TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Grande Vitesse Saatim Geri Kalıyor

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Grande Vitesse Saatim Geri Kalıyor

Mesaj Anesthesia » 18 Eyl 2013, 01:55

ben olsam iade ederdim, nitekim farkına vardıktan sonra saate ne vakit bakacak olsam gözüm o sekeline kayardı, heves meves te kalmazdı :shock:
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj asymptote » 18 Eyl 2013, 08:14

Saatin hassasiyeti zaman içinde değişir de o akrebe benim de gözüm takılırdı işin doğrusu. Saatin açılmasını bu kadar dert etmeyin bu arada. Mekanizma komple sökülmeyecek. Sadece kolları düzeltecekler ve regulator'den zaman ayarı yapacaklar. Saati servise yollarsanız eğer arka kapak contasının değişmesini ve sızdırmazlık testi raporunu (fiş şeklinde olur genelde) görmek istediğinizi söyleyin yeter, en önemli husus bunlar. Saatin açılmasına gönlünüz razı olmazsa değişim talep etme hakkınız da var bana göre. Akrebin o şekilde olması ürünü ayıplı mal kapsamına sokuyor.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 10 Kas 2013, 01:10

Mekanik bir saat er geç bakım ihtiyacı duyacaktır ama bunun yeni alınan bir saatte olması pek tercih edilmez. Açıkçası ben etmem hele böyle bir saat almışsam.

Çünkü ne kadar iyi yapılsa da bu işlemler saatte iz bırakıyor. Kolların düzeltilmesi için ölçülü de olsa bir sökme işlemi var. Ancak hassas zaman ayarı böyle bir işlemi gerektirmiyor fakat bu defa da conta değişimi ve sızdırmazlık testi durumu var.

Yeni olanın bir süre el değmeden kullanılması meraklısı için tercih nedenidir. Bu nedenle değişim talep edin ancak aldığınız mal ayıplı mal tanımına uymuyorsa garanti sistemi servis kanalıyla sorunun çözülmesini kapsar. Eğer servis verilmesine karşın sorun düzelmiyorsa değişim için kanuni süreç başlar. Yoksa böyle bir değişim ancak satıcının iyi niyet göstermesiyle sağlanabilir.

Kollardaki ayarsızlık doğrusu beni de rahatsız ederdi.....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj fatih2274 » 10 Kas 2013, 17:30

arkadaşlar bugünkü moto gp 2 yarışını seyrettim yarışta birinci olan aynı zamanda geçen sene şampiyonnu horge lorenzonun saati benim saatin aynısı yani Longines Grande Vitesse basın toplantısı sırasında gördüm cok mutlu oldum saati aldıktan sonra doğru secim yaptımmı diye düşünüyordumki benım saat o kadarda kötü değilmiş anladım
Kullanıcı avatarı
fatih2274

Mesaj fatih2274 » 10 Kas 2013, 17:47

ha arkadaşlar şunuda söyleyim saat servise yolladım akrep yelkovan sorunlarını halletmişler en ufak toz kir el izi saatin icinde yoktu saatin arka kapagı cam olduğu icin büyütecle civatalara felan baktım sökülme izi yoktu acaba sökmeden bir ayarımı var bunu öğrenmek istiyorum üstatlardan birde servise verirken diğer sorunları yazdırırken 20 saniye geri kalma sorununu söylemeyi unuttum yani hala günde 20 saniye geri kalıyor ama diğer sorunları mükemmel çözmüşler 20 saniye sorununu zamanla düzelmesse tekrar yollayayımmı yoksa böyle kullanıyım
Kullanıcı avatarı
fatih2274

Mesaj Anesthesia » 10 Kas 2013, 17:51

Madem ki islerinde bu kadar ustalar sizin aklinizda kalacagina arkadaslar bir kez daha saatinizi degerlendirsin ve o saniye sorununu da halletsinler derim. Bu arada tabi ki once ' hayirli olsun'. :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj fatih2274 » 10 Kas 2013, 17:59

Anesthesia yazdı:Madem ki islerinde bu kadar ustalar sizin aklinizda kalacagina arkadaslar bir kez daha saatinizi degerlendirsin ve o saniye sorununu da halletsinler derim. Bu arada tabi ki once ' hayirli olsun'. :)

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
fatih2274

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 111 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners