TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Türkiye Müşteri Hizmetleri İle İlgili Olumsuz Tecrübem

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Türkiye Müşteri Hizmetleri İle İlgili Olumsuz Tecrüb

Mesaj Clk » 23 Mar 2013, 20:03

Rolex, seramik bezel celik bir ring icerisinde ve özellikle bezeli yanal darbelerden korumak icin en ideal cözüm. Bezel yine safir cam ile arasinda ki yükseklik farkindan dolayi cam sayesinde korunuyor. Dolayisi ile Rolex seramik bezelin kirilma ihtimali cok düsük. Darbe yüzeyden gelmeli ve darbeyi veren cisim sivri olmali ki bu bezel kirilsin.

Günlük kullanimda (yukarida anlattigim özel durumlar disinda) Rolex seramik bezeli kirmak, deveye hendek atlatmaktan zordur. Bu problemi genelle vurmak yanlistir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Triton » 23 Mar 2013, 20:06

Clk yazdı:Rolex, seramik bezel celik bir ring icerisinde ve özellikle bezeli yanal darbelerden korumak icin en ideal cözüm. Bezel yine safir cam ile arasinda ki yükseklik farkindan dolayi cam sayesinde korunuyor. Dolayisi ile Rolex seramik bezelin kirilma ihtimali cok düsük. Darbe yüzeyden gelmeli ve darbeyi veren cisim sivri olmali ki bu bezel kirilsin.

Günlük kullanimda (yukarida anlattigim özel durumlar disinda) Rolex seramik bezeli kirmak, deveye hendek atlatmaktan zordur. Bu problemi genelle vurmak yanlistir.

Bazıları Rolex i abartılmış lüks bir ürün olarak göstermeye çalışıyor ama neden bu kadar bilinir ve tercih edilir olduğu da ortada....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj tarkani » 24 Mar 2013, 00:00

Triton yazdı:Özellikle bu başlığa konu saate ait ETA kalibre standart olarak 500 USD civarında bir başlangıç değerine sahip görünüyor.

Konuya dahil olmadan sadece bir düzeltme yapmak isterim: IWC, bu mekanizmayı üzerinde pek çok modifikasyon yaptıktan sonra kullanıyor. Dolayısyla 500USD fiyat biçmek doğru olmaz. Internette bir yerlerde, bu modifikasyonları okumuştum ama şimdi cepten bulamadım. :(
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj vincefb » 24 Mar 2013, 00:31

Ben sevmem sevmeyeceğimde :D Sonuçta benim için Ayvisi :D Clk başkan pek yumuşak girmiş konuya şaşırdım :D

Bu tarz sıkıntılar hepimizin başına gelebilir... Benim AP Diver aldıktan sonra henüz 2. ayını doldurmamışken kurma kolu ile tarihin değişmemesi gibi bir problem başıma geldi ama ben bekletmeden servise gönderdim saatimi ;) hala da bekliyorum :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Clk » 24 Mar 2013, 12:21

Vince, sen yazinca tekrar okudum da hakikaten yumusak girmisim olaya :lol: Yaslaniyorum galiba :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Triton » 24 Mar 2013, 15:51

tarkani yazdı:
Triton yazdı:Özellikle bu başlığa konu saate ait ETA kalibre standart olarak 500 USD civarında bir başlangıç değerine sahip görünüyor.

Konuya dahil olmadan sadece bir düzeltme yapmak isterim: IWC, bu mekanizmayı üzerinde pek çok modifikasyon yaptıktan sonra kullanıyor. Dolayısyla 500USD fiyat biçmek doğru olmaz. Internette bir yerlerde, bu modifikasyonları okumuştum ama şimdi cepten bulamadım. :(

Doğrudur. Zaten başlangıç değeri diye yazdım. Yani temel bu. Özel vidalar, marka ismi işlenmiş rotor vb., modifikasyonlarla fiyat yükseliyor ama temel aynı. Bir de üreticiye özel fiyatlandırma düşünülürse arada anormal fark olacağını düşünemiyorum.

Tabii burada bir incelik var, Rolex dahil olmak üzere birçok marka bu tarzdaki "base" kalibrelerden yola çıkıyor ancak kendi adıyla yeni bir makine oluşturuyor. Burada ETA kalibre kullanan bir saat var. Yani ne kadar özelleştirseler de sonuç da ETA kullanıyorlar. Bu nedenle marka detaylarına uygun daha çok görünüşü etkileyen modifikasyonlar mı yoksa temel kalibrenin görece zayıf yönlerini güçlendiren modifikasyonlar mı yaptıkları önem kazanıyor. Ben Porche severim ama özel nedenim yoksa RUF almam, standartını kullanmayı tercih ederim.

Tahminim ETA yı satın aldıktan sonra Swatch dahi mekanik saat işine girdi. Hatta ilk mekanik modeller, tek bir model gördüm, standlerde yerini aldı.

Sonuç olarak markası ne olursa olsun, örneğin Rolex gibi kendi adıyla kalibre oluşturmadıkça ne tür modifikasyon yapılırsa yapılsın, ben bunu standart ETA dan çok daha farklı kabul edemem.

Açıkçası 40 senelik giriş seviyesi ETA arızasız çalışırken, premium segmentteki bir saatte kullanılanın arıza çıkarması bana oldukça enteresan geldi.

Bu nedenle IWC den kaynaklanan yanlışlar olabileceği düşüncesindeyim....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj wabi » 25 Mar 2013, 02:27

sn bjk1903 , yasadiginiz sorunun cok benzerini bende yasadim..sonucta mr kern in ekibinin devreye girmesi ile cozuldu..konunun ceo ya gitmesinin nedeni ise turkiye country manager i sifatli bayanin saatle saatcilikle lux segmentle satisla musterinhizmetleri ile ve iletisimle alakasi olmayan biri olmasi idi...lay lay lom yapacaksaniz ok ama spesifik bir konu varsa hele hele sorun varsa ayni platformda olmaniz imkansiz..
Kullanıcı avatarı
wabi

Mesaj bjk1903 » 25 Mar 2013, 11:57

wabi yazdı:sn bjk1903 , yasadiginiz sorunun cok benzerini bende yasadim..sonucta mr kern in ekibinin devreye girmesi ile cozuldu..konunun ceo ya gitmesinin nedeni ise turkiye country manager i sifatli bayanin saatle saatcilikle lux segmentle satisla musterinhizmetleri ile ve iletisimle alakasi olmayan biri olmasi idi...lay lay lom yapacaksaniz ok ama spesifik bir konu varsa hele hele sorun varsa ayni platformda olmaniz imkansiz..

arkadaslar
iyi dileklerinizi icin cok tesekkurler. uslupla ilgili bir sikinti olacagini sanmiyorum keske mahkemede yuzlesme firsatimiz olsa. bu arada konuyu kesinlestirmek icin; yukarida alintiladigim cevap konunun kok sebebini en iyi ozetleyen yazi olmus, eski bankaci birini bu isin basina koymuslar ve sonuc ortada
IWC Schaffhausen'i tamamen konunun disinda tutmak isterim, gercek birer centilmen gibi davrandilar en azindan yuzyuze veya sesli iletisimimiz olmamasina ragmen empati olusturdular, ve ozur dilediler. gelinen son noktada para iadesi olamayacagini ancak saati IWC Turkiyeye teslim etmem durumunda geri kalan herseyi kendileri ustlenecek sekilde saati Isvicreye alip komple bir testten gecip analiz ederek sorunsuz calisacak sekilde bana ulastiracaklarini bildirdiler. Turkiye muduru sadece basin bultenini alip kuse kagida basarak saat dergisi yapanlara demec vermekle mesgul.

saat sahibinin ciddi eksigi var vs turu yorumlar gordum, eksigin ne oldugunu anlamis degilim,neticede ben bu urunu merdiven alti retailerdan degil authorized dealer olan Zafer Saat'ten aldim. kendileri hala IWC satiyorlar, perde arkasinda "servis" anlasmalarinin bitmis olmasi detayina kolum uzanamadi, normalde de bakmazdim. belki bundan sonra bakarim.

son olarak ceramic bezel ile seramik kasa da iki ayri konu. rolexlerdeki seramik bezel kasa ustunde tamamlayici bir oge iken, kirilan top gunlarda fotolardan gordugum, saat bildiginiz kayis kulakcigindan (lug) gitmis oluyor. bezel degistirilebilir ama kirilan kasa icin kasayi degistirmekten baska care yok o da saat tutarinin yarisina maloluyormus okudugum kadariyla. bunu gordukten sonra macera malzemelere daha ihtiyatli yaklasacagim kesin

selamlar
En son bjk1903 tarafından 25 Mar 2013, 15:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
bjk1903

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 165 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners