TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

I.T.A Pırlant'ta Yeni bir Marka

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: I.T.A Pırlant'ta Yeni bir Marka

Mesaj Erdem35 » 24 Oca 2013, 20:57

Kuz optik te de var envai çeşit saat ama benim bir marka dikkatimi çekmişti daha sonra bu konuyu okuyunca o markanın da I.T.A gibi birşey olduğunu düşündüm... sizce de öyle mi? markanın adı: GROVANA... bu markanın 3bin tl lik otomatik kronograflı modelleri de var 400 liralık quartzlı modelleri de var...
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj fsinan » 24 Oca 2013, 22:03

Grovana öyle o kadar dandik tırışka marka değil. Netten araştırın zaten çıkıyor web sayfasından.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Erdem35 » 24 Oca 2013, 22:07

biraz araştırdım zaten... dediğim gibi ikilemde kaldım ben.
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj asymptote » 24 Oca 2013, 22:23

Grovana ITA kadar iddialı bir marka değil.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj razz » 24 Oca 2013, 22:28

Grovana'nın piyasadaki en kalitesiz Rolex Homage'larını üretmediği bir gerçek zira bu konuda gerçekten traji komik sayılabilecek örnekler olduğu gibi ( Alpha ) düzgün sayılabilecek birkaç seçenek de mevcut ( Marcello C ) ancak aşağıdaki fotoğrafta da görülebileceği üzere saatin işçiliği, üretimi esnasında detaylara verilen önem gerçekten çok kötü.. :shock:
Saatin parlak kısımları defalarca kaporta işlemi görüp, macunlanıp boyanmaktan hatlarını kaybetmiş eski Amerikan otomobillerine benziyor.. Ayrıca bezelin de ne derece özensiz imal edildiğini görmek mümkün, kulak makarnanın tırtıkları bile daha net olur.. Bezel insert'ünün yerine düzgün oturmadığı da yine fotoğrafta belli oluyor.. :geek:

Resim

" The Real Deal " da böyle sorunlar gayet tabii mevcut değil.. ( 2 x F11 )

Resim

Bir ürünün kalitesinden bahsederken neyi referans aldığımızı da belirtmekte fayda var.. :thumbup: Böylece hem söylediğimizin bir anlamı :!: hem de birilerine faydası dokunma ihtimali olur.. :idea:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Erdem35 » 24 Oca 2013, 22:34

aslında asıl kafama takılan bu markanın bazı modellerinde swiss made yazısı var kadranında.... bu o saatlerin herşeyinin swiss made olduğunu mu gösteriyor... ya da bir saatte swiss made yazısı gördüğümüzde o saate güvenmeli miyiz...
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Erdem35 » 24 Oca 2013, 22:39

Sayın Razz, tam da beni dürten modellere örnek verdiniz.... gönül ister bir Rolex sahibi olabileyim ama uzak bir ufuk.... ben f/p açısından en bütçeye uygun isviçreli markaları ve bu markalrın Diver modellerini keşfetmeye çalışıyorum.... katkınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj razz » 24 Oca 2013, 22:48

Rica ederim.. :champ:
Hem daha özgün hem de bahsi geçen Grovana'dan çok daha iyi işçiliğe sahip saatler üreten markalar mevcut.. :thumbup:
Benim ilk aklıma gelen marka Mido.. :idea: Ürün gamı içerinde bir Submariner Homage yok belki ( ki bunun iyi bir durum olduğunu düşünüyorum, bu şekilde belirtme nedenim bir Rolex sahibi oluncaya kadar geçen zamanda benzer alternatif olarak incelediğiniz Grovana.. ) ancak gayet başarılı modelleri mevcut.. Mesela Multifort modeli belki paranın alabileceği en uygun fiyatlı C.O.S.C. grade otomatik kalibreyi sunarken ;) , yine Ocean Star modeli çift taraflı anti refle kaplamalı safir camı, şık ve kullanışlı klipsi ve başarılı detay işçliğiyle hem özgün hem de hesaplı bir diver olma özelliğini taşıyor 8-) ..

Marka/Model konusunda elbette örnekler çoğaltılabilir.. Araştırmak, kullanıcı yorumlarını okuyup değerlendirmek ve mümkün olduğu kadar alternatifi denemek doğru sonuca ulaşmak için iyi birer başlangıç olabilir.. :geek:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 212 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners