TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Virüs Salgını, Para Piyasaları ve Saat Sektörü

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Virüs Salgını, Para Piyasaları ve Saat Sektörü

Mesaj Ok7 » 20 Nis 2020, 10:48

Üretim mecburen daha da kısıldı zaten fabrikaların durmasıyla ben fiyatların kesinlikle düşeceğine inanmıyorum.onceden verilen siparişlerde tıkanma bile yaşanabilir.hadi mucize oldu fiyatlar dusse bile biz efsane ekonomimiz sayesinde değişecek kur farkıyla ve vergilerle vatandaşa indirimleri farkettirmeden atlatırız evelallah [emoji4]

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj Altar » 20 Nis 2020, 11:14

3 Ay geçerli vergi artışı geldi bunun içinde saatte var.Dolar zaten bu kadar yüksekken zorlanıyorduk bundan sonra hiç alamayız.
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur
Kullanıcı avatarı
Altar

Mesaj sphinx » 20 Nis 2020, 11:41

Altar yazdı:3 Ay geçerli vergi artışı geldi bunun içinde saatte var.Dolar zaten bu kadar yüksekken zorlanıyorduk bundan sonra hiç alamayız.

Yalnız 3 ay değil. Alınan karara göre 30.09.2020 tarihine kadar geçici olarak %45, bu tarihten sonra ise ilave %25 vergi alınacakmış.
Kullanıcı avatarı
sphinx

Mesaj MertYe » 20 Nis 2020, 11:59

Aldığım bir bilgiye göre bu artış Isviçre saatlerini kapsamıyormuş.

Bence çok merak etmeyin bu düşüşü kısa vadede ne olur bilemiyorum ama Çin'de Hermes mağazasında olan olaydan sonra uzun vadede çok düşmeyeceğini düşünüyorum. Büyük düşünür Hakan Sabancı'nın söylediği gibi sakin ol champ evdeyim Resim

Dip not: Yatırım tavsiyesi degildir

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj görkemk » 20 Nis 2020, 12:06

arkadaşlar bu vergi artışı sadece bireysel kullanıcının yurtdışından ısmarladığı saat için mi geçerli yoksa bayi fiyatlarıda mı bu şekilde artacak ?
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Umutt » 20 Nis 2020, 12:08

görkemk yazdı:arkadaşlar bu vergi artışı sadece bireysel kullanıcının yurtdışından ısmarladığı saat için mi geçerli yoksa bayi fiyatlarıda mı bu şekilde artacak ?
KDV, ötv ve bayi satış karı öncesi, TR ye giriş fiyatı üzerinden ilave vergi oluşacağını ve ilk etapta perakende etiketlere yüzde 8-12 aralığında zam gelmesini bekliyorum ben.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Umutt » 20 Nis 2020, 12:09

sphinx yazdı:
Altar yazdı:3 Ay geçerli vergi artışı geldi bunun içinde saatte var.Dolar zaten bu kadar yüksekken zorlanıyorduk bundan sonra hiç alamayız.

Yalnız 3 ay değil. Alınan karara göre 30.09.2020 tarihine kadar geçici olarak %45, bu tarihten sonra ise ilave %25 vergi alınacakmış.
Üstadım bunun duydum ama hiç ihtimal vermiyorum açıkçası.

İnşallah sizin dediğiniz gibi olur ama.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Kadim » 20 Nis 2020, 12:34

Salgın sonrası bankacılık başta olmak üzere tüm sektörlerde yeni ticaret modellerinin peyderpey devreye gireceğini öngörmek yanlış olmayacaktır. Yaşanan durağanlıkla ters bir şekilde, bu modeller üzerinde yoğun çalışmalar yapıldığını düşünüyorum. Yazılım sektörünün ağırlığının daha da artacağı bir döneme girdiğimizi, klasik ticaret, üretim ve tüketim anlayışlarının yazılım sektörü öncülüğünde değişme tâbi tutulacağını düşündüğümü de ekleyeyim. Saat sektörü ise; prestij seviyesi yüksek markalar ve üretim metotları, saatseverler açısından sanatsal bir durum olarak görüldüğünden, muhtemel fiyat dalgalanmalarını bir kenara koyarsak bahsettiğim değişim ve dönüşümden en az etkilenecek sektörlerdendir diye düşünüyorum.
Yek Katre-i Hûnest, Sâd Hezârân Endîşe
Kullanıcı avatarı
Kadim

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tt59 ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners