Yorumlar için teşekkürler.. Bu konunun formatı dışında, biraz tavsiye bölümü gibi yaptık burayı ama..

@mucadeleci; Aynen hocam, çok yakışıklı bir saat.. Saati aldıktan sonra deniz seviyesine inip, altimetre'yi 0 yüksekliğe göre kalibre etmek gerekiyor sanıyorum.. Ama sorun şu ki, burada yapılan bir incelemede şöyle diyor;
100m rakimda gunluk guneslik bir gunde oturuyorken kalibre ettiginiz altimetreyi, ertesi gunku yagmur/firtina esnasinda yerinizden kipirdamamisken 200m gormeniz mumkun. Yahut yagmurlu bir gunde ayarladiginiz altimetre, hava acinca sizi deniz kenarina gittiniz zannedebilir. Dolayisiyla altimetrenin kullanilmadan hemen once bir referans yukseklikte kalibre edilmesi sart. Bu kolay bir islem; ancak Pathfinder serisindeki saatlerde hala altimetre kilidinin olmamasi cok elestirilen konulardan birisi. Bunun disinda, tirmanislarda yukseklik degisimini altimetre grafiginden okumak ve kaydetmek mumkun.
Yani hava durumuna göre aynı rakımda da olsanız farklı değerler görmeniz olası.. Çünkü rakım değerini tamamen basınca dayalı olarak yapıyor.. Neyse..
Suunto hakkındaki yorumlar genelde olumlu.. Serdar Kılıç'ın da kullandığı bir marka.. Ancak tamamen dijital saat almak istemiyorum, pek hazetmiyorum..
@herojd11; Profesyonel değil hocam, hobi amaçlı.. Yani üç aşağı beş yukarı yakalasın yeter bana..