TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Detaylarına Enteresan Bir Dikkat ve Bunu Kafaya Takma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Detaylarına Enteresan Bir Dikkat ve Bunu Kafaya Tak

Mesaj tachyon » 29 Nis 2013, 11:38

Binlerce tl vereceksin ve saniye kolu index'lere denk gelmeyecek... Sonra bunu kafaya taktığın için bilimum psikolojik etiketlere maruz kalacaksın...
Gidin dandik fossil mossil alın o zaman.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj serdarfb » 29 Nis 2013, 11:44

Ben olsam arka kapağı gevşetip kafayı tam 12 hizasına getirip öyle kullanırım. Suya falan gireceksem de geçici olarak sıkarım arka kapağı sonra yine açarım.

Tepe konusunda da aynı taktik kullanılabilir. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj fsinan » 29 Nis 2013, 12:00

tachyon yazdı:Binlerce tl vereceksin ve saniye kolu index'lere denk gelmeyecek... Sonra bunu kafaya taktığın için bilimum psikolojik etiketlere maruz kalacaksın...
Gidin dandik fossil mossil alın o zaman.

İşte bu doğru.

Mesela saatçide adam bileziğin anasını ağlatacak sen de naaptınız hocam sen ustaysan bizde de göz var insaf ama diyeceksin üstüne sana bir de terbiyesizlik yapacaklar. Sen medeniyet namına adama kafa atmadan dükkandan çıkacaksın, sonra bir de ruhsal etiket sahibi olacaksın :lol:

Aslında olması gereken saati o hale getiren kendine ustayım diyen hıyarın bir hastane faturasına sahip olması, sebebi de başkasının malına saygısızlık.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj 2fast4u » 30 Nis 2013, 08:12

Simdi aslinda saatcilere kizmamak lazim bizim gibi ulkelerde saatin forumunu acinca marka dedigin bile cercop olur .Bu forumu tourbillon sahibi de okuyor ama yazmiyor simdi binlerce lira vermek kismini tekrar dusunup saat kac ona bakin
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj tachyon » 30 Nis 2013, 09:52

2fast4u yazdı:Simdi aslinda saatcilere kizmamak lazim bizim gibi ulkelerde saatin forumunu acinca marka dedigin bile cercop olur .Bu forumu tourbillon sahibi de okuyor ama yazmiyor simdi binlerce lira vermek kismini tekrar dusunup saat kac ona bakin

Amaç saatin kaç olduğunu öğrenmekse hepimiz biliyoruz ki kollarımızdaki saatlerin hepsi gereksiz. Benim anlatmak istediğim nokta şu... Eğer detaylara önem vermeyeceksek o zaman belli bir fiyat seviyesindeki saatlere neden para verelim. Benim açımdan bu konuda geçen kapak ve tepe hususu hiç önemli değilken saniye kolunun indexleri tutmaması kritik bir hata. Mükemmellikler detaylarda gizlidir ki bu husus detay bile değil.

Gidip Fossil aldığında bu hata ile karşılaşsan "ya işte fossil daha ne bekliyorsun der geçersin" ancak Omega bu hatayı yaparsa ve spesifik değil o modelin tamamında bu görünürse, ortada ciddi bir sorun var demektir. Açıkçası benim hiç lüks ve yüksek segmentte saatim olmadı kesinlikle marka bağımlısı da değilim kullandığım iki tane de saatim var. Ancak eğer bir Omega'daki finishing sorununu görmeyeceksem yada görmezden geleceksem o zaman saat meraklısı olmanın ne anlamı kaldı?
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj fsinan » 30 Nis 2013, 10:24

tachyon yazdı:
2fast4u yazdı:Simdi aslinda saatcilere kizmamak lazim bizim gibi ulkelerde saatin forumunu acinca marka dedigin bile cercop olur .Bu forumu tourbillon sahibi de okuyor ama yazmiyor simdi binlerce lira vermek kismini tekrar dusunup saat kac ona bakin

Amaç saatin kaç olduğunu öğrenmekse hepimiz biliyoruz ki kollarımızdaki saatlerin hepsi gereksiz. Benim anlatmak istediğim nokta şu... Eğer detaylara önem vermeyeceksek o zaman belli bir fiyat seviyesindeki saatlere neden para verelim. Benim açımdan bu konuda geçen kapak ve tepe hususu hiç önemli değilken saniye kolunun indexleri tutmaması kritik bir hata. Mükemmellikler detaylarda gizlidir ki bu husus detay bile değil.

Gidip Fossil aldığında bu hata ile karşılaşsan "ya işte fossil daha ne bekliyorsun der geçersin" ancak Omega bu hatayı yaparsa ve spesifik değil o modelin tamamında bu görünürse, ortada ciddi bir sorun var demektir. Açıkçası benim hiç lüks ve yüksek segmentte saatim olmadı kesinlikle marka bağımlısı da değilim kullandığım iki tane de saatim var. Ancak eğer bir Omega'daki finishing sorununu görmeyeceksem yada görmezden geleceksem o zaman saat meraklısı olmanın ne anlamı kaldı?

Şöyle bir anlamı var, bankadaki mevlayı, kullandığın arabayı girdiğin mekana sokamazsın, insanların gözüne sokamazsın. Pahalı cafcaflı saatin olacak ki göstereceksin. Yani mesele saat merakı değil, çoğunluk da böyle, saatçi de buna göre davranıyor zaten, umursamıyor.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj tachyon » 30 Nis 2013, 11:29

Sorun gösteriş yapmaksa ve birileri de bundan rahatsız oluyorsa bu ikisinin problemi. Görgüsüzlüğü anlayabilirim ama gösteriş yapmanın anlaşılacak bir tarafı yoktur. Yinede o gösteriş yapan adama güler geçerim her hangi bir tepki koymam. Eğitim cehaleti giderir ancak eşeklik baki kalır'ın açıklaması bu. İnsan kendi psikolojisinde ki gösteriş yapma bağımlılığını giderebilir ama görgüzük bilinçaltındadır, huy gibidir can çıkmadan çıkmıyor.

Biz burada kimsenin ne düşündüğünü yada psikolojisinde ki kompleksleri yargılamak için değil genel saat hobimizin tatmini için buradayız ve ben bu hobi çerçevesinde pahalı saatlerdeki finishing probleminin kayda değer olduğunu iddia ediyorum başkası öyle olmadığını iddia ederse saygım sonsuzdur.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj 2fast4u » 30 Nis 2013, 12:18

Kardes demincek koluma rolexi cakarim hatasinida yazarim uymayan varsa gitsin fossil taksin diyen siz degilmisiniz ha bende diyorum ki kolundaki rolekis veya her neyse oda bazilarina masal gelebilir disarida hava guzel takilmayin fazla diyorum cokta umrumda degil kimin ne takintisi var cok uzadi bu mevzu
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 80 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners