Hocam Dünya’ da sahtesi en çok üretilen saat Rolex ve muhtemelen Submariner. İnsanlar şu an yıllarca bekleyerek yenisini alma peşinde. Bu durum Rolex’ e değer ve itibar kaybettirmiyorsa aynı çatı altında bulunan iki markanın işbirliği neden kaybettirsin? Bu saatler Swatch ve alan kişi saatlere ilgili ise zaten bir Omega satın almadığını bilecek. Daha yukarılarda Bağcılar minibüs şöförleri de takacak denmiş, Moonwatch takan biri ile bu insanlar bir araya mı gelecek? Aynı saati benden daha yüksek fiyata almışsın gibi bir muhabbet mi dönecek? Hayır…adorno yazdı:kimine göre iyi; konuşulması, gündem yaratmasi, reklamin iyisi kötüsü olmaz babında hatta bunu gelir e, Kâr a tahvil ettin mi konu kapanmıştır denebilir. Görünen o ki bir heyecan, bir alma dürtüsü uyandirmis saat.
Hatta WinWin yapalım, Oyster Turkuaz misali Mission Uranüs yoğun istek alsın, bulunamasin...
Kimine göre kotu; ki kanaatim de bu yonde:
Kısa dönemli kâr hesaplari marka değeri kazanmış ikonik modelleri 'itibarsizlastirmayi" barındırmaz mi? Kayanın üzerinden kalkan yalnizca toz mudur,
sadece toz mudur?
Post popUp-kulturun "mânâ" yi hızlı tüketmesi için, kullanimina sunulan ve "kültür endustrisi" öznesi geniş kalabalıkların "deger" dediğimiz, yıllar yılı nice hayatların tortusu ile oluşmuş kazanımlarınin hoyratça içinin boşaltılmasına konu olmasıdır kötü dediğimiz. Moonwatch korunması gereken bir değer degil midir?
Yani bu itibari hak etmiyor mu "Moonwatch" , ya da bu itibar suikastine uğrayacak ne yaptı?
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Omega sahibi bazı arkadaşlar almak istediklerini bile ifade etmişler. Ben her iki markanın da hatta Swatch grubun komple bu işin ekmeğini fazlasıyla yiyeceğini düşünüyorum. Çıktığı gün en fazla satılan saat bile olabilir.
Öte yandan Moonwatch’ un da Speedmaster serisinden herhangi bir saatin değeri düşmeyecek ki. Yani burda Moonswatch yazıyor diye aya giden ilk saat değer veya itibar yitirmez.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi