TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Mesaj Clk » 20 Ağu 2010, 00:22

Capim yetmiyor 2fast :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 20 Ağu 2010, 00:22

bond tamam hersey kontrol altında sadece yaz mevsımınden bahsetmıstım kuslar cıcekler denız:)))))sıteden bahseden olmadı ha bıde rolex yazmıstım ....:)ruzgar gıbı gectın valla:))
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 20 Ağu 2010, 00:27

gercekten etkıleyıcı bır mavı ve tabııkı beyaz altın kombınasyonu...yas 35 bıseyler eksık kalsın ....daha 45 55 65 var be kardesım ...ben acele etmıyorum :))sındıre sındıre yavas yavas :))))))
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 00:58

Yok ben samimiyetten açıklama yaptım sadece 2Fast :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Redliner » 20 Ağu 2010, 13:09

clk yazdı:Maddi gücü olmayan ama yinede kiro olan arkadaslarimiz icin de replikalari üretilmis durumdadir :D

Böyle bir cümle olabilemez :) yarıldım resmen :champ:
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 20 Ağu 2010, 13:20

Amac eglenmek degil mi burada!!! Egleniyoruz iste :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 20 Ağu 2010, 14:43

İmitasyon saatler için "replika" kelimesinin kullanılmasına karşıyım.. Bu saatleri tanımlamak için lüzumsuz bir nezaket, potansiyel alıcılar için ise cezbedici yapay bir kalite vurgulamasından bakşa bir şey değil.. Doğru sıfatlar; ÇAKMA, YAZMA, TAKLİT, SAHTE, TEL MAŞA vb. şekilde insanda direkt olarak neyle iştigal ettiğini hatırlatır cinsten olmalı..
1955 model Porsche Spyder'ın kasasını fiber veya sactan yansanayi sınıflandırmasında tekrar üretip, bir VW Beattle şasisi üzerine oturtarak ortaya çıkardağınız araç bir replikadır.. Mona Lisa'nın yapıldığı dönemin tekniklerine olabildiğince sadık kalarak ve mümkün olan en yüksek detay işçiliğiyle yapılmış bir kopyasına da replika denebilir.. Bir Desert Eagle'ın mekanik bir silahtan ayrılıp aslında ufak çapta bir pompalı tüfek olduğu gerçeğini gözardı etmeden yapılmış ancak namlusunda yiv/set bulunmayan bir imitasyon da replika olabilir..
Fakat tatil beldelerinde uzun kollu YAZMA Gucci penye badi ( badi.. bayılırım bu kelimeye ) ve ÇAKMA Puma Ferrari giyen ekibin kolunda gördüğüm TELMAŞA Hublot Big Bang'e bu replika lafını fazla buluyorum.. Demeyin, dedirtmeyin..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 15:06

Haklısın Razz bir başka konuda gene konuşmuştuk ama dahada güzel açıklamışsın, Replica saat endüstrisinde kullanılan bir kavram. Bir çok markanın replica isim uzantılı modelleri var. Bu yüzden forumda özellikle sahte olarak kullanmaya dikkat ediyorum ben gereken yerlerde ama işte insanların aklına öyle yerleşmiş hem global hemde ülkemizde. :) Forumdan uzak olsun gercide ne derlerse desinler kendi aralarında :lol:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners