TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik Saati Hangisi?

Mesaj 2fast4u » 10 Haz 2010, 00:42

cant, rolex dusmanları baslıgında sızı farkedemedım:)buraya nasıpmıs:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 10 Haz 2010, 00:43

Acı olan şey şu. Rolex'in marketing için kullandığı şey, diğer firmaların rüyalarını süslüyor. İnterneti bir açıp diğer markalarda cosc'li saatlerin cosc'siz saatlere oran ile ne kadar pahalı olduğuna bakmak lazım. Neden mi? Çünkü normal üretimden çıkarttıkları saatler bu toleransların çok gerisinde. Bu toleransları yakalayabilmeleri için özel ilgi göstermeleri gerekiyor. Özel İlgi = Zaman = Para

P.S. Bende onun için at gözlüğü yazdım ya zaten :) Dünyada 30.000 tane saatten anlayan IWC kullanıcısı varya bırak milyon tanede anlamayan olsun :) Bu arada IWC tüm saatlerinde tamamen kendi mekanızmalarını üretmeye ne zaman başlamıştı? Geçen bahar mı? :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 00:49

sizin için hayat zor gerçekten, modeller gibi söyledikleriniz de hep aynı ve kubbede bir hoş seda olarak kalıyor sadece...
ama devam daha gençsiniz :lol:
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Redliner » 10 Haz 2010, 00:58

Bu noktada şunu belirtmemde fayda var zannedersem; Ben sadece sertifika veren bir kuruluş var oda COSC dur diye kendi bilgilerim dahilinde bu konuyu açtım ortaya. Yoksa benim burda COSC lu olmayan bir sürü markayı kötülemek yada bu sertifikaya sahip markaları diğer markalara üstün göstermek gibi bir niyetim yok. Sevgili clk ve sevgili cant ve diğer saatsever arkadaşlar. Benimki sadece biraz takıntılı olmak durumu. Clk nın da dediği gibi yaklaşık 200-250 parçadan oluşan üst düzey otomatik saatlerden belkide çok hassas olmalarını beklemek hata gibi gelebilir sizlere. Ama burda benim gördüğüm ve anlaşılan o ki bu mikro makinalara hepimiz hayranız ve çalışmasını bile izlemek hoşumuza gidiyor. Fakat clk cant ve birkaç başka arkadaşımızın sahip oldukları (Allah arttırsın ve güle güle kullansınlar) üst düzey ve gerçekten pahalı saatler çok fazla sapma yapma hakkına sahip olmamalılar kanımca. Nitekim bu saatlere sahip olmak için sadece para değil gönül zenginliği ve tutkuda gerekli. Bu tutkunun karşılığı 3 sn yi geçmemeli abi :)

NOT: Merak ettiğim sapma değerleri sürekli bakımı yapılan ve sürekli kullanımda olan saatler için geçerlidir. Uzun zaman yatan ve rutin bakımı yapılmayan saatler elbette ki bu karşılaştırmaya konu değildir.
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj safir » 10 Haz 2010, 01:45

Redliner

aslında tam tersine uzun süre kullanılmamış ya da uzun yıllar devamlı kullanılmış saatlerin sapmasını öğrenmemiz daha yararlı olur çünkü bırakın seikoyu vs yeni bir çin malı saati bile ayarlandığı tek pozisyonda sabit kalmak üzere 0 sapmaya ayarlamak mümkün diye biliyorum ,ama bu saatler duvar saati olmadığı için bunun bir anlamı yok tabi çünkü asıl fark uzun yıllar kullanımda ortaya çıkıyor
bu bakımdan mekanik saatin hassaslığını uzun yıllar koruması ve küçük değişimler göstermesi saatin değerini kalitesini gösterdiğini düşündüğüm için cosclu olsun olmasın kullanımda olan saatlerin kaç yaşında ve ne kadar sapmada olduğunu yazmak forum için çok yararlıolur ,hatta bunun ayrı bir konusu açılsa ve herkes elindeki saatin 24 saatlik kullanım sonunda sapmasını yazsa çok iyi olur
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Clk » 25 Tem 2010, 13:14

Gecenlerde 16700 GMT'den sonra Submariner LV'nin de 8 saniye önde gittigini görünce yaptigim bir hatanin farkina vardim. Saatlerimi televizyonun altinda sakliyordum. Bu da yanilmiyorsam manyetik alandan etkilenmelerine sebep olmus. Bond ile konu üzerine konusurken bana Milgauss'un etkilenmemis olmasi gerektigini hatirlatinca teste basladim. Akabinde acaba hepsi mi bu sekilde ayar kaybetti diye merak edip tüm saatlerimi teste tutmaya karar verdim.

Su anda testi biten 2 saat var.

Bunlardan birincisi Milgauss GV Sapma (el ve göz hatalarini da ekleyelim lütfen) su an sapmasi 1,2 saniye/gün (+) (etkilenme yok)

Ikinci saat ise Seramik Bezel GMT 116710 bu saatin sapmasi 0 saniye/gün (etkilenme yok)

Not: Bu olayin televizyonun acili durmasindan kaynaklandigini düsünmekteyim. Cünkü TV'ye en yakin saat GMT ikinci saat ise Submariner LV idi. Bu tip hatalara sizde düsmeyin diye paylasmak istedim.

Diger saatler sirasi ile Panerai Luminor Pam005, Rolex Daytona ve Rolex Date-Just. Bu aksam ara bilgi verip yarin da kesin bilgileri paylasirim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 25 Tem 2010, 20:02

Yarim günlük ara sonuclar:

Panerai : 0,5 ile 1 saniye arasi (-)
DateJust : 1,5 ile 2 saniye arasi (+)
Daytona : 2,5 ile 3 saniye arasi (+)

Kesin sonuclar yarin :D
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 26 Tem 2010, 08:22

Kesin Sonuclar...

Panerai : 2,5 Saniye/gün (-)
Daytona : 4 saniye/gün (+)
Datejust : Maalesef yeterli kurulmadigindan durmus. Testi tekrarlayacagim.

Not: Su ana kadar test edilen saatlerin tamami (LV ve 16700 GMT haric COSC degerleri tasiyor) Submariner LV icin garanti kapsaminda servis yolu coktan göründü bile 8-)

Bugün testine baslayacagim saatler Omega Speedmaster, Breitling Colt Ocean ve bir daha Rolex Datejust....
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners