TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Homage Saatlerle İlgili Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Homage Saatlerle İlgili Yorum

Mesaj Okanito » 25 Oca 2021, 23:03

San Martin’in aliexpressteki mağazasından ne kadar sürede teslimat gerçekleştiriliyor? Deneyimleriniz nasıldı? Şimdi bakıyorum 3 Mart tarihini verdi garip geldi çünkü dün şubatın ikinci haftası diyordu

Sent from my iPhone using Tapatalk
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj copycat » 26 Oca 2021, 01:59

Okanito yazdı:San Martin’in aliexpressteki mağazasından ne kadar sürede teslimat gerçekleştiriliyor? Deneyimleriniz nasıldı? Şimdi bakıyorum 3 Mart tarihini verdi garip geldi çünkü dün şubatın ikinci haftası diyordu

10 gün ila 25 gün arasında elinizde olur. Tekrar kontrol ettim, benim iki siparişimden biri 16, diğeri 19 günde elimde olmuş. Üstelik biri black friday yoğunluğundaydı. Benim lokasyonum İstanbul.

Ayrıca çok yüksek vergi çıkmadı her iki sefer de. Saatler çok korunaklı kutuda geliyor. Kutu içinde gayet güzel tornavida ve pimler için maşa gibi alet de çıkıyor.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj Okanito » 26 Oca 2021, 09:19

copycat yazdı:
Okanito yazdı:San Martin’in aliexpressteki mağazasından ne kadar sürede teslimat gerçekleştiriliyor? Deneyimleriniz nasıldı? Şimdi bakıyorum 3 Mart tarihini verdi garip geldi çünkü dün şubatın ikinci haftası diyordu

10 gün ila 25 gün arasında elinizde olur. Tekrar kontrol ettim, benim iki siparişimden biri 16, diğeri 19 günde elimde olmuş. Üstelik biri black friday yoğunluğundaydı. Benim lokasyonum İstanbul.

Ayrıca çok yüksek vergi çıkmadı her iki sefer de. Saatler çok korunaklı kutuda geliyor. Kutu içinde gayet güzel tornavida ve pimler için maşa gibi alet de çıkıyor.

Çok teşekkürler bilgi için

IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj payday3d » 26 Oca 2021, 12:38

Seiko'nun fiyat artışı ve kur yüzünden bize yansımasının daha da fazla olması konusu doğru, saatlerine safir cam gibi özellikler koymaması gibi eleştirilerde de haklılık payı var. Homage saatler de daha düşük fiyata güzel alternatifler sunabiliyor. Fikirler ve zevkler değişebiliyor hakikaten de ve homage durumuna karşı değilim şahsen. Ama bir yönden de bu olaya karşı bir eleştirel yönüm de var özellikle bazı yorum ve düşüncelere karşılık. Bir çok model birbirine benziyor o da doğru. Örneğin ben Tudor Blackbay 36 ya da 41 alamadığım için Seiko 5 srpe61k modelini satın aldım. (Tudor'a benzemekle birlikte Seiko'nun kendi özgün tasarım hatlarıyla birlikte -SKX modeli kadranı) Explorer ekolüne de keza benziyor. Explorer ekolü birçok markada var, ama birebir aynısı olmayıp aynı ruh mu diyeyim onu andıran bir çok markanın modelleri var (farklı kadran tasarımlarıyla) bu artık belli bir ekole dönüşmüş dediğim gibi. Evet belli markalar tasarımda öncü ya da bize cazip gelen şeyler üretmişler. Birebir bir homage'den hissiyat olarak bana göre farkı Seiko'yu alıp kullanırken güven hissiyatım oluyor. Bu güven de belki safir cam, kilitli tepe olmasa da babamızdan dedemizden kalan Japonların keçi gibi on yıllar sonra bile çalışmaya devam etmesi, markanın adı ve mirası, ruhu. Ve tabi in house mekanizma üretmesi. Yeri tartışılmayacak Rolex, Omega, Patek philippe gibi markalarınsa fazla fiyatlar sunduğu gerçeğini çoğu kişi çoktan yadsımış gibi. Daha üstün özellikler barındırmasını, marka algısı,tasarımların orijinallik ve güzelliği, alış satış pazarındaki değerleri gibi durumları kabul ediyorum kaldı ki Grand Seiko ile bu üst düzey İsviçre'lerin karşılaştırıldıklarını da gördüm belki bunları birbiriyle kıyaslamak daha doğru olur bilemiyorum bu ayrı bir mesele olurdu. Rakamları atıyorum 1000 TL edecek Seiko'nun 3 bine satılması ile 10bin edecek Omega'nın 50bine satılması arasındaki göreceli fark bu kadar fazla mı. Çünkü yerine çakma/homage marka almak Seiko almaktan iyi ise Rolex'e ulaşana kadar homage'ler ile idare etmek Rolex'in o parayı gerçekten hak ettiğini direktman kabul etmek oluyor. En azından farkın bu derece mi fazla olduğu konusu biraz muamma. Çok ucuza satılıyor şeklinde bir algı var ama bugünkü kurdan homage saatler de bize çok ucuza gelmiyor, minimum 150 dolar bandından başlıyor gördüğüm kadarıyla ve bugünkü kurdan 1200 TL artı gümrük çorba parası da değil hani. O fiyata kolumuzda submariner taşıyacağız gibi hissetmek iyi olabilir belki ama bilemiyorum aynısını taşımıyoruz neticede. Benzeri olsa iyi ama birebir aynısı biraz çakma hissiyatı oluşturabilir. Denemek gerekli sanırım, bir yandan da eğlenceli olabilir. Denemeye değer 80 dolar gibi rakamlara satılan çöp olmayan idare edecek homage tavsiyelerinizi inceleyebilirim bu vesileyle :lol:
Kullanıcı avatarı
payday3d

Mesaj copycat » 26 Oca 2021, 18:16

Selam herkese,

Aliexpress'ten saat bakıp, kafası karışanlara bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.

Miyota 8 serisi ve Seiko NH35 (4r35) mekanizmaları gayet iyi biliniyor.

Ancak bugünlerde aliexpress'teki saatlerde pt5000 kodlu biraz daha pahalı bir mekanizma görüyorsunuz. Ben bu mekanizmayı hiç kullanmadım ama izlediğim güvenilir incelemelerde ve kullanım tecrübelerinde hep olumlu şeyler duyuyorum.

Bu mekanizma Çinlilerin iddialı oldukları bir sellita sw200 benzeri. Hem 28.800 vuruş, hem de yüksek zaman tutma (çok düşük sapma) kabiliyeti olduğunu söylüyorlar.

Bu mekanizmayı kullanan bir saati yeni sipariş ettim. Elime ulaşınca tecrübemi burada paylaşacağım.

Ayrıca mekanizma sellita ile birebir değiştirebilir ise, bozulan saatlerimiz için de ucuz bir servis alternatifi olabilir.

Saygılar,

Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj mturann » 27 Oca 2021, 14:05

copycat yazdı:Selam herkese,

Aliexpress'ten saat bakıp, kafası karışanlara bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.

Miyota 8 serisi ve Seiko NH35 (4r35) mekanizmaları gayet iyi biliniyor.

Ancak bugünlerde aliexpress'teki saatlerde pt5000 kodlu biraz daha pahalı bir mekanizma görüyorsunuz. Ben bu mekanizmayı hiç kullanmadım ama izlediğim güvenilir incelemelerde ve kullanım tecrübelerinde hep olumlu şeyler duyuyorum.

Bu mekanizma Çinlilerin iddialı oldukları bir sellita sw200 benzeri. Hem 28.800 vuruş, hem de yüksek zaman tutma (çok düşük sapma) kabiliyeti olduğunu söylüyorlar.

Bu mekanizmayı kullanan bir saati yeni sipariş ettim. Elime ulaşınca tecrübemi burada paylaşacağım.

Ayrıca mekanizma sellita ile birebir değiştirebilir ise, bozulan saatlerimiz için de ucuz bir servis alternatifi olabilir.

Saygılar,

Saatiniz şimdiden hayırlı olsun. Bilgi için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj solinari » 28 Oca 2021, 14:53

Konuya bir de şu açıdan bakmak lazım. Kaliteli homage saatler sayesinde belki piyasada bir fiyat ve kalite dengesi de sağlanıyor olabilir. Olabilir diyorum çünkü bunun bir araştırmasını falan okumadım. Belki de ileride hatta daha yakın zamanda eski ve büyük markalar üzerinde fiyat ve kalite baskısı yaratabilir bu tür saatler. Örneğin Seiko'yu daha kaliteli saatler yapip şu anki fiyatlara satmak zorunda bırakabilir. YouTube a bakıldığında bu saatleri sadece bizim gibi ülkeler almıyor, Amerikalisi da alıyor İngilizi de. Talep arttıkça baskı da artar piyasa üzerinde.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
solinari

Mesaj ibrahim223 » 28 Oca 2021, 17:41

solinari yazdı:Konuya bir de şu açıdan bakmak lazım. Kaliteli homage saatler sayesinde belki piyasada bir fiyat ve kalite dengesi de sağlanıyor olabilir. Olabilir diyorum çünkü bunun bir araştırmasını falan okumadım. Belki de ileride hatta daha yakın zamanda eski ve büyük markalar üzerinde fiyat ve kalite baskısı yaratabilir bu tür saatler. Örneğin Seiko'yu daha kaliteli saatler yapip şu anki fiyatlara satmak zorunda bırakabilir. YouTube a bakıldığında bu saatleri sadece bizim gibi ülkeler almıyor, Amerikalisi da alıyor İngilizi de. Talep arttıkça baskı da artar piyasa üzerinde.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
+1 kesinlikle...

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners