saatleri saatçilerde görünce üzülüyorumdan kasdettiğim daha basit yazayım bari,
ikinci el saat almak isteyen ali, bütçesini oluşturup saatçi veli'ye gidiyor. ali saatlere bakıyor. ali'nin hayalinde x model saat var. ancak saatçi x modelin 2500 olduğunu söylüyor, ali'nin bütçesi 1500, z model saat alıyor. mutlu olmuyor
mehmet ise x model saatini y model yapmak istiyor. ikiniel saatçiye gittiğinde x modelin 1500 edeceğini söyleyen satıcı, y modeli almak için 1000 daha vermesi gerektiğini düşünüyor.
teknolojik imkanlarla veli ile mehmet'i buluşturmaya çalışan siteleri ise, araya giren saatçimiz yine engelliyor. mehmet saatini, saatçiler dolaşmadan 1700e vermeye karar verse dahi, alıcı ile satıcı'yı buluşturan platformları saatçiler kapatmış, hemencecik 1700 e başka bir saatçi alarak veli'nin aslında bütçesi ile alabileceği saati alamamasına sebep oluyorlar.
bu ticaretin doğası. ben bir sıkıntı var demiyorum, dünyanın her yerinde ikinciel ürün satıcıları çok güvenilir bulunan bir grup değildir, çünkü esasen alıcı-satıcı arasında bariyer bulunmayan ortak bir pazarda arbitraj yaratmaya çalışırlar. ama bu kadar saatseven toplandıysa saatleri ve saatsevenleri seviyorsak herkesin daha mutlu olması ve istediği saatleri daha kolay alabilmesi için bilinci arttırmalıyız diyorum, daha doğrusu diyordum. fakat bu bilinci arttırma fikrinden vazgeçiyorum şu an. bunlar bu kültürde olacak işler değil.
minus2point4 yazdı:Ben Rolex kullanıcılarına ima göremedim bu yazıda, bir sorun mu var?

biraz yoğunluğum arttı şu ara, aksatıyorum.
ama rolex kullanıcıları aksatmıyorlar beni sağolsunlar.