TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Büyüyen Saat Çapları Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Büyüyen Saat Çapları Hakkında Bilgi

Mesaj TSayiR » 28 May 2016, 14:01

Nethiustr yazdı:
mucadeleci yazdı:BaĞzı kadinlar panerai takiyorlar diye erkekler de takmasin mi? :D

Marka değil Cap odaklı konuşuyorum Çavuş :) sakın ol ve elindeki klavyeyi yavaşça yere bırak :D

:D :D :D

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj sedir » 28 May 2016, 14:08

38-40 iyidir iyi. Maksimum 40. Azı çoğu zarar 38-40 karar. Her devirde hem de.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj kethuda57 » 28 May 2016, 14:17

kilicturan yazdı:Saat çapları moda ile ilgili bir konu bence. Modacılar daha büyük çaplı saatleri tasarlayıp sunuyorlar ve bir süre sonra bu genel kabul oluyor. Tahminim bir süre sonra tekrar daha küçük saatlerin moda olmaya başlayacağı şeklinde. Ben bu konuyu kravatlara benzetiyorum. Yetmişlerde kravatlar çok geniş, seksenlerde o kravatları çok komik bulurdum. Seksenlerde kravatlar çok dardı. Daha sonra sanırım ikibinlerin başlarında kravatlar tekrar genişlemeye başladı. Buna uzun süre direnmeye çalıştım :) ama zaman içerisinde satılan kravatlar hep geniş olmaya başladı hem de o kadar uzun süre görmekten ben de alışmaya, rahatsız olmamaya hatta beğenmeye başladım :) Şimdilerde kravatlar tekrar daralmaya başlamış diye görüyorum. Gerçi artık mecbur kalmadıkça kravat takmıyorum ve pek de mecbur kalmıyorum.
Konu saat çapından kravata döndü gibi oldu ama, tasarımcılar bir süre sonra ufak çaplı saatlere geri dönebilirler diyorum.

bence o yıllarda firmaların temel hedefi mekanizmaları ve saatleri olabildiğince küçük yapmaktı. Saat ne kadar küçük ve ince olursa bu büyük bir başarıydı.
İlk cep telefonlarını düşünelim ne kadar kaba ve büyüktü değil mi ? Bütün firmalar küçük telefon yapmak için uğraştı. Antensiz telefon çıktığında herkes vay bee demiştir. Nerdeyse kibrit kutusu kadar bile telefon yapıldı. Sonra renkli telefonlar ve dokunmatik telefonlar çıktı. Bu sefer firmalar büyük ekranlı telefonlar yapmak için yarıştılar...

bence yeniden küçük çaplı saatlere geri dönülmez çünkü o dönemde firmaların yarışı küçük mekanizma yapmaktı. Ama çok büyük kasalı saatlerin de modasının geçeceğine inanıyorum. Takım elbiselerin içinde çok itici duruyor :)

Dress watch saat konusunda ölçü olarak 38 mm ve bombeli cam kafi bana göre :)
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj vollkan59 » 28 May 2016, 14:22

:lol: :lol: :champ: :thumbup:

Nethiustr
mlm
mucadeleci
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj yeterda » 28 May 2016, 15:56

Abi buna doğru mu gidiyoruz? Bu saati kendine yakıştıran adam var, resmen saate kol takmış.Resim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
yeterda

Mesaj TSayiR » 28 May 2016, 16:51

Çok faydalı bir başlık açmışsınız, vollkan59 tebrikler :thumbup: Bu konuyu bende çok merak ediyorum çünkü bende 38mm çaplı vintage dress'leri beğenenlerdenim. Üstadların bu konudaki görüşlerini çok merak ediyorum ;)
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj evsen81 » 28 May 2016, 16:53

yeterda yazdı:Abi buna doğru mu gidiyoruz? Bu saati kendine yakıştıran adam var, resmen saate kol takmış.Resim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Saatten çok kuzine sobaları andırıyor :lol:
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Mesaj Srhtdry » 28 May 2016, 17:06

Kasa çapı önemli tabi de, luglar arası mesafe, bezelin boyutu, kasanın kalınlığı hepsi çok degiştiriyor bilekte duruşu. Adam 34mmlik rolex airkingte, 47 mm panerai de takıyor. İkiside şahane oluyor:)
Kullanıcı avatarı
Srhtdry

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners