TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışından Aldığım Saatin Posta Gümrük Prosedürü Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışından aldığım saat gümrüğe takıldı

Mesaj Naimnaci » 07 Mar 2019, 17:16

braveagle72 yazdı:
Naimnaci yazdı:Bugün gittim başakşehir pttye dün gelmiş henüz ambardan çıkmamış biz size haber vereceğiz yada takip edin dediler, adrese gelmezmi dedim gümrüğe takılan kargo adrese gelmez siz gelip alacaksınız dediler, firmanın bana yolladığı fatura mailinin çıktısını aldım kutu içinde fatura varmı bilmiyorum

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Gümrüğe takılan" diye belirtilmiş. Gümrüğe giren ve çıkan denmemiş aklınız karışmasın.Gümrüğe takılan ve geri giden ürünler olabildiği gibi değer tespiti yapılamayan ve gümrüğe takılan ürünler de var. Saatinizin değer tespiti yapılabilirse ürün elinize ulaştırılır, gelen postacınıza vergi+gümrük sunum bedeli ödenerek alınabilir. şayet değeri tespit edilemezse sizi gümrüğe çağırırlar. Aldığınız fiyatı ispat eder, ödemelerinizi yapıp saatinize kavuşursunuz.
Paket açılıyormuki pttde açılıyorsa fatura olmalı içinde açılımıyorsa neye göre tespit yapılacak, geri gidebilir demişsiniz parasını ödediğim ürünü nasıl geri yolluyabiliyorlar, birde görevli ısrarla bu paket size gelmez siz gelip alacaksınız dedi

Kullanıcı avatarı
Naimnaci

Mesaj SEmre » 07 Mar 2019, 17:17

Resim

Günlerdir burada incelenmeyi bekliyor zannediyorum.
Kullanıcı avatarı
SEmre

Mesaj Mandos » 07 Mar 2019, 17:32

Naimnaci yazdı:
braveagle72 yazdı:
Naimnaci yazdı:Bugün gittim başakşehir pttye dün gelmiş henüz ambardan çıkmamış biz size haber vereceğiz yada takip edin dediler, adrese gelmezmi dedim gümrüğe takılan kargo adrese gelmez siz gelip alacaksınız dediler, firmanın bana yolladığı fatura mailinin çıktısını aldım kutu içinde fatura varmı bilmiyorum

"Gümrüğe takılan" diye belirtilmiş. Gümrüğe giren ve çıkan denmemiş aklınız karışmasın.Gümrüğe takılan ve geri giden ürünler olabildiği gibi değer tespiti yapılamayan ve gümrüğe takılan ürünler de var. Saatinizin değer tespiti yapılabilirse ürün elinize ulaştırılır, gelen postacınıza vergi+gümrük sunum bedeli ödenerek alınabilir. şayet değeri tespit edilemezse sizi gümrüğe çağırırlar. Aldığınız fiyatı ispat eder, ödemelerinizi yapıp saatinize kavuşursunuz.
Paket açılıyormuki pttde açılıyorsa fatura olmalı içinde açılımıyorsa neye göre tespit yapılacak, geri gidebilir demişsiniz parasını ödediğim ürünü nasıl geri yolluyabiliyorlar, birde görevli ısrarla bu paket size gelmez siz gelip alacaksınız dedi

Ürün yasaklıysa geri gider parasını ödemeniz onları ilgilendirmez sonuçta yasak. Faturası yoksa kendileri değerini belirlerler ya da sizden gerekli belgeleri isterler. Eğer yüksek fiyatlı bir saat almadıysanız kendileri bir bedel belirleyip size kargoyu getirirler. Siz boşuna gitmişsiniz oraya kadar normal bir kargo şirketi gibi değil orası.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj braveagle72 » 07 Mar 2019, 18:07

Naimnaci yazdı:
braveagle72 yazdı:

Ambardan çıkmadıysa gümrüğe uğramamıştır. Gümrüğe giren ürün açılır ve incelenir. "Gümrüğe takılan" dan kasıt "yasaklı ürün" demektir ancak siz saat almışsınız; şayet aldığınız saatin sim kart girişli akıllı bir saat değil normal bir saat ise sorun olmaz. Yasaklı ürün olursa (sim kart girişli ürünler örneğin) gümrüğe takılır ve geri gönderilir.

Sizin durumunuzda saatiniz gümrüğe girer ve incelenirse ; 1-Faturalı ürün ise gümrük vergisi hesaplanır + sunum ücreti eklenir ve adresinize yollanır.2- Fatura ekli değil ise sizden ödeme bilgileri istenir, gümrüğe gidip almanız gerekebilir 3-Fatura ekli değil ise gümrük değerini tespit eder; gümrük vergisi hesaplanır + sunum ücreti eklenir ve adresinize yollanır. Şayet saatinizin değeri 1500 Euro üzeri ise ticari emtia sınıfına girer.Bir gümrük müşaviri ile anlaşıp alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Re: Yurtdışından Aldığım Saatin Posta Gümrük Prosedürü Bilgi

Mesaj braveagle72 » 07 Mar 2019, 18:16

Sn. Mandos da belirtmiş parasını vermiş olmanız gümrüğü ilgilendirmez. Bir ürün yasaklı ise ülkeye girişine izin verilmez. Yollayan ülkeye iade edilir; satıcı da size ürün eline ulaştığında para iadesi yapar.
Başakşehir benim olduğum ilçede. Bir kaç kere paket almaya gittim. Gümrük denen yer ana binanın arkasında. Takip numarınızla paketinizi internetten takip edin. Kargo takip sayfasında ek ücretler belirtiliyor. İsterseniz telefonunuza Ptt kargo takip uygulamasını indirip oradan da bakabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj debra » 07 Mar 2019, 18:48

Bu konuda benim de bir sıkıntım var. Bir yüz kremi aldım, haliyle üzerinde vitamin vs. Bisürü şey yazıyor. Sevgili UKIM bunu ilaç kategorisine sokup bana yazı göndermiş, reçetenizi ibraz edin diye. Ben de bunun ilaç olmadığını ve siparişin detayını gönderdim mail yoluyla. Geri dönüş alabilir miyim acaba?

Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj Mandos » 07 Mar 2019, 19:00

debra yazdı:Bu konuda benim de bir sıkıntım var. Bir yüz kremi aldım, haliyle üzerinde vitamin vs. Bisürü şey yazıyor. Sevgili UKIM bunu ilaç kategorisine sokup bana yazı göndermiş, reçetenizi ibraz edin diye. Ben de bunun ilaç olmadığını ve siparişin detayını gönderdim mail yoluyla. Geri dönüş alabilir miyim acaba?

Yanlış bilmiyorsam kozmetik tamamen yasak ama kremi kozmetik sayıyorlar mı bilmiyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj braveagle72 » 07 Mar 2019, 19:37

debra yazdı:Bu konuda benim de bir sıkıntım var. Bir yüz kremi aldım, haliyle üzerinde vitamin vs. Bisürü şey yazıyor. Sevgili UKIM bunu ilaç kategorisine sokup bana yazı göndermiş, reçetenizi ibraz edin diye. Ben de bunun ilaç olmadığını ve siparişin detayını gönderdim mail yoluyla. Geri dönüş alabilir miyim acaba?

Maalesef yasaklı ürün kategorisinde. Yüz kremi kozmetik ürün sınıfına girer. Yasaklı ürünler, posta ve hızlı kargo muafiyetleri için Gümrük Müdürlüğü sitesine bakabilirsiniz

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sor ... afiyetleri
Kullanıcı avatarı
braveagle72

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 181 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners