TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlare Bu Kadar Parayı Nasıl Veriyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar parayı nasıl veriyorsunuz?

Mesaj manil » 28 Mar 2019, 00:19

Yurtdışında %1'lik kontenjanlara giren işler olmadığı sürece (ki bunlarda senior pozisyonlar için) ilk etapta y.dışından çok para kazanmayı beklememek lazım. Buna ek olarak, her ne kadar döviz cinsinden burada çok para kazanıyor gibi gözükülse de, satın alma gücü paritesinden yola çıkıldığında, Avrupa'da beyaz yaka olarak çalışıp da, maaşın artan kısmıyla ayda bir monte carlo'ya gidip iki pişbirik atayım demek de çok mümkün değil, hayat orada da pahalı. Buna karşın genel standart yüksek olduğu için, o standarda ulaşma adına ülkemizde harcanan kaynakla kıyaslandığında göreceğimiz şey aklımızı karıştırmasın.

Bir dönem ilgilendiğimiz transnasyonal su satış işinde de gördüğümüz üzere, önemli olan ihtiyaçları doğru tespit edebilmek.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj mert55 » 28 Mar 2019, 00:44

KorayYil yazdı:Güzide forumumuzda yine sert tartışmalar yaşanmış, yine herkes kendine göre haklı ,yine hiç kimse bilmiyor ama en çok ben biliyorum tarzı konuşmalar havalarda uçuşuyor :D Şu gerginliği atmak için toplu bir masaj etkinliğimi yapılsa aslında :D

Mert55 forumdaşım bu paragrafı tamamen sana referans olsun diye yazıyorum biraz şevk kırmak gibi olucak ama durum tam olarak aşağıda anlattığım gibi:
Bizim okulun (YTU) mimarlığını 2014de dereceyle bitiren arkadaşım 2200 tl ye çalışıyor ve şirketteki 3. yılı. İtü mimarlığı derece ile bitiren aynı zamanda uluslarararası bir yarışmadan ödül alan başka bir arkadaşım sektördeki 5. yılını doldurdu ve 4000 maaş alıyor. Birincisi 1300 ikincisi 2000 kira ödüyor. Tabi bu bahsettiğim insanlar doğuştan şanslı insanlar değiller ailelerinin şirketleri,fabrikaları yok orta düzeyli aileler.
Senin babanın sana inşaat yap diye ayırdğı 5 milyonu vardır o zaman işler değişir.
Burdan bakıcak olursak ikisininde, söylediğin fiyatlardaki saatleri almaları biraz imkansız. Ama sektör canlanır inşaat firmaları tekrar tavan yapar (şu durumda biraz uzak bir ihtimal) o zaman ihtimaller artabilir.

Ytü mezunu biri nasıl olur 2200₺ ye çalıştırılır, ilginç. Asgari ücret zaten 2000₺. Bilmem kaç tane üniversite var ve bilmem kaç tane mezun var her sene adamlar illa ki birini bulur çalıştırmak için. Work and travel ile gidip sonra yerleşmek lazım.:)
Yorum için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mert55

Mesaj KorayYil » 28 Mar 2019, 00:48

Mandos yazdı:
KorayYil yazdı:
nzmokur yazdı:
asymptote yazdı:Haklısınız. Hem üniversitelerin sayısı ve kontenjanları arttırıldı hem de yakın gelecekte çok ciddi istihdam daralması bekleniyor. İspanya durumuna düşme riskimiz hayli yüksek. Orada bildiğiniz gibi nitelikli genç işsiz oranı %30'ların üzerinde..
Asymptote çok haklısın.
Gerçekten ülkemizi zor günler bekliyor.
Her ne kadar beyin göçüne karşı olsam da yeni mezun veya öğrenci arkadaşlara yurtdışı kapılarını zorlamalarını tavsiye ediyorum.
Hem güzel deneyim, hem de para kazanmaları açısından.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayın nzmokur bende bu mantıkla İngiltere oturumu için başvuruda bulundum, eğer kabul ederlerse haziran gibi gitmeyi düşünüyorum. Kısmet

Başvuru için neler gerekiyor? Yani çok yol yok gidiş için bildiğim kadarıyla da.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ankara anlaşması diye bilinen zamanında İngiltere ve Türkiye arasında imzalanmış bir anlaşma var. Bir şirket kurmanız isteniyor ister 1000£ luk ister 1 milyon£ luk. Bu şirketi 1 sene içinde batırmazsaniz 3 yıllık oturum 3 yılda batırmazsanız 5 yıllık 5 senede de batırmazsanız vatandaşlık veriyorlar. Yani sen bana 5 sene vergi öde ben seni kabul ediyorum diyor İngiltere. Türkiye'nin şu anki durumuna bakacak olursak bu anlaşmanın hala geçerli olması büyük bir şans bana göre. Tabi başvurunuz kabul olursa gidiyorsunuz herkesi almıyorlar
KorayYil

Mesaj KorayYil » 28 Mar 2019, 00:49

asymptote yazdı:Yolunuz açık olsun gençler. Ben bile bu yaşta kovalıyorum, sizin brute force uygulamanız lazım.. ;)
Resim

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkürler :champ:
KorayYil

Mesaj KorayYil » 28 Mar 2019, 00:52

mert55 yazdı:
KorayYil yazdı:Güzide forumumuzda yine sert tartışmalar yaşanmış, yine herkes kendine göre haklı ,yine hiç kimse bilmiyor ama en çok ben biliyorum tarzı konuşmalar havalarda uçuşuyor :D Şu gerginliği atmak için toplu bir masaj etkinliğimi yapılsa aslında :D

Mert55 forumdaşım bu paragrafı tamamen sana referans olsun diye yazıyorum biraz şevk kırmak gibi olucak ama durum tam olarak aşağıda anlattığım gibi:
Bizim okulun (YTU) mimarlığını 2014de dereceyle bitiren arkadaşım 2200 tl ye çalışıyor ve şirketteki 3. yılı. İtü mimarlığı derece ile bitiren aynı zamanda uluslarararası bir yarışmadan ödül alan başka bir arkadaşım sektördeki 5. yılını doldurdu ve 4000 maaş alıyor. Birincisi 1300 ikincisi 2000 kira ödüyor. Tabi bu bahsettiğim insanlar doğuştan şanslı insanlar değiller ailelerinin şirketleri,fabrikaları yok orta düzeyli aileler.
Senin babanın sana inşaat yap diye ayırdğı 5 milyonu vardır o zaman işler değişir.
Burdan bakıcak olursak ikisininde, söylediğin fiyatlardaki saatleri almaları biraz imkansız. Ama sektör canlanır inşaat firmaları tekrar tavan yapar (şu durumda biraz uzak bir ihtimal) o zaman ihtimaller artabilir.

Ytü mezunu biri nasıl olur 2200₺ ye çalıştırılır, ilginç. Asgari ücret zaten 2000₺. Bilmem kaç tane üniversite var ve bilmem kaç tane mezun var her sene adamlar illa ki birini bulur çalıştırmak için. Work and travel ile gidip sonra yerleşmek lazım.:)
Yorum için teşekkürler

Olay artık yıldız,itü,odtü ye bakmıyor maalesef. Ne kadar torpilin varsa o kadar iyi iş buluyorsun. Belki kızılabilir network demedim de torpil dedim diye ama nitelikli bir elemanın çevresine network diyebilirim sırf işe gidip gelmek olsun diye onun yeğeni bunun yeğeni olarak alının tonlarca insan var o yüzden umarım sağlam bir NETWORK un vardır :D
KorayYil

Mesaj KorayYil » 28 Mar 2019, 00:58

manil yazdı:Yurtdışında %1'lik kontenjanlara giren işler olmadığı sürece (ki bunlarda senior pozisyonlar için) ilk etapta y.dışından çok para kazanmayı beklememek lazım. Buna ek olarak, her ne kadar döviz cinsinden burada çok para kazanıyor gibi gözükülse de, satın alma gücü paritesinden yola çıkıldığında, Avrupa'da beyaz yaka olarak çalışıp da, maaşın artan kısmıyla ayda bir monte carlo'ya gidip iki pişbirik atayım demek de çok mümkün değil, hayat orada da pahalı. Buna karşın genel standart yüksek olduğu için, o standarda ulaşma adına ülkemizde harcanan kaynakla kıyaslandığında göreceğimiz şey aklımızı karıştırmasın.

Bir dönem ilgilendiğimiz transnasyonal su satış işinde de gördüğümüz üzere, önemli olan ihtiyaçları doğru tespit edebilmek.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Benim tek derdim bir gün uyandığımda tanzim satış soğan, diğer gün uyandığımda swap, başka bir gün uyandığımda BIST tarhinin en kara günü haberleri okumadan hayatımı sürdürebilmek :D
KorayYil

Mesaj KorayYil » 28 Mar 2019, 01:00

byakrep yazdı:
KorayYil yazdı:
nzmokur yazdı:
asymptote yazdı:Haklısınız. Hem üniversitelerin sayısı ve kontenjanları arttırıldı hem de yakın gelecekte çok ciddi istihdam daralması bekleniyor. İspanya durumuna düşme riskimiz hayli yüksek. Orada bildiğiniz gibi nitelikli genç işsiz oranı %30'ların üzerinde..
Asymptote çok haklısın.
Gerçekten ülkemizi zor günler bekliyor.
Her ne kadar beyin göçüne karşı olsam da yeni mezun veya öğrenci arkadaşlara yurtdışı kapılarını zorlamalarını tavsiye ediyorum.
Hem güzel deneyim, hem de para kazanmaları açısından.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayın nzmokur bende bu mantıkla İngiltere oturumu için başvuruda bulundum, eğer kabul ederlerse haziran gibi gitmeyi düşünüyorum. Kısmet

Kardeşim gitti 2,5 senedir İngilterede, siz nasıl gidersiniz bilmiyorum ama umarım kabul olur. Türkiyede yaşam şartları malesef çok zor. :(

Teşekkürler iyi dilekleriniz için :champ:
KorayYil

Mesaj mturann » 28 Mar 2019, 10:02

İspanyada olan biteni kısaca anlatabilir misiniz acaba?
Kullanıcı avatarı
mturann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 351925 ve 264 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners