TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj afl » 05 May 2016, 20:15

TSayiR yazd覺:Buras覺 forumsa ve fikirler konuulacaksa ben fikrimi belirttim. yani Matematiksel olarak evet ama ger癟ek hayatta Hay覺r.. kimse i癟tii sigaray覺 b覺rakarak alkolu b覺rakarak 癟oluunun 癟ocugunun r覺zk覺ndan kesipde L羹x saat alamaz.. bu kadar basit..

TSay襤R, kimse size d羹羹nceniz y羹z羹nden tepki vermedi. Bakas覺n覺n d羹羹ncesini eletirirkenki 羹slubunuzdan dolay覺 tepki verdi. Bu cevaplar覺 yazmadan 繹nce bu ayr覺m覺n fark覺nda olman覺z gerekirdi.
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj TSayiR » 05 May 2016, 20:25

manil yazd覺:
TSayiR yazd覺: Hay覺rl覺 uurlu olsun g羹zel zamanlar g繹stersin.. Haa imdiden kenara 3 tl atmaya bal覺yorum bende :D :D tavsiyen 癟ok iyiydi :D :D

Edebiyat覺 sevmeni de'leri bitiik yazmandan anlad覺m zaten. Finanstaki h羹nerini orada da sergilemisin. Fark覺ndaysan kar覺 taraf hk.da iddia ve varsay覺m i癟eren laflar覺na cevap vermedim, bundan sonra da vermeyi d羹羹nm羹yorum.

de'yi ki'yi ya da akl覺na gelen herhangi bir eyi ayr覺 ya da bitiik diye ay覺rmak m覺d覺r edebiyat覺 sevmek? Sizin y羹z羹n羹zden 835 Sat覺r' 覺 yazan Naz覺m ya da iki noktay覺 yanyana ( ..) kullanan ve "Ulama" y覺 reddederek geleyorum,gideyorum vs vs. gibi iir yazan zdemir Asaf u anda mezar覺nda ters d繹nm羹t羹r. Edebiyat覺 sevmek yaz覺m kurallar覺na dikka etmekten ge癟mez, y羹reinden s羹z羹l羹r gelir
,ama ben kime neyi anlat覺yorumki?

Troll detected de ayr覺ca 癟ok sayg覺l覺 olmu..Bakabilecek misin y羹z羹me hani samimiyetten dem vuruyorsun ya? Sayg覺 ve samimiyet f覺k覺r覺yor her yan覺ndan. her neyse kendime olan sayg覺mdan sana yazmayaca覺m.

Afl benim 羹slubum sert olabilir.. gerektiinde 繹z羹r de dilemeyi bilirim ancak kar覺mda ki kiinin de bu olgunlukta olmas覺 gerekir.
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Mesaj TSayiR » 05 May 2016, 20:30

TSayiR yazd覺:
manil yazd覺:
TSayiR yazd覺: Hay覺rl覺 uurlu olsun g羹zel zamanlar g繹stersin.. Haa imdiden kenara 3 tl atmaya bal覺yorum bende :D :D tavsiyen 癟ok iyiydi :D :D

Edebiyat覺 sevmeni de'leri bitiik yazmandan anlad覺m zaten. Finanstaki h羹nerini orada da sergilemisin. Fark覺ndaysan kar覺 taraf hk.da iddia ve varsay覺m i癟eren laflar覺na cevap vermedim, bundan sonra da vermeyi d羹羹nm羹yorum.

de'yi ki'yi ya da akl覺na gelen herhangi bir eyi ayr覺 ya da bitiik diye ay覺rmak m覺d覺r edebiyat覺 sevmek? Sizin y羹z羹n羹zden 835 Sat覺r' 覺 yazan Naz覺m ya da iki noktay覺 yanyana ( ..) kullanan ve "Ulama" y覺 reddederek geleyorum,gideyorum vs vs. gibi iir yazan zdemir Asaf u anda mezar覺nda ters d繹nm羹t羹r. Edebiyat覺 sevmek yaz覺m kurallar覺na dikka etmekten ge癟mez, y羹reinden s羹z羹l羹r gelir
,ama ben kime neyi anlat覺yorumki?

Troll detected de ayr覺ca 癟ok sayg覺l覺 olmu..Bakabilecek misin y羹z羹me hani samimiyetten dem vuruyorsun ya? Sayg覺 ve samimiyet f覺k覺r覺yor her yan覺ndan. her neyse kendime olan sayg覺mdan u andan sonra sana yazmayaca覺m.

Afl benim 羹slubum sert olabilir.. gerektiinde 繹z羹r de dilemeyi bilirim ancak kar覺mda ki kiinin de bu olgunlukta olmas覺 gerekir.
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Mesaj eraslani » 05 May 2016, 20:30

Arkadalar hesap yap覺l覺rken basit bir nokta atlanm覺yor mu?
Paray覺 20 y覺lda biriktirirseniz saati 20 y覺l sonra takars覺niz:lol:
Benzer g羹nl羹k yada aylik maliyet hesaplar覺n覺 kendimce yapar覺m bende..pein para verip ald覺覺n覺z birseyin maliyetini 3012 yaparak bulamazs覺n覺z..verdiiniz paran覺n maliyetini kar覺lamaz g羹nl羹k 3-5 lira..
Al覺m yapt覺覺n覺z ve yapmad覺覺n覺z durumu k覺yaslamak gerek..
100 lira verildi 10 y覺l ge癟ti eldeki mal 60 lira ediyor.
100 lira duruyor 10 y覺l i癟erisinde enflasyon devre d覺覺 b覺rak覺ld覺覺nda misal 150 liraya ulat覺. 150-60 dan maliyet 90 diyebiliriz..tabii bata 100 liran覺z varsa olur bu..
Benim as覺l itiraz覺m haz覺rda para olmamas覺 durumunaydi..
Bu durum i癟inde atalar覺m覺z覺n g羹zel bir s繹z羹 var:
100 羹n yar覺s覺 50 o da bende yok :)

SM-G930F cihaz覺mdan g繹nderildi
En son eraslani taraf覺ndan 06 May 2016, 08:10 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj Ground » 05 May 2016, 20:47

Asl覺nda k繹keninde tutku yatan konuyu salt matematikle anlamland覺ramazs覺n覺z.
Kimi tutkusundan ak覺ndan dalar覺 delmi. :)

G羹nl羹k hesap konusu ciddi yap覺lmas覺 i癟in deil de misal olarak verildi diye d羹羹n羹yorum.
Al覺nabilirlik konusunun i癟erisinde kesinlikle gelir seviyesi etken olabilir. Ama sadece bu etken belirleyici deil demek isterim.

Sadece matematik olarak d羹羹n羹rsek gelir seviyesi 癟ok iyi olmayan biri sigara tutkusu y羹z羹nden g羹nde 1 paket bitirdiini var sayarsak. Sigara kullanmayan ayn覺 gelir seviyesindeki baka bir kii rolex tutkusu i癟in o g羹nl羹k 10TL paray覺 biriktirebilir. ayl覺k 300TL 繹demeli kredi 癟ekse o rolexi faizlerle 癟ok rahat alabilir. Sigara i癟en garipsenmez ama rolex alan garipsenir bu 羹lkede..

Sadece matematikle anlat覺lamaz bence.

襤lgi ve tutku meseleleri bunlar arkadalar. Her kiiye her kafa yap覺s覺na g繹re farkl覺 yaanacak eylerdir. 1 sene 繹nce saatler konusunda bu kadar ilgili olaca覺m s繹ylense kendime bile inanmazd覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj TSayiR » 05 May 2016, 20:57

eraslani yazd覺:

Agz覺n baL yesin. :champ: :champ:
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Mesaj asymptote » 05 May 2016, 21:08

Daha 繹nce de yazm覺 olabilirim. 襤lkesel olarak saatlerle ilgili ayl覺k gelirimi aan tek seferlik harcama yapmama karar覺 ald覺m. Bu durumda eer birg羹n Rolex ya da ayn覺 s覺n覺fta baka bir saat almak istersem ayl覺k gelirimi bu seviyeye y羹kseltmem gerekiyor. Ekstra motivasyon kayna覺.. :) ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj manil » 06 May 2016, 07:48

eraslani yazd覺:Arkadalar hesap yap覺l覺rken basit bir nokta anlanm覺yor mu?
Paray覺 20 y覺lda biriktirirseniz saati 20 y覺l sonra takars覺niz:lol:
Benzer g羹nl羹k yada aylik maliyet hesaplar覺n覺 kendimce yapar覺m bende..pein para verip ald覺覺n覺z birseyin maliyetini 3012 yaparak bulamazs覺n覺z..verdiiniz paran覺n maliyetini kar覺lamaz g羹nl羹k 3-5 lira..
Al覺m yapt覺覺n覺z ve yapmad覺覺n覺z durumu k覺yaslamak gerek..
100 lira verildi 10 y覺l ge癟ti eldeki mal 60 lira ediyor.
100 lira duruyor 10 y覺l i癟erisinde enflasyon devre d覺覺 b覺rak覺ld覺覺nda misal 150 liraya ulat覺. 150-60 dan maliyet 90 diyebiliriz..tabii bata 100 liran覺n varsa olur bu..

Eraslani, ben 30 yilda sub alinir dememistim :) orada konunun basligi cercevesinde, pahali tabir edilen saati almanin aslinda uzun vadede pahali olmadigini belirtmek icindi. Araya reklamlar girdigi icin mesajin anlami yamultuldu. :) tekrar ifade edeyim, seri uretim niteliginde olan (komplikasyon olanlari haric tuttum) saat almak uzun vadede dusunuldugunde o kadar da pahali degil. Bunu matematikle de destekliyorum.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Anpilfan ve 87 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners