TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Zaman Tutma Problemi ve Titreşim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Zaman Tutma Problemi ve Titreşim

Mesaj kilimanjaro » 22 Kas 2016, 10:36

Exp 2 ye fena halde takmış durumdayım bu aralar.Tek endişem bezelin kolay çizilebilirliği ...
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj darksilence » 22 Kas 2016, 22:37

Hımmm... Explorer olayını sevdim aklımda tutayım. :thumbup:

kilimanjaro exp II nin nezeli niye çabuk çiziliyor ki merak ettim bak? Hem explorer olucak hemde bezeli kolay çizilicek. İlginç :?
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj darksilence » 22 Kas 2016, 22:40

o2o küçük bilgilendirmen içinde sağolasın bu arada... :champ:
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj kilimanjaro » 22 Kas 2016, 23:03

darksilence yazdı:Hımmm... Explorer olayını sevdim aklımda tutayım. :thumbup:

kilimanjaro exp II nin nezeli niye çabuk çiziliyor ki merak ettim bak? Hem explorer olucak hemde bezeli kolay çizilicek. İlginç :?

Bezel seramik değil bildiğim kadarıyla
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj darksilence » 22 Kas 2016, 23:13

kilimanjaro yazdı:
darksilence yazdı:Hımmm... Explorer olayını sevdim aklımda tutayım. :thumbup:

Bezel seramik değil bildiğim kadarıyla

Çok saçma olur öyle bişey varsa. Seramik seçeneğide mi yok yani? Ona göre bişey düşünmüş olmaları gerekmiyor mu ki? Explorerın amacı ne'vii belli sonuçta...
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj emrerd » 22 Kas 2016, 23:17

Motosiklet ile yılda 20-30 bin km yapıyorum. Günlük 1000+ km yolculuklar senede bir kaç defa oluyor. V twin, sıralı üç, sıralı dört, sıralı iki motosikletler kullandım. Orient, ciitizen, seiko lardan oluşan bir tissot ile bie de rus saati bulunan kimi zaman değişiklikler olan ama yoğunlukla 4 adetini kullandığım mütevazi bir mini koleksiyonum var. Henüz benzer bir sorun yaşamadım.
Kullanıcı avatarı
emrerd

Mesaj o2o » 23 Kas 2016, 09:34

Saat power reserve bittikten sonra tekrar kola takıldı ve kullanıma başlandı. İlk 24 saat sapma ölçümü +3sn. :lol: :lol:

Birde ilk mesajımda şu durum belki hatalı anlaşılmaya neden olabilir. SAAT İLK GÜN ATOMİK SAATE GÖRE KURULDU ve BİR DAHA TEKRAR KURULMADI. YANİ SAAT KURULDUKTAN 3 gün sonraki ölçümün karşılığında +15sn sapma görünüyor ise bu 3 günlük toplam sapmanın +15 sn olduğunu günlük ortalama sapmanın ise yaklaşık +5sn olduğunu gösteriyor.

emrerd yazdı:Motosiklet ile yılda 20-30 bin km yapıyorum. Günlük 1000+ km yolculuklar senede bir kaç defa oluyor. V twin, sıralı üç, sıralı dört, sıralı iki motosikletler kullandım. Orient, ciitizen, seiko lardan oluşan bir tissot ile bie de rus saati bulunan kimi zaman değişiklikler olan ama yoğunlukla 4 adetini kullandığım mütevazi bir mini koleksiyonum var. Henüz benzer bir sorun yaşamadım.

emrerd merhabalar. Burada semptomlar ve sonraki yapılan ölçümler şunu gösteriyor :

-Motosiklet sürmek KALICI PROBLEME neden olmuyor. Geçici probleme neden olabiliyor . (Varsayım)
-Motosiklet kullanıldıktan sonra saatin kullanıldığı ilk 4-5 günlük süreçte saatin saniye sapmalarında değişkenlik olabiliyor. (Gözlem, saniye sapmasının motosikletten olduğu varsayım)
-Saatin güç rezervi 2,3 kez boşalıp,tekrar doldurulduktan sonra saat normale dönmeye başlıyor. (Gözlem, saat hep COSC limitleri içinde)

Emrerd Bey görüleceği üzere motosiklet kullanımı sonucu oluşan durum 3-4 gün içinde normale dönüyor. Kalıcı bir durum olmadığı için belki fark etmemiş olma ihtimali olabilir sanki.
Sizden rica etsem (şayet motosiklet sürerken saat kullanmaya devam edecekseniz :D ) yapacağınız ilk motosiklet gezisinden önce saatinizin günlük saniye sapmasını ve geziden hemen sonraki ilk gün ve sonraki gün olmak üzere 4-5 günlük saniye sapmalarını en azından 6 saat aralıklarıyla ölçümlermisiniz ? Bu sayede muallakta olan bir konunun açığa kavuşmasında bir veri daha elde etmiş oluruz.
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj o2o » 23 Kas 2016, 11:59

Saat Ankara Kızılaay Engürü pasajı Omega servisi Mustafa Gürgenci Bey'in yerine götürüldü. Timegrapher cihazına bağlandı,kontroller yapıldı. (Timegrapher ölçümünde saat kasa vs açılMAmaktadır).

Sonuç "MEKANİZMA (beklendiği gibi) PROBLEMSİZ, SAĞLAM, STABİL ve COSC limitlerİ içinde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
En son o2o tarafından 23 Kas 2016, 14:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
o2o

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners