TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tag Heuer Kal覺b覺n覺n Saati Mi Balon Mu?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer kal覺b覺n覺n saati mi balon mu?

Mesaj eyimen » 27 Eki 2015, 16:08

Stingray yazd覺:Tag Heuerin 3 adet benim bildiim inhouse mekanizmas覺 var ama,nedense herkes yok diyor [emoji3]

Tekrar yazmis olacagim ama,
Cal 1887 Seiko'dan uyarlama idi.
CH80 ve Heuer01 makina cikacak, tamamen inhouse bildigim kadariyla. Varla yok arasi oldugu icin garip bir karmasa var :D
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Mesaj cagatay10 » 27 Eki 2015, 16:18

Sirf Monaco ve Monza modelleri bile aslinda Tag Heuer'in balon olmadigini ispatlamaya yeter bence. Ancak atlanmamasi gereken bir sey varsa, o da Tag'in son birkac yilda uyguladigi sacma fiyat politikasi. Fiyatlarini o kadar gereksiz yukselttiler ki, insanlarda o parayi Tag'e verecegime gider su markayi alirim intibasi olustu bence. Omega'nin bir tik altinda olan bir markanin, saatlerine neredeyse Rolex ile yarisir fiyatlar koymasi surdurulebilir degildi. Balon mu acaba dusuncesinin kaynagi budur diye tahmin ediyorum.
Zaman insanlar覺 deil, armutlar覺 olgunlat覺r覺r...
Kullan覺c覺 avatar覺
cagatay10

Ya: 41
Kay覺t: 01 Haz 2011, 20:21

Mesaj MertYe » 27 Eki 2015, 16:56

Clk yazd覺:Patek Philippe bir saatinin revizyonu icin m羹sterisine 18.354,56 Euro'luk bir proforma g繹nderiyor ve revizyon s羹resinin 4 sene olacagini bildiriyor!!! Bu sizce abarti mi?

Olaylari sadece fiyat bazina indirgersek "HOBI" kavraminin ne anlami kaliyor? Eyimen'in cok net sekilde belirttigi gibi bu bir arz/talep meselesi. Satin alinan sadece bir kol saati de degil zaten. Kol saati ambalaji ile bizlere sunulan markanin tarihi, teknik alt yapisi, prestiji, kalitesi v.s.

Fiyatlar abartili mi? Hayir degil! 8000 Euro'luk saatten %18 ile %21 arasinda ki (羹lkeden 羹lkeye degisiyor) KDV'yi cikart 6500 Euro ile 6650 Euro arasi. Indirim ile bu fiyatlar yaklasik 6000 Euro civarina geriliyor. Bu fiyatlardan son satici ve genel dagitici kar ediyor. Kalan ana markaya gidiyor.

Ana marka dizayn, ar-ge, reklam, sponsorluk, fuar gibi t羹m giderlerini ve 羹retim maliyetlerini bu 3000-3500 Euro icerisinden karsiliyor ki s繹ylenen bir saatin imalat maliyetinin net satis fiyatinin 1/5'i oldugu bu'da yaklasik 1200 Euro eder. T羹m diger masraflar icin kalan rakam 1800 ila 2500 Euro arasi.

Esquire, Fanity Fair gibi dergilerde bir tam sayfa reklamin ne kadar oldugunu biliyor musunuz? Peki bu tip reklamlarini g繹rmediginiz bir saati satin alir miydiniz? Formula1 yada Wimbledon'da "Offical Time Keeper" olmak bedava mi zannediyorsunuz? Lewis Hamilton yada Leonardo Di Caprio askindan mi Tag Heuer icin yada George Clooney Omega icin kamera karsina geciyor?

Neyse cok uzattim :D

Tabiki hereyi fiyat baz覺nda d羹羹nmemek gerekiyor fakat orada da yazd覺覺m gibi omega kau癟uk kordonu 280 lira iken tag heuer'in nas覺l bir marka deeri veya ekstra i癟ilii var ki 530 CHF gibi bir paray覺 benden talep edebiliyorlar. Omega ve Tag Heuer'i kendi kafamda yak覺n konumland覺rd覺覺m i癟in bu yorumu yapt覺m yoksa kau癟uk bir kordonun maliyeti ne kadard覺r ki Omega n覺n 280 liralik kordonundan bile 癟ok ciddi para kazan覺yorlar bu durumda.
En son MertYe taraf覺ndan 27 Eki 2015, 18:36 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj eyimen » 27 Eki 2015, 17:49

Bahsettigin ayri bir durum ama tamamen haklisin :D
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Mesaj Caner1983 » 27 Eki 2015, 18:00

cagatay10 yazd覺:Sirf Monaco ve Monza modelleri bile aslinda Tag Heuer'in balon olmadigini ispatlamaya yeter bence. Ancak atlanmamasi gereken bir sey varsa, o da Tag'in son birkac yilda uyguladigi sacma fiyat politikasi. Fiyatlarini o kadar gereksiz yukselttiler ki, insanlarda o parayi Tag'e verecegime gider su markayi alirim intibasi olustu bence. Omega'nin bir tik altinda olan bir markanin, saatlerine neredeyse Rolex ile yarisir fiyatlar koymasi surdurulebilir degildi. Balon mu acaba dusuncesinin kaynagi budur diye tahmin ediyorum.

+111111
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Mesaj Clk » 27 Eki 2015, 18:09

MertYe, ben seni hedef alarak yazmamistim. yle anlasildiysa yanlis olur ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Clk » 27 Eki 2015, 18:23

cagatay10 yazd覺:Sirf Monaco ve Monza modelleri bile aslinda Tag Heuer'in balon olmadigini ispatlamaya yeter bence. Ancak atlanmamasi gereken bir sey varsa, o da Tag'in son birkac yilda uyguladigi sacma fiyat politikasi. Fiyatlarini o kadar gereksiz yukselttiler ki, insanlarda o parayi Tag'e verecegime gider su markayi alirim intibasi olustu bence. Omega'nin bir tik altinda olan bir markanin, saatlerine neredeyse Rolex ile yarisir fiyatlar koymasi surdurulebilir degildi. Balon mu acaba dusuncesinin kaynagi budur diye tahmin ediyorum.

Tag Heuer'in Omega'nin bir tik altinda oldugu tartisilir 8-) Omega saatlerini satabilmek icin saatlerini Bond ile s羹sler p羹sler :super:
Tag Heuer Carrera 36 RS 羹retir, Monaca V4 ve V4 Tourbillon 羹retir, Seiko'dan aldigi mekanizmayi m羹kemmelestirir 1887 serisini 羹retir, d羹nyanin en hizli ve en hassas torubillon mekanizmasini 羹retir (Mikrotourbillon) daha ne yapsinlar :roll:

Hangi Saat markasinin fiyati son 2 yilda deli gibi artmadi ki? Benim Submariner LV'yi 2010-2011'de 4800 Euro'ya sifir indirim ile almistim. Su an Submariner LV fiyati 8000 Euro :shock:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Caner1983 » 27 Eki 2015, 18:33

cagatay10 a 繹yle kat覺l覺yorum benim kendi ahsi fikrim tag 覺n grand carrera modeline 20k civar覺 para vereceime gider sub u al覺r覺m yanl覺 doru ama d羹羹ncem bu
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners