TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Caner1983 » 05 Mar 2016, 15:17

hakan1970 yazdı:Arkadaşlar , Rolex'i bileğe takıp dükkandan bir kere çıkışdı mı, başka markalara geri dönüş pek mümkün olmuyor. Ben de Sub aldıktan sonra Aqua Terra yı bir daha takamadım ve sattım. Omega da kaliteli saatler yapıyor ancak Rolex'in hissettirdiği duyguyu vermiyor.

+100000
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Bg17 » 05 Mar 2016, 15:30

Merttk, ben senin hikayeyi merakla takip ediyorum.

Rolex kaliteli hissettirmedi, iwc kalite hissi verdiyse, diyebilecegim cok bisey kalmiyor gerci.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 16:34

Rolex kalite hissettirmedi sözüne herkes takılmış :lol:

Öcelikli olarak rolexten çok beklentim vardı, bu kadar fazla beklentiyle deneyince biraz hayal kırklığı oldu.

Ona tam bir açıklama getiriyim, çelik saatte aradığım ağırlığı sub'da bulamadım. No date bana göre olmadı, cycp. da bana göre değil.

Ama sea dweller modelini beğendim, istediğim ağırlık ve tarih bana uyuyordu ama fiyat çok yüksek bence.

IWC için kalite hissiyatı verdi dememişim galiba bilmiyorum aradım bulamadım ama ilk model için konuşursam arasında rolex ile fiyat olarak çok fark var tabi.

Siyah kayışlı bir saat arayışım vardı, o yüzden IWC bir seçenek tabi ki. Ama IWC'den de o şekilde bir kalite hissi aldığımı söylemem. Big Pilot hoşuma gitti, porteguise serisi hoş görünüyordu ama denemedim.

Ben biraz f/p oranına görede kendi kafamda konumlandırıyorum.

Onun dışında bence IWC marka olarak (bana göre) Rolexin üs seviyesinde yer alıyor. Çünkü çok daha komp. mekanizmalara imza atıyorlar.

Birde son olarak yine bana göre herkeste Rolex var, çok popüler bir marka, bilende bilmeyende anlayanda anlamayanda alıyor.Bu yüzden markanın bu kadar popüler imajı benim hoşuma gitmiyor yani saatten başka artık statü sembolü olmuş bir durumda. Buda beni markadan çok uzaklaştırdı, önyargı oluşturdu.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Bg17 » 05 Mar 2016, 16:39

Aslinda dogru yoldasin, arastirip deneyip ogrendikce zevkler sekilleniyor, beklenti ortaya cikiyor.

Marka konumlamasini fiyatlara gore, hele de etiket fiyatina gore yapma derim.

Hazir nisantasina gitmisken, vacheron, jaeger, omega, patek, falan butun butiklerk gezseydin keske
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj o2o » 05 Mar 2016, 16:45

mertk yazdı:....
Birde son olarak yine bana göre herkeste Rolex var, çok popüler bir marka, bilende bilmeyende anlayanda anlamayanda alıyor.Bu yüzden markanın bu kadar popüler imajı benim hoşuma gitmiyor yani saatten başka artık statü sembolü olmuş bir durumda. Buda beni markadan çok uzaklaştırdı, önyargı oluşturdu.

Mertk Abi, gelecekte alacağın rolex şimdiden hayırlı olsun. Zira bu forumda da bir çok rolex sahibinin, rolex alınmaz canım zamanlarında kurduğu cümlenin aynısını kurmuşsun[emoji2][emoji2][emoji2]

Rolex marka fanatiği vs değilim yanlış anlaşılmasın.
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Anesthesia » 05 Mar 2016, 16:53

o2o yazdı:
mertk yazdı:....

Mertk Abi, gelecekte alacağın rolex şimdiden hayırlı olsun. Zira bu forumda da bir çok rolex sahibinin, rolex alınmaz canım zamanlarında kurduğu cümlenin aynısını kurmuşsun[emoji2][emoji2][emoji2]

Rolex marka fanatiği vs değilim yanlış anlaşılmasın.

Deneyip tadan, sonradan akıllanan bizleri özetlemişsin :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Baran » 05 Mar 2016, 16:54

Big Pilot benimde cok begendiğim bir model.Hatta IWC benim için ondan ibaret.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 16:57

Vacheronla, patek dışındakileri gezdim, yakında resimler gelicek onlarında.

Bu markalar için daha ilerde olursa artık diye düşünüyorum. Dışardan baktım anca :lol: , VC pek beğenmezdim. Yeni çıkan overseasler çok hoş gözüküyordu. Patek'i en üste konumlandırırdım genelde ama VC'nin daha benim tarzıma uyabileceğini anladım.

Patek'le VC' yi karşılaştırmak bana biraz absürd gelirdi önceden, şimdi öyle olmadığını anladım. Çok da tarz bir butik zaten.

Bir iş arkadaşımdan dinlediğim hikayeye göre, İspanya gezisi sırasında, belli bir meshur mason grubunun taktığı bir saat markası varmış. Çok eski zamanlarda geçen bir hikaye tabi artık mason mu ne birliği bilemiyorum net. Neyse, bunların kullandığı saat tek bir markanın özel o grup için üretilmiş modeli varmış. Birbirlerini bu şekilde tanırlarmış, giriş pass gibi birşeymiş herhalde. Ama rehberin dediğine göre kimse hangi marka olduğunu pek bilmiyormuş. Ben biraz uydurarak yazdım ama bu bir klise ve ünlü kişilerin geçtiği bir hikayeyle bağlantılı aslında bende şu an tam hatırlamadığım için bu şekilde oldu. Bence bu hikayeye VC çok uyuyor açıkcası, en eski saat markalarından biri olduğunuda düşünürsek.

Hep Nautilus'u sevmişimdir ama şu anda biraz soğudum bu kasaya overseas'den sonra.

Benim asıl amacım kafamda belli bir koleksiyon oluştururak, yavaş bir şekilde onlara sahip olmak, tabi görüşler değişebilir ama uzun vadede genelde kafamda olan saat alınca hiç bir zaman satmayacağım bir saate dönüşüyor. Bende bunu yapmak istiyorum, ilerde çoçuklarıma güzel bir koleksiyon, benim kişilğimi yansıtan bir koleksiyon bırakmış olurum.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, Majestic-12 [Bot] ve 191 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners