geçmez olur ama zevkide orda bence.
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj sedir » 25 Nis 2011, 13:07

@asymptote,
Biraz daha sorayım izninle.
Hangi şehirde oturuyorsun acaba ve bu DHL hangi DHL? DHL Alman postası anlamına geliyor sanırım ama diğer meşhur DHL de Alman ortaklığı. Yani hangi DHL ile gönderiyorlar acaba. İstanbul'da oturmuyorsan meşhur DHL ile gelen ve gümrüğe takılan (ki senin saat de gümrük sınırında ama bakalım ne olacak) kargo için DHL seni İstanbul'a çağırıyor ve gelemediğin durumda da noterden vekalet göndermen kaydıyla işlemleri yapıp çok acayip bir ücret tahsil ediyor. Sıradan Alman postası ile gelirse, gümrük ödemen gerekse bile oturduğun şehire (en azından gümrük veznesi olan birçok şehire) kadar gelen kargon için PTT'ye gidip insan gibi vergini ödeyip paketini alabiliyorsun.
Bu işlemler sende nasıl cereyan edecek bakalım. Duruma göre ben de bir UHR alıcısı olabilirim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj asymptote » 25 Nis 2011, 13:51

Sedir hocam evet bu kargo konusu benim de kafamı çok karıştırdı. Saati alırken Deutsche Post DHL ile gönderin dedim, tamam zaten başkası yok, biz Türkiye'ye DHL ile gönderiyoruz gibi bir cevap aldım. DHL' nin sitesinde DHL Paket, DHL Express, DHL Logistics şeklinde 3 farklı gönderi seçeneği var. DHL Paket normal posta gönderisi DHL Express ise şu meşhur sorunlu DHL diye düşünmüştüm ben.
Ayrıca benim paket ülkeye girdikten sonra nasıl takip edeceğim diye sordum Tracking numarasını vererek. Aldığım yanıt şu oldu:
fointddi@deutschepost.de yazdı:After the shipment has left Germany, local Post of Turkey, www.ptt.gov.tr, is responsible for delivery and data transmission, not DHL.

At the moment the consignment is in the distribution center in Germany and is prepared to go to Turkey by road. Please contact us a little bit later so we can give you International Matchcode.

Buradan anladığım kadarıyla benim paket normal postayla geliyor, çünkü özel DHL'de paket yurtiçine geldiğinde gönderi takibi PTT den yapılmıyor diye biliyorum. Bir başka husus, amcanın söylediğine göre karayoluyla gelecekmiş paket, özel DHL kargo taşımacılığını havayolu ile yapar diye düşünüyorum.
Bulundğum şehir Ankara ve ben vergi ödemeye hazırladım kendimi. Ancak ordino vs. diğer masraflarla ve işlemlerle hiç boğuşacak durumda değilim. Tekrar mail attım normal postayla mı, özel DHL ile mi gönderdiniz şeklinde. Bakalım gelen yanıtı paylaşırım sizinle..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Kaans » 25 Nis 2011, 14:14

Ben Vostok saati aldığımda DHL ile gönbdermişlerdi ve birkaç gün sonra takip numarası da vermişlerdi. Bir süre DHL in kendi sitesinden takip ettim ardından PTTnin http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta-yd.php sayfasından takip ettim. Tabii benim saatim 80 küsür euroya mal olduğundan sadece 5 Lira bir gümrük işlem parası ödedim ve kargo direkt ayağıma kadar geldi. Ancak bir tavsiyemde ptt veya dhl kargo takip sayfasına pek güvenmemeniz yönünde. Takip sayfasından İstanbul'a kadar geldiğini gördüm sonra herhangi birşey değişmedi. Bir gün bir baktım kargom gelmiş ama takip sayfalarında hala yolda görünüyor. Tabii sizin saatinizin bedeli çok daha yüksek olduğu için gümrük prosedürü farklı olacaktır. Kolay gelsin...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj sedir » 25 Nis 2011, 16:51

Ben de jomashop'tan bedeli gümrük sınırını aşmayan saat almıştım ve USPS ile United State Postal Service gönderdiler. USPS'i izlemek de mümkün PTT'yi de. Ancak çok yavaş veri girdiklerinden ekran hareketi gerçek hareketin gerisinde kalıyor. Ancak "gümrük için İstanbul" sopası orada dururken asla sıradan DHL yerine DHL express veya sıradan USPS yerine UPS tercih etmemek gerekiyor diye düşünüyorum.
Bakalım senin saat de sorunsuz eline ulaşır inşallah. Gümrük sınırını da hafifçe geçiyor sanırım. Sonuçları buradan izleyeceğim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Tolgi06 » 26 Nis 2011, 11:50

Saati iyi günlerde kullanın asymptote.Güzel seçim.Umarım gümrüğe takılmadan sağ salim elinize ulaşır saat.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot] ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners