Ben kisisel olarak ne olursa olsun faize karsi birisi oldugum icin kredi cekmek gibi bir seyi dusunmuyorum, ve benim icin cok mantiksiz geliyor. Ev icin de istedigim kalitede bir evde oturmam icin birkac milyon lira vermem gerekiyor, bunun yerine kirada olup, rahatca oturmayi tercih ediyorum, zaten benim icin baska evde oturmak daha rahat acikcasi, ki ben mimarim. Sayet illa benim olacaksa, istedigim arazide istedigim tasarimi cilginlar gibi yapabilmeliyim, bunu yapamiyorsam azla yetineyim deyip baska ev de almam, isime gelmiyorsa cikar baska yerde otururum. Bunlar zaten tercihtir bisidir, onemli degil, ancak yatirim amacli ev alma konusunu soyledim sakat diye. Dedigim gibi bunu da gram altinla hesap etmelisiniz, ve benim icin bir urune 500bin lira yatiriyorsam mesela, yine altin hesabiyla 10 senede satarken cuzi bir miktar kar veriyorsa, bu sacma sapan bir yatirimdir.
O yuzden cok fazla parametre var, tam cevap verilemez. Ama araba konusunda net cevap verebiliriz

Ama tabii ki hepsini para ile olcmek de yanlis. Yoksa eviniz cok uzakta olsa isinize, arabanin size gunde belki de kazandiracgi 30 dakika herseye bedel olabilir, bu da bizim saate olan sevgimiz gibi bir durum, yoksa gunumuzde zamani ogrenmek icin saate ihtiyacimiz olmadigini sanirim hepimiz biliyoruz.