TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vacheron Constantin Overseas Bilgi ve Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vacheron Constantin Overseas Bilgi ve Yorum

Mesaj berattorgut » 23 Ağu 2016, 20:03

kilimanjaro yazdı:Konuyu açan arkadaş lütfen saldırdığımı düşünme ... emin misin ? lütfen araştır ... yeminle yazmak istemezdim bu başlığa ... AP Jumbo kaba mı ?

saat ultra thin ya biraderim

Tasarım olarak bana öyle geliyor yani yuzeysel olarak tabi ki renkler ve zevkler tartışılmaz
Ve o saat bir milletin kaderini değiştirdi
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Mesaj aqua29 » 23 Ağu 2016, 20:18

kilimanjaro yazdı:Konuyu açan arkadaş lütfen saldırdığımı düşünme ... emin misin ? lütfen araştır ... yeminle yazmak istemezdim bu başlığa ... AP Jumbo kaba mı ?

saat ultra thin ya biraderim

+1 [emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
aqua29

Mesaj mertk » 24 Ağu 2016, 01:43

Nethiustr yazdı:Replika konusunda +1

Mertk çok güzel açıklamışsın, eline koluna sağlık.

Teşekkür ediyorum;

Frekans bazında kalibrelere iyi veya kötü demek yanlış olur, bunun için bunu düşünmeyin lütfen.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Bg17 » 24 Ağu 2016, 06:22

Yazilanlari ibretle okudum. Bir iki kelam etmezsem icimde kalir.

Vacheron Constantin high end markalar arasinda en tepe 3 tedir, hatta ust modellerde Patek Philippe in tek rakibidir. Saniye atladi, rolex al daha iyi, tam olarak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanin net bir gostergesidir, cagimizda yaygin bulunmakla beraber, biraz da Turk hastali oldugunu dusunuyorum. (Arti forumda da baya bilgi var ama okuyan kim)

Bir kere daha yaziyim, vacheron marka imaji ve degeri olarak rolex ile karsilastirilamayacak kadar ilerdedir.

Amma velakin, model bazinda gayet karsilastirilir, ve hatta rolex gayet rahat ustunluk saglayabilir, misa overseas chrono va daytona.

Zaten vacheron biraz ust segmentlerin saatidir, overseas tam da marka karakterini yansitmaz.

Makenizma dediginizde konu daha farklidir. Ozet geciyim, vacheron iyidir, mukemmele yakindir, cogs, geneva seal takilmayin, bunlar marka yaratma surecinin sonuclaridir. Geneva seal, cok daha zor kritlerleri olan bir markadir, almasi oldukca zordur. Ondan baska yok, hrtz mis, dakika vurusmus, reservmis, gercekten saat makenizmasi nasil calisir bilmeden bunlari tartismak, araba camindan kadranina bakip bu araba bu kadar basiyormus demekle ayni mantik. Iyi olup olmamasi bu sekil semal gostergeleriyle olculmez.

Ha detay mi isterseniz, bana gore vacheron in tum makenizmalari jaeger imzalidir, kanitlayamam ama jlc ve vc mutually beneficial bir iliski icindedir. Biri olmasa diger marka bugun olmayabilirdi, bu iliskidr teknik bilgi jaeger den, dagitim agi vacherondan gelmistir.

Kisaca, okumak istemeyenlere bir ozet daha kaliteli makenizmayi ucuza almak isterseniz jaeger alin.

Ap 15202 kaba deniyorsa, bisey demem. Zevk meselesi, bence ap de tek eli yuzu duzgun saat. O kaba geliyorsa rolex nasil gelir bilemedim tabii.

Vc, pp ve ap ile het ortamda rekabet edebilir.

Soylemeden gecemeyecegim, overseas beyaz kadran benim cok begendigim bir saat. Ama belirli hassiyetler nedeniyle alacagimi sanmiyorum. Bu hassasiyetlerin de hac isaretiyle alalasi yok.

Bozulma kismina gelirsek, saat mekanik birsey, bozulur. Hepsi bozulabilir, sansa kalmis. Sahsen her markada sorun ysandigini gordum. Istatistik biliminden faydalanacaksak en risksiz yatirim rolex, bu adetde saat uretip, bu kadar az kalite sorununyasatan herhalde bi omega var. en riskli secim de benim subjektif gorusum ap oldugu yonunde. Vc ve pp de kalite sorunu ihtimali colde kutup ayisi ile karsilasma ihtimali kadar olmasada dusuktur. Gordum mu gordum o ayri. (Kutup ayisi degil, kalite sorunu)

Son soz, bahsedilen rakamlara bir saat alinacaksa, kucuk bir servet harcanacak demektir. Kulaktan duyma bilgiler ve sacma yonlendirmelerle hareket etmeyin. Arastirin okuyun, zaman harcayin. En onemlisi deneyin, kolunuzda gorun. Sonra karar verin, ve begendiginizi icinize sineni alin.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 24 Ağu 2016, 09:10

Bu başlık çok faydalı oldu.Horoloji literatürüne yeni ifadeler eklendi.Saniye kaybı , saniye atlaması.Teşekkürler..

ama arkadaşımız için üzüldüm çünkü hiç saat alamayacak.Jumbo kaba çünkü
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj berattorgut » 24 Ağu 2016, 19:38

kilimanjaro yazdı:Bu başlık çok faydalı oldu.Horoloji literatürüne yeni ifadeler eklendi.Saniye kaybı , saniye atlaması.Teşekkürler..

ama arkadaşımız için üzüldüm çünkü hiç saat alamayacak.Jumbo kaba çünkü

Dostum ben ne soruyorum sen ne cevap veriyorsun dalga geçmenizi gerektirecek bir durum yok sizin gibi sabahtan akşama kadar forum okumuyorum yada araştırmıyorum daha önemli islerim var zaten sormamin nedenide bu ayrıca overseas hakında saniye kaçırıyor v.s şeyleri söyleyen ben değil arkadaşım(oda markaya laf etmedi zaten) onun da bir saatçi olduğunu düşünürsek sizden daha iyi biliyordur gerçekten istediğim cevabi bi mertk birde bg verdi size teşekkür ediyorum merak ediyorsanız söyleyeyim overseas almaya sayenizde tekrardan karar verdim ayrıca jumbo yu kaba bulmam sizi ilgilendirmez kendi gorusum son olarak bg17 overseas hakında hassasiyetlerim var demisin ozel olmayacaksa sorabilirmiyim
Ve o saat bir milletin kaderini değiştirdi
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Mesaj Bg17 » 24 Ağu 2016, 21:06

Tabii. VC in sembolu malta sovalyelerinden geliyor, tarihte varligini, hac yollarinin korunmasi icin kuruldugu iddia eden fakat sadece turk gemilerini yagmalayan iskenceci, bir asagilik korsan grubunun sembolu.

Hac isaretinde degilim, temsil ettigi degerler geregi uzerimde tasimayi kendine yediremiyorum. Bodrum kalesi bile gezilse, yeterli bilgi sahibi olunur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj archer75 » 25 Ağu 2016, 00:35

Bu arada ben mi kaçırıyorum yoksa Overseas hangi modelini konuşuyoruz söylendi mi?
Sanırım eski seri Overseas automatic (date) modelinden bahsediyoruz. Yeni seri eski seri hepsi benimde hoşuma gidiyor. Biraz daha bilgi verilirse model bazındada birşeyler söylenebilir.

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
archer75

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners