dogodenizli yazdı:Benim bu yöndeki tek tavsiyem işin hukuki boyuta taşınmaması olur. Çünkü ülkemizde mahkemelerin is yükü belli. Yani is sürüncemeye girer. Hayattan soğursunuz
Her geçen gün de sizin aleyhinize işler
Şunu da belirtmeden geçmeyelim madem mal ayıplı değilmiş neden ücretsiz gönderimi kabul ediyorlar? Sizce hangi bayi böyle bir şey yapar? Belli ki sizi ikna ederek değişim hakkınızı kullanmanızı engellemeye calisiyorlar
Merhaba, belirttiğim gibi baştan bu yolu izlemeye çalışmama rağmen sonuç alamadığım için kendim farklı yolları deneme teşebbüsüne girdim. Kısacası saati değiştirmeye pek yanaşmadılar. Hukuki boyuta taşırsamda anladığım kadarıyla bunun ayıplı mal olmadığı yönündeki ısrarlarını sürdürecekler. Bende yol olarak Cenevre'ye kendim mail atıp en azından durumu izah edip, saatimi onlara gönderip; orada işlemelerin yapılmasını istiyorum diye belirtmek istedim.
Malesef fabrika gönderimine bile başta yanaşmadı bayi, ardından da yollarız ama ücreti siz karşılarsınız dediler. Fakat bugün ilginçtir ki ben bayiyi arayıp yine ürün değişikliğini istiyorum dedikten sonra servisten beni arayıp müdürleri, sizin attığınız mail ile Cenevre bize geri dönüş yaptı saatinizi ücretsiz yollayacağız gibi bir dönüş yaptı. Ardından bayi tekrardan arayıp, biz durumu ilettik fabrikadanda cevap gelmiş jest olarak bu ücretide sizden almayıp o şekilde düzeltme işlemine gidilecek denildi(jest yapıyorlarmış ki benim kendi attığım maile istinaden..). Ben kendilerine saatin değişikliğini istediğimi belirttikten sonra, saati fabrikaya gönderiyoruz kendileri takdir ederse bize yeni saat yolluyorlar denildi. Prosedür olarak kasadan vb. saati çıkarıp değişiklik yapamıyorlarmış..
Sonuç olarak böyle bir durumla karşı karşıya kaldım ve sancılı bir süreç geçiyor. Bende ne yapacağım konusunda kararsız kaldım, hukuki anlamda uğraşmayıp, fabrikaya direk yollama yolunu mu tercih etmeliyim bilemedim. Teşekkürler!