TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forum Üyelerine Ev Ödevi... Politi Orologi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forum Üyelerine Ev Ödevi... Politi Orologi

Mesaj Tolgi06 » 10 Mar 2011, 19:55

Fotodaki siyah politi fena değilmiş ama uhr lerde baya çekici. Nedense bu invictaya hiç ısınamadım...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj punk » 10 Mar 2011, 19:55

Thevenin yazdı:
punk yazdı:İşte Eta makineli diver gerçeği:

http://www.uhr.info/products/de/Taucher ... R-441.html
Plase:
http://www.uhr.info/products/de/Taucher ... R-421.html

ve Ollech reyiz kendimizi keseriz:
http://www.gnomonwatches.com/product-de ... =21&did=76

Adam mufettis cikti hocam, Hikmet Gorkem :D Uhr'lar guzelmis reyiz...

Uhr'ların fiyatları da iyi. 400 Euro'ya Valjoux chronograph da satıyorlar şu anda Thevenin. Bilahare siteyi kolaçan etmeni öneririm ;)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Tolgi06 » 10 Mar 2011, 20:31

Gerçekten 400 Euro'ya Valjoux 7750 li saat satan bir marka.Finishing filanda iyi gibi geldi bana.Düşünülebilir...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 10 Mar 2011, 20:35

Benim anlamadigim UHR ile POLITI arasinda senin kafanda bu kadar büyük farki olusturanin ne oldugu Punk? Bence Politi 200 Euro fiyat ile gercekten güzel 2 diver modeli sunuyor. UHR ile arasinda ki 30 Euro fiyat farki da zaten Miyota ile ETA arasinda ki fiyat farki...

Dizan olarak UHR-421 disinda ki hicbir UHR Diver saati koluma takmam. Ama bu isin zevk meselesi.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archezia » 10 Mar 2011, 21:40

punk yazdı:Sen iste herşey çok güzel olur reyiz. Al sana turuncu bezelli bir Invicta.

Hem de yarı fiyatına :twisted: ...

Invictaya ailecek karşıyız biz hocam ya :D Zaten hiç sevmiyordum, geçen Thevenin vasıtasıyla websitelerini görünce iyiden iyiye düştü gözümden.

İnşallah hayatım boyunca hiç Invicta saat almam. ~Archezia
Evet... Büyük konuştum.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 10 Mar 2011, 21:54

clk yazdı:Benim anlamadigim UHR ile POLITI arasinda senin kafanda bu kadar büyük farki olusturanin ne oldugu Punk? Bence Politi 200 Euro fiyat ile gercekten güzel 2 diver modeli sunuyor. UHR ile arasinda ki 30 Euro fiyat farki da zaten Miyota ile ETA arasinda ki fiyat farki...

Dizan olarak UHR-421 disinda ki hicbir UHR Diver saati koluma takmam. Ama bu isin zevk meselesi.

Elbette, hemen söyleyeyim clk. Cevabı çok basit; Politi işçilik açısında -özellikle de kadran- göze çok basit görünüyor. Bunun asıl sebebi ise Çin'deki outsource firmalarında klasik modellere "Politi" markasını basıp fahiş fiyatlara satıyor olmaları.

UHR bir Alman. Muhtemelen onlar da Outsoruce yaptırıyorlardır fakat en azından çok daha özgün bir çizgileri var. Bunun yanında madem ETA ve Miyota arasındaki fiyat farkı yalnızca 30 Euro, o halde neden ETA kullanan Diver'ları €600? (http://www.politi-orologi.com/deutsch/i ... item_id=16)

İşte olayın benim için önem arzeden kısmı burası. Seagull kullanılan, göze Ticino'dan dahi kötü görünen bir Flieger'i satan Politi'ye karşı pek sıcak bakamıyorum :)

Son olarak sanırım Miyota 8215'lerin satış fiyatları $40 civarında. Fakat 2824-2'ler 130-140 civarlarında gezmeye başladılar ki bunların çoğu NOS. Gelgelelim üretimleri sanırım çok yavaşladı ki, fiyatları da borsa gibi devamlı artıyor.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 10 Mar 2011, 21:56

Bu arada affordablelardan bahsetmişken, Affordable saatlerin(650TL girer heralde bu kategoriye) KRALI benim LeLoclemdir! Tamam marka tanıdık ama bu KRAL olduğu gerçeğini değiştirmiyor 8-) Şu avatarımdaki asalet başka affordable saatte var mıdır ya size soruyorum?! :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Modern60 » 10 Mar 2011, 22:39

UHR gerçekten çok isabetli bir örnek punk.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 276 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners