Bg17 » 24 Ağu 2016, 06:22
Yazilanlari ibretle okudum. Bir iki kelam etmezsem icimde kalir.
Vacheron Constantin high end markalar arasinda en tepe 3 tedir, hatta ust modellerde Patek Philippe in tek rakibidir. Saniye atladi, rolex al daha iyi, tam olarak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanin net bir gostergesidir, cagimizda yaygin bulunmakla beraber, biraz da Turk hastali oldugunu dusunuyorum. (Arti forumda da baya bilgi var ama okuyan kim)
Bir kere daha yaziyim, vacheron marka imaji ve degeri olarak rolex ile karsilastirilamayacak kadar ilerdedir.
Amma velakin, model bazinda gayet karsilastirilir, ve hatta rolex gayet rahat ustunluk saglayabilir, misa overseas chrono va daytona.
Zaten vacheron biraz ust segmentlerin saatidir, overseas tam da marka karakterini yansitmaz.
Makenizma dediginizde konu daha farklidir. Ozet geciyim, vacheron iyidir, mukemmele yakindir, cogs, geneva seal takilmayin, bunlar marka yaratma surecinin sonuclaridir. Geneva seal, cok daha zor kritlerleri olan bir markadir, almasi oldukca zordur. Ondan baska yok, hrtz mis, dakika vurusmus, reservmis, gercekten saat makenizmasi nasil calisir bilmeden bunlari tartismak, araba camindan kadranina bakip bu araba bu kadar basiyormus demekle ayni mantik. Iyi olup olmamasi bu sekil semal gostergeleriyle olculmez.
Ha detay mi isterseniz, bana gore vacheron in tum makenizmalari jaeger imzalidir, kanitlayamam ama jlc ve vc mutually beneficial bir iliski icindedir. Biri olmasa diger marka bugun olmayabilirdi, bu iliskidr teknik bilgi jaeger den, dagitim agi vacherondan gelmistir.
Kisaca, okumak istemeyenlere bir ozet daha kaliteli makenizmayi ucuza almak isterseniz jaeger alin.
Ap 15202 kaba deniyorsa, bisey demem. Zevk meselesi, bence ap de tek eli yuzu duzgun saat. O kaba geliyorsa rolex nasil gelir bilemedim tabii.
Vc, pp ve ap ile het ortamda rekabet edebilir.
Soylemeden gecemeyecegim, overseas beyaz kadran benim cok begendigim bir saat. Ama belirli hassiyetler nedeniyle alacagimi sanmiyorum. Bu hassasiyetlerin de hac isaretiyle alalasi yok.
Bozulma kismina gelirsek, saat mekanik birsey, bozulur. Hepsi bozulabilir, sansa kalmis. Sahsen her markada sorun ysandigini gordum. Istatistik biliminden faydalanacaksak en risksiz yatirim rolex, bu adetde saat uretip, bu kadar az kalite sorununyasatan herhalde bi omega var. en riskli secim de benim subjektif gorusum ap oldugu yonunde. Vc ve pp de kalite sorunu ihtimali colde kutup ayisi ile karsilasma ihtimali kadar olmasada dusuktur. Gordum mu gordum o ayri. (Kutup ayisi degil, kalite sorunu)
Son soz, bahsedilen rakamlara bir saat alinacaksa, kucuk bir servet harcanacak demektir. Kulaktan duyma bilgiler ve sacma yonlendirmelerle hareket etmeyin. Arastirin okuyun, zaman harcayin. En onemlisi deneyin, kolunuzda gorun. Sonra karar verin, ve begendiginizi icinize sineni alin.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...