TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alışverişi ve ÖTV

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alışverişi ve ÖTV

Mesaj EvrenT » 17 May 2024, 08:13

muratcan07 yazdı:Bir güncelleme yapayım. Japonya dan aldığım saatlerin kargolarını extra ücret karşılığında böldüm ve tüm saatlerim sorunsuz bir şekilde bana ulaştı.
Geçmiş olsun. Gümrükten size ulaştılar mı? Evrak doldurmanızı istediler mi?

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
EvrenT

Mesaj EvrenT » 17 May 2024, 08:15

muratcan07 yazdı:Bir güncelleme yapayım. Japonya dan aldığım saatlerin kargolarını extra ücret karşılığında böldüm ve tüm saatlerim sorunsuz bir şekilde bana ulaştı.
Çok geçmiş olsun.

Kullanıcı avatarı
EvrenT

Mesaj muratcan07 » 28 May 2024, 16:05

EvrenT yazdı:
Geçmiş olsun. Gümrükten size ulaştılar mı? Evrak doldurmanızı istediler mi?

Yok hayır kimse bana ulaşmadı, iki saatte 2 gün arayla geldi. Yakında kutu açılışı fotoğraflarını atarım
Kullanıcı avatarı
muratcan07

Mesaj copycat » 28 May 2024, 16:44

Arkadaşlar aklınızda olsun, yurtdışından aldığınız ürünler limitin üstünde değerde değilse, sakın bu janjanlı express kargo firmaları ile göndertmeyin.
Yabancılar bu firmaların bizim gümrüklerdeki rezilliklerini bilmedikleri için size iyilik olsun diye bunlarla göndermek istiyorlar.
Bunların havasına kanmayın (bunlar resmi ücretler dışında sizi soyuyorlar), ülkelerin gariban posta servisleri ile göndertin mutlaka.
Ürününüz 2-3 hafta geç gelebilir ama bizim gümrükte PTT'ye teslim ederler, onlar da hiçbir ilave ücret eklemeden resmi ücret ile kapınıza getirirler.

Bugüne kadar, PTT, Singapur Postası, Çin Postası, Hong Kong Postası, Hollanda Postası, Royal Mail (İngiliz postası) ile mal aldım hiçbiri ile sorun yaşamadım. En yavaşı olan Hollanda Postası ama o da önce Hollanda'ya götürüp oradan gönderdiği için gecikiyor ama sorun yaşanmıyor.

Bu zorlu gümrük prosedürleri yokken de DHL, TNT, FedEx hepsi baş ağrıtıyordu.

Bunlar benim tecrübelerime dayanıyor tabii yanlış bildiklerim varsa gümrükçü arkadaşlar düzeltir.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj hknmtn » 29 May 2024, 02:05

copycat yazdı:Arkadaşlar aklınızda olsun, yurtdışından aldığınız ürünler limitin üstünde değerde değilse, sakın bu janjanlı express kargo firmaları ile göndertmeyin.
Yabancılar bu firmaların bizim gümrüklerdeki rezilliklerini bilmedikleri için size iyilik olsun diye bunlarla göndermek istiyorlar.
Bunların havasına kanmayın (bunlar resmi ücretler dışında sizi soyuyorlar), ülkelerin gariban posta servisleri ile göndertin mutlaka.
Ürününüz 2-3 hafta geç gelebilir ama bizim gümrükte PTT'ye teslim ederler, onlar da hiçbir ilave ücret eklemeden resmi ücret ile kapınıza getirirler.

Bugüne kadar, PTT, Singapur Postası, Çin Postası, Hong Kong Postası, Hollanda Postası, Royal Mail (İngiliz postası) ile mal aldım hiçbiri ile sorun yaşamadım. En yavaşı olan Hollanda Postası ama o da önce Hollanda'ya götürüp oradan gönderdiği için gecikiyor ama sorun yaşanmıyor.

Bu zorlu gümrük prosedürleri yokken de DHL, TNT, FedEx hepsi baş ağrıtıyordu.

Bunlar benim tecrübelerime dayanıyor tabii yanlış bildiklerim varsa gümrükçü arkadaşlar düzeltir.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Buna katılıyorum. Önde gelen kargo firmaları evet hızlı getiriyor ama bu kargo firmaları hergün uçaklar dolusu kargo getirdiği için gümrükte çok sıkı tutulabiliyorlar. Ayrıca Hollanda Postası ile ilgili söylediklerinize de katılıyorum. Kargonuz geldiğinde ne aldığınızı unutmuş bile olabilirsiniz. TNT' ve Fed Ex'e hiç güvenim yok çünkü Türkiye ofisleri bence sağlıklı çalışmıyor. DHL konusunda size katılamayacağım. Bence dünyanın en iyi kargo firması. Türkiye ofisleri de çok iyi çalışıyorlar. DHL ile gelen kargolarımda sorunlar yaşadım evet ama bir sorun olduğunda da çözüme en kestirme yoldan gidiyorlar.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj flagg » 30 May 2024, 16:35

mutlu günler, 4500€ luk bir saati Singapurdan alacağım.. vergisi algısı ne olur bilen üyeler bilgilendirirse sevinirim,
Saat 0 , kutulu, satıcı faturalı olacak.
saygılar selamlar
Kullanıcı avatarı
flagg

Mesaj ogeday » 30 May 2024, 16:45

flagg yazdı:mutlu günler, 4500€ luk bir saati Singapurdan alacağım.. vergisi algısı ne olur bilen üyeler bilgilendirirse sevinirim,
saygılar selamlar

Merhaba,

Eğer kendiniz gidip almayacaksınız, hiç bulaşmayın derim. İnternet üzerinden 4500€'luk saatin vergisi size maliyeti en az saatin iki katı fiyatı olur.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj LynXMaSTeR » 03 Haz 2024, 16:36

flagg yazdı:mutlu günler, 4500€ luk bir saati Singapurdan alacağım.. vergisi algısı ne olur bilen üyeler bilgilendirirse sevinirim,
saygılar selamlar

uçakla gidip alıp gelmek daha az masraflı olur bence.
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: lorusforever ve 223 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners