TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kendi Saatini Yapmak - Toplamak

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kendi Saatini Yapmak - Toplamak

Mesaj bulenty » 15 Haz 2012, 01:25

Eğer ilginizi çeker ise lütfen aşağıda ki siteyi inceleyin.

http://stores.ebay.com/SWISS-MADE-TIME
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Re: Kendi Saatini Yapmak - Toplamak

Mesaj herofb » 15 Haz 2012, 08:37

teşekkürler bulenty , kendi saatimi henüz toplama girişimim (ya da cesaretim) olmasa da faydalı bir link olmuş , en kötü yedek parça olarak iş görür
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Kalpaklı » 15 Haz 2012, 10:45

Bu konuda istekli olan arkadaşlarla toplansak, tecrübeli arkadaşların önderliğinde bir atölye çalışması gibi birşey yapsak ?
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Mesaj SeRxx » 15 Haz 2012, 14:50

Zamanında bu satıcıdan 6497 veya 6498 getirtip bir şeyler yapmayı düşünmüştüm ama bir türlü cesaret edemedim ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 15 Haz 2012, 17:00

Bülent abi link için teşekkürler. :thumbup: Bu arkadaşa daha önce ben de rastladım ebay'de ve bir şey dikkatimi çekmişti, şimdi yeri gelmişken sizlere de danışayım:
Bu arkadaş elabora sınıf eta 2824-2 mekanizmayı 249 dolara satıyor:
http://www.ebay.com/itm/ETA-AUTOMATIC-MOVEMENT-2824-2-ELABORE-SWISS-MADE-DATE-3H-NEW-BOX-/140754324152?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c59c8ab8#ht_4520wt_1037
Ancak ofrei'de aynı mekanizma "Top Quality Glucydur Balance Complete, Incabloc Shock Protection and Deluxe Finish" tanımlamasıyla 228 dolara satılıyor:
http://www.ofrei.com/page_183.html
Ofrei'de satılan bu mekanizma anladığım kadarıyla top grade bir mekanizma değil, sadece balansı üst sınıf mekanizmalarda kullanılan glucydur balans ve şok koruma sistemi incabloc, ayrıca finishingi de iyi. Ancak zemberek ve balans yaylarında hangi malzeme kullanılmış, mekanizma kaç pozisyona ayarlanmış vs. belirtilmemiş. Bu hususları öğrenmek için Ofrei'ye email attım fakat adamlar bana dönmediler geri. Şu aile şirketleri yok mu! İnanın ebay'de tek başına satış yapan bazı kimseler bu aile şirketlerinden daha kurumsal bir yapıdalar..
Neyse sözü uzatmadan sormuş olayım:
Siz hangi mekanizmanın fiyatına göre daha alınabilir olduğunu düşünüyorsunuz arkadaşlar?..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bulenty » 15 Haz 2012, 19:24

Birincisi fiat konusunda bu Amerikalıların dini imanı yoktur.Onun için çoğu protestan,yakında doları" put "yapıp ona tapacaklar.Amerikada bulunmuş olan arkadaşlar beni daha iyi anlar.Daha ucuz satması enteresan,,,

Yalnız ikinci ve enteresan özellikleri,gönderdiğin her mail e cevap verirler.

What is your mother's name? diye sor;sana ne lan demez;My mother's name is xxx derler.Sana cevap gelmemesi enteresan.

Gelelim mekanizmalara,,,bence tekrar sor mutlaka bir yanıt gelecektir.Ayrıca benim verdiğim linkteki satıcının 5048 de %100 feedback i var,İsviçre de iş yapıyor vs,$10-20 aramadan isviçreden alacan.Tabi kişisel görüşüm.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Triton » 03 Tem 2012, 01:56

ETA 2824-2 watch-tool.de de 179,99 €. Cargo fiyata dahil.... Ancak herhalde avrupa içinde.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 03 Tem 2012, 02:03

Movement ların muadillerini gösteren bir tablo ya da benzer sistem varmı? Örneğin ETA makineli bir eski saatiniz var. Kasayı değiştirmeden eğer eskisi üretilmiyorsa daha yeni bir muadil makine buna uygun olarak tespit edilebiliyor mu?

Ya da özgün bir ölçü sistemi mi var? örneğin en fazla tarih ve gün ringi olan standart bir saat için ....

Saat kasa/gövdeleri imal edilirken makinelere uygun bir takım standartlar var mı?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners