TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sizin İçin En Değerli Saatiniz Hangisi / Hangileri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sizin İçin En Değerli Saatiniz Hangisi / Hangileri

Mesaj zfr » 25 Şub 2015, 23:10

İlk otomatik saatim, alabileceğim en üst seviyedeki saat, 30 yaşımı doldurduğum sene aldım. 2 seneyi birazcık geçti ama her bakışımda ilk aldığım günkü heyecanı hissediyorum. Yaşlandığımda da bileğimde görmek isterim.
Resim
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj Clk » 25 Şub 2015, 23:22

Bond yazdı: Aslında ben forumda bir çok üyede gereksiz sayıda fazla saat olduğunu düşünüyorum. Yarın genel yorumları almak üzere farklı ama kısmen bu tipte bir konu daha açacağım :champ: Sonrasıda ise forum kullanıcılarına sahip oldukları saat sayılarını azaltmalarını teşvik eden bir konu açacağım :D :shock: :lol:

Sen durup dururken ne kasiniyorsun ki simdi :evil:

Benim gönül bagim olan ilk saatim esimin Misir'da camdan asagi atip parcaladigi Siyah kadran 116520 Rolex Daytona :D

Su an ise senelerdir "Daily Rocker" modunda kullandigimdan ve beni hic yalniz birakmadigindan olsa gerek 116523 Rolex Daytona ile flörtteyim :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 25 Şub 2015, 23:22

Benim için şu gunlerde kendini değerli hissettiren iki saat var. Ve neredeyse ikisi de iki ayrı uc.

İlki takip edenlerin bileceği gibi Blancpain Fifty Fathoms.
Resim
Foruma aktif olarak ilk yazdığım zamanlarda dikkatimi çeken fakat almayı cok uzak bir hayal olarak gördüğüm bir saat iken hem bu forumun bana verdigi Şevk hem de özel bir yilda birden bire karşıma çıkması ile benim için cok özel bir saat. Genel Tarzım ile uyumlu durmamasina, bileğimde cok rahat olmamasına rağmen Hala ilk günkü iştah ile hayran hayran bakıyorum, izlemek beni mutlu ediyor. Bir ara elden çıkarmayı düşünsem bile hemen ardından vazgeçip bir sonraki duygusal zaafıma kadar bende kalmasına karar verdim.

Ikincisi ise tam Zıt kutupta bir saat; 40 yıllık bir Seiko 5. Resim
Kendisi babamın özel bir Hatıra nedeni ile kendine aldığı ilk saati. Yillar icinde yıpranmış, çizikler ezikler almış, tarih çarkı değişmiş, bileziği harap hale gelmis ve gayet ucuz bir ürün olmasina rağmen hem manevi Değeri hem de zevkli kullanımı ile adeta beni büyülüyor. En az Blancpain kadar keyifle kullanıyorum. Bu da aslında maddelere yüklediğimiz anlamların ve bize yaşattıkları hazların enazindan benim için maddiyat ile alakalı olmadığını Anlıyorum. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj onatozer » 25 Şub 2015, 23:24

Ayrıca bu Başlığa rakip olarak "en Sevmediğiniz saatiniz hangisi" başlığı da açılabilir, eminim birçoğumuzun kullanıp da keyif almadığı modeller de vardır.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 25 Şub 2015, 23:29

OnatOzer yazdı:Ayrıca bu Başlığa rakip olarak "en Sevmediğiniz saatiniz hangisi" başlığı da açılabilir, eminim birçoğumuzun kullanıp da keyif almadığı modeller de vardır.

Ohhh, kavga cikacak :D Gerci ben sessiz kalirim o baslikta. Hos, ben o basliga bos mesaj atsam bile malum markaya küfür ediyormusum gibi gelir :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj zgnclskn » 25 Şub 2015, 23:31

Clk yazdı:
Bond yazdı: Aslında ben forumda bir çok üyede gereksiz sayıda fazla saat olduğunu düşünüyorum. Yarın genel yorumları almak üzere farklı ama kısmen bu tipte bir konu daha açacağım :champ: Sonrasıda ise forum kullanıcılarına sahip oldukları saat sayılarını azaltmalarını teşvik eden bir konu açacağım :D :shock: :lol:

Sen durup dururken ne kasiniyorsun ki simdi :evil:

Benim gönül bagim olan ilk saatim esimin Misir'da camdan asagi atip parcaladigi Siyah kadran 116520 Rolex Daytona :D

Su an ise senelerdir "Daily Rocker" modunda kullandigimdan ve beni hic yalniz birakmadigindan olsa gerek 116523 Rolex Daytona ile flörtteyim :champ:

Aaa Rolex'ler camdan aşağı atınca parçalanıyor mu gerçekten :shock:
Şaka bir yana geçmiş olsun üstad ;)
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Noodles » 25 Şub 2015, 23:40

Resim
Bilerek satın aldığım ilk otomatik saatim, onun yerini hiç birisi alamaz.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Mesaj Clk » 25 Şub 2015, 23:41

zgnclskn, denemek bedava. Bir Rolex alinir, binanin 5. katina cikilir ve saat var olan bütün güc ile havuz cevresinde ki mermer bölgeye atilir. :D

Kasa ciddi sekilde zedelenmis olsa da saat halen taninabilecek durumdaydi. Ama ne cam, ne kollar yerindeydi. Bilezik anlatilmasi zor bir sekilde deforme olmustu (tahminimce bu düsme seklinden kaynaklaniyor) Saati servise götürdügümüzde neredeyse saatin kendisi kadar fiyat cikartinca (Kasa komple+Bilezik+Cam+ Kollar+ Mekanizma parcalari+yay+iscilik) attim saati :(
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 231 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners