Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Bence de eski Rolex yeni Rolex'ten iyidir Problem, sadece fiyatlari
Misal, 1969-1970 Sari altin, siyah bezel bir Daytona fiyati 48.000 Euro civarlarinda dolasmasaydi nasil güzel olurdu....
Yada Double Red 1665 Sea-Dweller. Bu saatler dünya saatcilik tarihine altin harfler ile kazilmis saatler. Dünyanin en önemli saat klasik toplanilarinda, sergilerinde yada marketlerinde el üzerinde tutulan saatler.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Çok güzel bir koleksiyonun var gerçektende. Umarım büyüterek ilerlersin. Benim merak ettiğim konu ise şu bu güzel saatleri canlı tutabilmek için ne yapıyorsun? Bir watch winder mı kullanıyorsun yoksa hepsini dengeli olarak takıp bir şekilde bir senkronmu yakalıyorsun yada kolunda ki hariç diğerleri durmuşmu oluyor çoğu zaman???
Ben biraz hasta olarak ele alinmasi ve huyuna gidilmesi gereken bir arkadasiniz oldugum icin saatleri hergün degiserek takiyorum. Uzun süre sira gelmeyen saat olur ise o zamanda kurarak calistirip sonrada rotor hareketi ile dolduruyorum. Genellikle takmak icin elime aldigim saat durmus oluyor ancak böyle kisa süreli (2-3 günlük) durmalarin pekte bir zarari oldugunu zannetmiyorum.
Winder isine gelince, ben saatleri kutularinda her türlü dis etkiden uzak tutarak saklamayi yegliyorum. Bu yüzden bu güne kadar winderlara hic sicak bakamadim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
1-2 saat parasini winder'a yatirmaya hazir olan icin neler var... Yüksek kaliteli winder fiyati bugün tek saat icin 500-600 Euro, 3 saat icin olanlar ise 2500 Euro ve üzeri. Hatta, stockinger winder'li safety kasalar bile mevcut ama 43.000 Euro fiyati var
Anladım bende yazdığın gibi tahmin etmiştim zaten de cant ın dediği gibi winder güzel bir opsiyon gene kapalı sonuçta toz yok bişey yok ama sürekli elektiğe bağlı bir cihaz sonuçta. Ayrıca 2-3 günlük durmaların saatlere zararlı olmadığından bahsetmişsin ki doğrudur. Bu konularda çok deneyimlisin. o zaman mesela bir mekanik saat 5-6 ay takılmayıpta sonradan çalıştığında bu 5-6 aylık durgunluk saatin sistemine zarar mı verir sevgili clk? burdan bunumu anlamalıyım? Çünkü herkes yeni saat alma hevesinde olduğundan arada sırada diğerleri mecbur durmuş olacak kanarda köşede. Bu zararlımıdır? Ya da zararı nedir?