TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bundan Sonra Gelecek 3 Saati Beraber Seçelim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bundan sonra gelecek 3 saati beraber secelim.

Mesaj polemik » 25 May 2010, 12:50

Kalp kalbe karşıymış sanırım. :)
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Cant » 25 May 2010, 12:59

aklin yolu bir :)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 25 May 2010, 13:06

cant yazdı:yeni rolex, eski rolex'den daha iyidir :)

Bence de eski Rolex yeni Rolex'ten iyidir :thumbup: Problem, sadece fiyatlari :)

Misal, 1969-1970 Sari altin, siyah bezel bir Daytona fiyati 48.000 Euro civarlarinda dolasmasaydi nasil güzel olurdu....

Resim

:super: :super: :super: :super:

Resim

:super: :super: :super: :super:

Yada Double Red 1665 Sea-Dweller. Bu saatler dünya saatcilik tarihine altin harfler ile kazilmis saatler. Dünyanin en önemli saat klasik toplanilarinda, sergilerinde yada marketlerinde el üzerinde tutulan saatler.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 25 May 2010, 13:28

Çok güzel bir koleksiyonun var gerçektende. Umarım büyüterek ilerlersin. Benim merak ettiğim konu ise şu bu güzel saatleri canlı tutabilmek için ne yapıyorsun? Bir watch winder mı kullanıyorsun yoksa hepsini dengeli olarak takıp bir şekilde bir senkronmu yakalıyorsun :) yada kolunda ki hariç diğerleri durmuşmu oluyor çoğu zaman???
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 25 May 2010, 14:15

Ben biraz hasta olarak ele alinmasi ve huyuna gidilmesi gereken :) bir arkadasiniz oldugum icin saatleri hergün degiserek takiyorum. Uzun süre sira gelmeyen saat olur ise o zamanda kurarak calistirip sonrada rotor hareketi ile dolduruyorum. Genellikle takmak icin elime aldigim saat durmus oluyor ancak böyle kisa süreli (2-3 günlük) durmalarin pekte bir zarari oldugunu zannetmiyorum.

Winder isine gelince, ben saatleri kutularinda her türlü dis etkiden uzak tutarak saklamayi yegliyorum. Bu yüzden bu güne kadar winderlara hic sicak bakamadim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 25 May 2010, 14:28

dis etkiden uzak winderlar mevcuttur :)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 25 May 2010, 14:57

1-2 saat parasini winder'a yatirmaya hazir olan icin neler var... Yüksek kaliteli winder fiyati bugün tek saat icin 500-600 Euro, 3 saat icin olanlar ise 2500 Euro ve üzeri. Hatta, stockinger winder'li safety kasalar bile mevcut ama 43.000 Euro fiyati var :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 25 May 2010, 14:58

Anladım bende yazdığın gibi tahmin etmiştim zaten de :) cant ın dediği gibi winder güzel bir opsiyon gene kapalı sonuçta toz yok bişey yok ama sürekli elektiğe bağlı bir cihaz sonuçta.
Ayrıca 2-3 günlük durmaların saatlere zararlı olmadığından bahsetmişsin ki doğrudur. Bu konularda çok deneyimlisin. o zaman mesela bir mekanik saat 5-6 ay takılmayıpta sonradan çalıştığında bu 5-6 aylık durgunluk saatin sistemine zarar mı verir sevgili clk? burdan bunumu anlamalıyım? Çünkü herkes yeni saat alma hevesinde olduğundan arada sırada diğerleri mecbur durmuş olacak kanarda köşede. Bu zararlımıdır? Ya da zararı nedir? :?:
Kullanıcı avatarı
Redliner

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: mturann, ofis ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners