TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Clk » 06 Mar 2016, 23:51

Mertk, su ileride ki koleksiyonunun bugün ki icerigi ne? Fotografli bir paylasim güzel olur ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 07 Mar 2016, 00:04

Bu gün ki içerik olarak çok fazla bir modelim yok. Uzun yıllardır yasadğım sağlık sıkıntılarından dolayı fazla bir yerlere gelemedim koleksiyonda.

Fotoğrafları tabi koyarım ama şu an söyliyeyim;

Longines hydro, Longines Master Collection Retrograde 44mm 4 pusher vers.

Onun dışında yaza doğru teknede kullanmak için bir diver alıcam, dalış falan çok severim aslında ama bana pek gelebilecek bir olay değil bu aralar ancak teknede kullanırız işte.

Longines hydro yu kullanmıyorum artık, çok sıkıntı çektirdi bana zaten, onun dışında artık bileğime olmuyor, baklalarla olucak iş değil Baranın yaptığı gibi bir çalışma lazım ama artık emekliye ayırdım o saati :lol:

Zaten retrograde aldıktan sonra aradaki kalite farkını görmemle daha üst bir diver modeline geçmem gerektiğini anladım.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj emrerd » 07 Mar 2016, 00:17

Clk yazdı:Mertk, su ileride ki koleksiyonunun bugün ki icerigi ne? Fotografli bir paylasim güzel olur ;)

Bu şimdi, "cepte ne var ki ileride ne olacak?" anlamına mı geliyor?
Kullanıcı avatarı
emrerd

Mesaj Clk » 07 Mar 2016, 08:58

emrerd yazdı:
Clk yazdı:Mertk, su ileride ki koleksiyonunun bugün ki icerigi ne? Fotografli bir paylasim güzel olur ;)

Bu şimdi, "cepte ne var ki ileride ne olacak?" anlamına mı geliyor?

Bu soru tabii ki sahsin kompleks ve algilama indeksi ile farkli yönlere cekilebilir. Cep'te ne var ki seklinde algilayana zaten bir cümlem olmaz, ne düsündügü de beni ilgilendirmez.

Sorunun altinda yatan hangi saatler ile uzun tecrüben var? Hangi done/doneler ile bu kadar kisa zamanda bu kadar kesin conuclara varabiliyorsun !
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 07 Mar 2016, 09:21

Benim zaten kesin sonuca varmak gibi bir kanim yok, begendigim kafamdaki modelleri onceden belirliyorum, hala sikilmamis ve o saati almak gibi bir istek icimden gitmemis oluyorsa, gerceklestiriyorum.

Para bu isin biraz goreceli kismi, onemli olan saate ne kadar bir butce ayirabileceginiz konusu, sonucta araba yerine saat alanlar bile vardir belki :lol:

Ondan ote daha once mido, hamilton, revue, oris markalariyla da tecrubelerim oldu ama bana gore bu is done olayiyla alakasi yok yani boyle kafada bir koleksiyon belirlemek icin daha once hic saat sahibi olmayip ama cok sure boyunca artik bilmedigi birsey kalmamis bir insan bile kafasina belli basli modeller koyarabilir.

Benim sahsi fikrim, boyle bir koleksiyon belirlemek icin onceden bu modellerin cok kez denenmis akilda kalmis ve kalmaya devam ediyor olmasidir, ama hic bir sey icin hic bir insan net konusmaz bence, o kadar isteriz aliriz sonra satamaya karar veririrz.

Bu arada trafik rezalet , kendi ameliyatima bile gec kaliyorum :roll:
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mvurucu » 07 Mar 2016, 11:30

Vallahi harika bir iş yapıyorsun Mert tebrikler..
Hep gezip tozduğumuz girip fiyat sorduğu uz baktığımız yerler..aklımıza gelmedi hiç bu şekilde sistemli bir fotoğraf destekli inceleme:)

Ellerine emeğine sağlık
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj o2o » 07 Mar 2016, 11:32

Mertk ameliyat olacaksanız SİZE, ameliyat YAPACAKSANIZ hastaya geçmiş olsun ... ACİL ŞİFALAR !!! Keyifle girin keyifle çıkın
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Clk » 07 Mar 2016, 12:05

Öncelikle gecmis olsun.

Aslinda yönelttigim sorunun altinda yatan saatin agirligi ile kalite arasinda bir baglanti kurmus olman. Aslinda saatin kalitesi hafifligine ragmen uzun ömürlü olmasi, kolda hissedilmemesi v.s. seklinde algilanmali. Bu yüzden sana tecrübelerini ve su anda sahip oldugun saatleri sordum. Koluna takacagin agir bir saat belli bir zamandan sonra rahatsizlik yaratacaktir.

Deepsea yada Ploprof gibi extreme saatler disinda ben agir saatlerin kullanim kalitesini düsürdügünü düsünüyorum.

Bunlari Rolex, Panerai v.s. bazinda degil genel anlamda yazdim.
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bluebird64 ve 225 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners