Rolex kalite hissettirmedi sözüne herkes takılmış
Öcelikli olarak rolexten çok beklentim vardı, bu kadar fazla beklentiyle deneyince biraz hayal kırklığı oldu.
Ona tam bir açıklama getiriyim, çelik saatte aradığım ağırlığı sub'da bulamadım. No date bana göre olmadı, cycp. da bana göre değil.
Ama sea dweller modelini beğendim, istediğim ağırlık ve tarih bana uyuyordu ama fiyat çok yüksek bence.
IWC için kalite hissiyatı verdi dememişim galiba bilmiyorum aradım bulamadım ama ilk model için konuşursam arasında rolex ile fiyat olarak çok fark var tabi.
Siyah kayışlı bir saat arayışım vardı, o yüzden IWC bir seçenek tabi ki. Ama IWC'den de o şekilde bir kalite hissi aldığımı söylemem. Big Pilot hoşuma gitti, porteguise serisi hoş görünüyordu ama denemedim.
Ben biraz f/p oranına görede kendi kafamda konumlandırıyorum.
Onun dışında bence IWC marka olarak (bana göre) Rolexin üs seviyesinde yer alıyor. Çünkü çok daha komp. mekanizmalara imza atıyorlar.
Birde son olarak yine bana göre herkeste Rolex var, çok popüler bir marka, bilende bilmeyende anlayanda anlamayanda alıyor.Bu yüzden markanın bu kadar popüler imajı benim hoşuma gitmiyor yani saatten başka artık statü sembolü olmuş bir durumda. Buda beni markadan çok uzaklaştırdı, önyargı oluşturdu.