TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Mesaj BarisFB » 30 Eki 2014, 13:49

Onat bende kendimi Salih in yerine koyarak cevap vermeye calistim...hani benim gibi 1 tane Patek olunca hem spor hem şık olsun istemek mantikli ama bi deste Patek bi deste de baska saat varsa o zaman zaten her okazyona uygun saat olmasi bir saatin versatile olmasindan daha önemli sanki.

Yazili kadranlarin daha ozel olduguna katılıyorum ama burda birebir ayni saatteki yazi icin fazladan yanilmiyorsam 50 60bin dolar odemekten bahsedioruz :shock:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj onatozer » 30 Eki 2014, 14:09

İsin yazıya verilen para Kısmi İcin baska bir başlık acar ve sayfalarca ne kadar gereksiz oldugunu İkimiz iki yandan tartışabiliriz :champ: ancak mevcut kapitalist horoloji maalesef bizimkini yalnızca fakir Edebiyatı kılar :D

Mevcut patekler Arasında tarz olarak 5550 nin muadili varken 5396'nin yok. 5396'nin kasa yapısında baska bir saat mevcut olsa ben de Karşı çıkabilirdim ancak gerek kasanın Şekli gerek kadran dizilimi ile koleksiyondakilerden farklı bir patek. :thumbup: tabii ki bunları tamamen fiyattan bağımsız konuşuyorum. Fiyat etkisi de 5550 ile bertaraf edildiği icin rahatça alınabilir kanaatindeyim :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Tolgi06 » 30 Eki 2014, 14:56

Bu arada sunu da not etmekte fayda var; Tiffany 5396 nin stok modelden epey bir farki var. Mekanizma ayni evet, fakat kadrandaki Breguet Numerals ve akrep yelkovanda fosfor kullanimi one cikanlar. Normalde Patek az sayida modelde fosfor kullaniyor ki bu da bu saatin koleksiyon degerini artiran unsurlardan. Yani sadece 100 limitli ve Tiffany oldugu icin degil, yukarida yazdiklarim da saatin koleksiyon degerini artiriyor.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj SalihY » 31 Eki 2014, 00:39

Arkadaşlar selam tekrardan,

Bir kaç gündür daha ciddi düşünüyorum bunu, en sonunda 5550P'yi vermemeye karar verdim. Zamanı gelince 5396G Tiffany & Co'yu cash almayı planlıyorum. 5550P'yi kaybettiğime mutlaka pişman olurum gibi hissettim :lol:

Normal 5396G ile Tiffany versiyonunun açıkçası tek ortak noktaları boyu & mekanizmaları. Onun dışında siyah breguet dial kadranı ve Tiffany imzası ve tabii ki 100 limitli olması bu saati fazlasıyla koleksiyon parçası yapıyor. Bunu London Salon'da ki PP çalışanları ile konuştuğumda da aynı cevabı almıştım zamanında. Bir de o kadrana benim özel bir hayranlığım var, o yüzden mutlaka bir gün sahip olmak istiyorum saate.

175. yıl koleksiyonundan ise 5575G için bir avcı gibi bekliyorum, saatin hazır dediklerinde gidip alacağım. Sabırsızlıkla beklediğim bir model :)

Teşekkür ederim herkese tekrardan,

Salih
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj Bond » 31 Eki 2014, 01:57

İsabetli karar :D :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Tolgi06 » 31 Eki 2014, 09:30

En mantiklisini yapmissin SalihY, 5575yi ise simdiden guzel gunlerde kullan :)
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj EmirB » 31 Eki 2014, 10:29

Bg17 yazdı:Bulunmasi cok zor, limitli bir patek i elden cikarmak, eger ciddi bir zorunluluk yada ihtiyac yoksa, bana dogru gelmiyor.

+1
takasa kurban gitmemesi gerek.
değeri oldukça artar gibi, gibisi yok hatta artar kesin :lol:

edit:
Kararı görmemişim, tebrikler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
EmirB

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners