TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hayalinizdeki Saati İncelerken Dinlemek İsteyeceginiz Eser

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hayalinizdeki Saati İncelerken Dinlemek İsteyeceginiz Es

Mesaj necati » 27 Eyl 2012, 21:37

wabi yazdı:bu konuyu neden actigimdan bahsetmek istiyorum..
Bundan 12 yil once boston globe da bir makale okumus idim (Her ne kadar bazi degerli uyeler dalga gecmis olsada) bu makalede ozellikle 1800 lerde saat ustalarinin yapim ve dizayn aninda klasik ve ozellikle senfoni tarzi muzikleri dinlemeye gayret ettikleri yaziyor idi..

Tabiiki aralarindaki bag uzerine konusmak munmkun.ancak
Gelen bazi yanitlardan anlasilan bunun derinligi icin forumda henuz erken..
Bu yaziyi orjinal haliyle bulmaya hatirlamaya calisiyorum..
Bir univ hocasinin makalesi idi.meraklilar ricam bana biraz zaman veriniz..iyi aksamlar..

Bazı cevapları dalga olarak algılamak yerine, olağan espirili yanıtlar olarak kabul etmek daha uygun olur bence. Burada kimsenin bu konulara hazırlıksız olduğunu sanmıyorum. Konu başlığı göz önüne alınırsa espirili yanıt gelmesinin gayet doğal karşılanması gerekir.
Yani alınmamak lazım :thumbup:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Frax » 27 Eyl 2012, 22:05

wabi yazdı:bu konuyu neden actigimdan bahsetmek istiyorum..
Bundan 12 yil once boston globe da bir makale okumus idim (Her ne kadar bazi degerli uyeler dalga gecmis olsada) bu makalede ozellikle 1800 lerde saat ustalarinin yapim ve dizayn aninda klasik ve ozellikle senfoni tarzi muzikleri dinlemeye gayret ettikleri yaziyor idi..

Tabiiki aralarindaki bag uzerine konusmak munmkun.ancak
Gelen bazi yanitlardan anlasilan bunun derinligi icin forumda henuz erken..
Bu yaziyi orjinal haliyle bulmaya hatirlamaya calisiyorum..
Bir univ hocasinin makalesi idi.meraklilar ricam bana biraz zaman veriniz..iyi aksamlar..

Konunun açılmasının bir nedene dayandırılmasına gerek yok aslında, bana ilginç geldiğini söyledim mesela ben sadece. Kimilerince saçma da olabilir, hatta sizce bile öyle olabilir bir anda aklınıza gelir yaparsınız bunda bir yanlış yok. Her konu herkesin ilgisini çekmediği gibi kimilerinin ilgisini de kaydırabiliyor, ufak tefek esprili iletileri - yorumları okuduktan gülüp geçmek lazım, çünkü kötü bir niyet olmadığı ortada. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj zfr » 27 Eyl 2012, 22:38

asymptote yazdı:zfr Bolero güzel ama epey uzun, sanırım esaslı bir inceleme olurdu seninkisi :) ;) Bu arada senin hayalindeki saat nedir, paylaşır mısın bizimle? (Casio mountaineer yada Suunto falan deme lütfen :D)

Açıkçası hayalimdeki saat şudur diyemiyorum henüz, bir çok marka ve model hakkında sizlerin de tecrübelerinden faydalanarak bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. O nedenle tek bir marka model değil de bir çoğunu incelemek isterdim. Ama ilk olarak AP den başlayabilirim, nasılsa Bolero uzun, vaktim bol :) Suunto ya da mountainer modellerini müzik eşliğinde değil doğada tecrübe etmeyi tercih ederim ;)
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2012, 22:46

zfr yazdı:Suunto ya da mountainer modellerini müzik eşliğinde değil doğada tecrübe etmeyi tercih ederim ;)

İşte budur.. :thumbup: Sağ loba yanımızda sadece saatlerimizi ve mataramızı götürelim zafer hocam.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj zfr » 27 Eyl 2012, 23:11

asymptote yazdı:
zfr yazdı:Suunto ya da mountainer modellerini müzik eşliğinde değil doğada tecrübe etmeyi tercih ederim ;)

İşte budur.. :thumbup: Sağ loba yanımızda sadece saatlerimizi ve mataramızı götürelim zafer hocam.. :champ:

Kesinlikle... :champ:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj whiskey » 27 Eyl 2012, 23:33

Ilginc bir baslik olmus :D

Ben sahsen bu muzigi dinlerken ve single malt viskimden yudumlarken inceleme yapmak isterdim. Inceleme sonrasi puroda fena olmaz hani :D
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj espinosa » 28 Eyl 2012, 09:23

daha önce hiç bir ürünü incelerken müzik dinleme ihtiyacı hissetmedim. hayalimdeki saati incelerkende hissedeceğimi tahmin etmiyorum açıkçası
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj mucadeleci » 28 Eyl 2012, 09:41

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pink Flyod - Wish You Were Here
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: yada :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Pink Flyod - Dark Side Of The Moon
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bu iki eserden birisi olabilir, albüm yerine eser dedim zira her iki albümde birbirini tamamlayan şarkılardan oluşmuş birer bütün. 8-)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 83 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners