Sedir hocam evet bu kargo konusu benim de kafamı çok karıştırdı. Saati alırken Deutsche Post DHL ile gönderin dedim, tamam zaten başkası yok, biz Türkiye'ye DHL ile gönderiyoruz gibi bir cevap aldım. DHL' nin sitesinde DHL Paket, DHL Express, DHL Logistics şeklinde 3 farklı gönderi seçeneği var. DHL Paket normal posta gönderisi DHL Express ise şu meşhur sorunlu DHL diye düşünmüştüm ben.
Ayrıca benim paket ülkeye girdikten sonra nasıl takip edeceğim diye sordum Tracking numarasını vererek. Aldığım yanıt şu oldu:
fointddi@deutschepost.de yazdı:After the shipment has left Germany, local Post of Turkey,
www.ptt.gov.tr, is responsible for delivery and data transmission, not DHL.
At the moment the consignment is in the distribution center in Germany and is prepared to go to Turkey by road. Please contact us a little bit later so we can give you International Matchcode.
Buradan anladığım kadarıyla benim paket normal postayla geliyor, çünkü özel DHL'de paket yurtiçine geldiğinde gönderi takibi PTT den yapılmıyor diye biliyorum. Bir başka husus, amcanın söylediğine göre karayoluyla gelecekmiş paket, özel DHL kargo taşımacılığını havayolu ile yapar diye düşünüyorum.
Bulundğum şehir Ankara ve ben vergi ödemeye hazırladım kendimi. Ancak ordino vs. diğer masraflarla ve işlemlerle hiç boğuşacak durumda değilim. Tekrar mail attım normal postayla mı, özel DHL ile mi gönderdiniz şeklinde. Bakalım gelen yanıtı paylaşırım sizinle..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein