TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonculuğunun Tekdüze Hale Gelmesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Koleksiyonculuğunun Tekdüze Hale Gelmesi

Mesaj Architecte » 03 Nis 2015, 21:20

tarkani yazdı:
Architecte yazdı: Mesela bir Patek, Panerai ya da Rolex sahibi insanın gidip başka bir saat alıp koluna takacağını zannetmiyorum. Kolunda day-date 18k gold president dial diamonds saat olan bir kimse artık başka saat takmaz diye düşünüyorum.

Hiç öyle düşünmüyorum. Bazen üzerine Burberry veya Louis Vuitton kusmuş gibi dolaşanları görüyorum. Aynı anda gömleği, kemeri, atkısı, çantası, paltosuyla bu markaları giyinmiş insanlar tarifinize uyabilir. Ancak benim gözümde gerçek bir saat sever, logoların esiri olmadan, kendi tarzına uygun her saatleri beğenir diye düşünüyorum.

Nitekim ben her zaman en pahalı saatimi takmıyorum.

Tarkani :thumbup:

Bu aralar böyle düşünmeye devam ediyorum ben. Öyle zannediyorum ki Karl Marx'ın da dediği gibi düşünce ve davranışlarımızı belirleyen içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal koşullardır. Karl Marx'a göre ikimiz de düşüncelerimizde haklıyız yani:=)
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Bg17 » 04 Nis 2015, 00:58

Architecte yazdı: Mesela bir Patek, Panerai ya da Rolex sahibi insanın gidip başka bir saat alıp koluna takacağını zannetmiyorum. Kolunda day-date 18k gold president dial diamonds saat olan bir kimse artık başka saat takmaz diye düşünüyorum.

Tamamen yanlis, bir gun patek ertesi gun getat homage, ertesi gun rolex sonraki gun seiko 5 takabilirim, takiyorum.

Bu bir hobi, surekli yukari gitmek daha phalisini almak gibi bisey degil, yaris, yarisma yada musabaka hic degil. Bu sekilde dusunenler icin uzun sureli bir hobi olmayacaktir...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 04 Nis 2015, 09:01

Architecte yazdı: Kolunda day-date 18k gold president dial diamonds saat olan bir kimse artık başka saat takmaz diye düşünüyorum. Q7 den inip kartala binmek gibi bir şey olur yaparsa.

Architecte, ben sadece su iki cümleye takildim.

Ilk cümle icin yorumum : Yazdigin saat bende var ve severek takiyorum. Hatta Daytona esim yüzünden cöpe gittikten sonra aldigim ilk saat ve koleksiyonumun baslangic saati. Ben bu saatin üzerine kac tane saat aldim bilmiyorum ama gectigimiz senelerde bir IO watch satin aldigimi biliyorum. Demek istedigim bu is gönül isi ve dünyanin en güzel/pahali saatine de sahip olsan gözün halen disarida olacaktir :champ:

Ikinci cümleye yorumum kisa: Q7 ile kartal arasinda pek bir fark yok :D Ikisi de cirkin :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj MertYe » 04 Nis 2015, 10:31

Clk yazdı:
Architecte yazdı: Kolunda day-date 18k gold president dial diamonds saat olan bir kimse artık başka saat takmaz diye düşünüyorum. Q7 den inip kartala binmek gibi bir şey olur yaparsa.

Ilk cümle icin yorumum : Yazdigin saat bende var ve severek takiyorum. Hatta Daytona esim yüzünden cöpe gittikten sonra aldigim ilk saat ve koleksiyonumun baslangic saati. Ben bu saatin üzerine kac tane saat aldim bilmiyorum ama gectigimiz senelerde bir IO watch satin aldigimi biliyorum. Demek istedigim bu is gönül isi ve dünyanin en güzel/pahali saatine de sahip olsan gözün halen disarida olacaktir :champ:

Ikinci cümleye yorumum kisa: Q7 ile kartal arasinda pek bir fark yok :D Ikisi de cirkin :lol:

Mercedes GL-Class deseydi herşey farklı olabilirdi bence. :lol:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Architecte » 04 Nis 2015, 11:55

Kimse beni anlamıyor :D

Dediğim gibi şimdilik böyle düşünüyorum yarın ne olur bilmem. Bu arada ben esaslı bir saatseverim. Yani benim gelip geçici bir hobi değil valla. Sadece saat konusunda değil, diğer başka objelere karşı tavırlarım böyle oluyor. Bir üst modele geçiş yaptığımda ara basamaklarda kalanlara ilgi göstermez oluyorum. Ama bazen nostaljik takılmak adına da kullanmıyor değilim. Aslında itiraf etmem gerekirse pahalı objelere karşı bir zaafım var. Bu durum belki de ezik bir fakir fukara takımından olduğum içindir. Üzerimde çok pahalı bir materyal taşıdığımda kendimi önemli biriymişim gibi görüyorum, bu beni teskin ediyor. Bir de hala ''evlendikten sonra bile'' çok arkadaş toplantısına katılıyorum. Karşı tarafı ezmek arzusundan da olabilir. Mesela arkadaşlarım tanınmadıkları yerlere götürürler beni, ama ben tanındığım yerlere götürüyorum ki ezilsinler diye. Kısacası kontrol ve denetim elimde olmadığında kendimi rahatsız hissediyorum. İlla ben yöneteceğim, illa benim sözüm geçerli olacak. İşyerinde de böyleyim. Çok katı ve uzlaşmaz tavırlara sahibim. Proje yanlış olsa bile uygulamaya veriyorum. Sonra da mecburen değişiklik yapıp düzeltiyorum. Bir de ''ben demiştim'' laflarına tahammül edemiyorum :D Belki de çevreden kaynaklanan bir durum. Arkadaş kurbanı da denebilir bana. Konudan saptım gene. Lakin sakın yanlış anlamayın, gösteriş budalası olduğum anlamına gelmesin. Gösteriş merakının zerresi yok bende. Sadece çok pahalı objeler kullanmak gibi bir zaafım var. Tabii buradaki ''çok pahalıdan kasıt benim seviyemdeki fakir fukara takıma göredir.

Ayrıca Q7 -Kartal kıyaslamasını yapmamın nedeni ikisini de yakından tanıyor olmamdır. dediğiniz gibi ikisi de çirkin olabilir lakin ben henüz GL vb güzelleri tanıma fırsatım olmadı. :=)

Konunun öznesi oldum çıktım. :D

Bg17 :thumbup:

Clk :thumbup:

MertYe :thumbup:

Siz saatsever arkadaşlarıma sevgiler saygılar.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Clk » 04 Nis 2015, 13:16

MertYe yazdı:
Clk yazdı:

Mercedes GL-Class deseydi herşey farklı olabilirdi bence. :lol:

MertYe, gereksiz polemik yapip, beni kirmaya gerek yok :lol:

Architecte, huysuzluk ve tartisma konularinda bayagi benzerlik tasiyoruz :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 04 Nis 2015, 13:22

Hakkaten huysuzsunuz yaw. Forumda genel bir huysuzluk sozkonusu...

Secim oncesi stresi diyelim...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Cct » 04 Nis 2015, 13:49

Bg17 haklı :D

Ben otomobil - saat eşleştirmesini çok doğru bulmuyorum. Otomobilde ucuz - pahalı, kaliteli - kalitesiz farkı çok ciddi şekilde hissediliyor. İçine oturduğunuz, saatlerinizi geçirdiğiniz bir nevi yaşam alanından bahsediyoruz. Saat böyle bir şey değil.

Clk'nın dediği gibi altın Day&Date kullanan birisi Seiko 5'te sevebilir, takabilir. Ben takılan saatin kişinin imajı üzerinde dev bir etki yaptığına inanmıyorum. Belki yurtdışında olabilir ama Türkiye'de böyle bir durum gözlemlemedim. Bir çok önemli toplantıma ucuz saatlerle de gittim Rolex, Panerai'la da. Rolex var diye konkur veren olmadı ya da Seiko var diye çalışmamazlık eden de. Bunlar hep eski Türkiye'nin adetleri :D Artık yapılan iş önemli, saat ve araba değil.

Harcamalarımıza bahane uydurmanın alemi yok :D Seviyoruz alıyoruz. Bazı markaları iyi kötü takıntı haline getiriyoruz. Önemli olan genel bir saat sevgisi ki bu yüzden buradayız.

Hayat kısa horolojiyi yaşa 8-) :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners