TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çocukluğumun Masa Saati

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Çocukluğumun Masa Saati

Mesaj asymptote » 25 Ara 2011, 07:00

Çok aradım ve sonunda buldum :champ: Mekanik-kurmalı bu eski masa saati çocukluğumun uzunca bir döneminde bana zamanı söylemiştir. Vitrinde 37 ekran siyah beyaz televizyonumuzun hemen yanında yer alırdı. TV 1' de yayın akışına bakar, kayda değer izlenecek bir film yada program var ise yayınlanacak saati belleğime yazar ve bu masa saatinden takip ederdim. Fosforu da gayet başarılıydı, hiç unutmam geceleri parlardı. Ahh beni eski günlere götürdü bu saat..

Resim

Saati gg de bir antika satıcısının ilanında gördüm ve hemen siparişini verdim. Kondisyonunun iyi olduğu yazılmış, fotoğrafta da fena görünmüyor, yalnız saat 6 markerı lekeli gibi. Eski saat olduğu için mekanizmasının da bakım görmesi gerekecek muhtemelen. Saat elime ulaşınca çalışma durumuna göre karar vereceğim artık. Gerekirse bu konuda ustalarımızı rahatsız etmeyi düşünüyorum. İşte böyle dostlar.. Bu saati görünce beni heyecanlandıran bir keşif yapmış gibi hissettim ve siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak istedim..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Çocukluğumun Masa Saati

Mesaj espinosa » 25 Ara 2011, 12:39

Senin adına sevindim. Umarım saat beklediğin gibi çıkar
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj asymptote » 25 Ara 2011, 13:25

teşekkürler espinosa :thumbup: saat yirmi senelik bir saatten beklenebilecek kondisyonun çok üzerinde ve satıcının dediğine göre çalışmasında ve kurulmasında herhangi bir problem yok, kargo sırasında başına kötü bir şey gelmemesini umuyorum, iyice tembihledim paketlemeyi güzel yapın diye ;)
asymptote yazdı:Çocukluğumda kurmalı bir masa saati vardı, bazen yanlışlıkla gece erken saate kurduğumda yan odadan sesiyle beni hoplatırdı :) Bir gün merak edip içini açmış, zemberek yayını geri yerine takacağım diye uğraşıp didinip sonunda elimi kesmiş üzerine bir de azar işitmiştim :) Canlı bir saatti ve sonunda öldü..

İşte o saat bu saat :D Artık orasını burasını açıp kurcalamak, haylazlık yapmak yok.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 25 Ara 2011, 13:40

Adına çok sevindim asymptote, en kârlı alışverişin olmaya adaydır diye düşünüyorum :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj mucadeleci » 25 Ara 2011, 15:36

*asymptote hayırlı olsun, bu saatten ve tv esprsinden başka bir başlıkta yine bahsetmiştiniz ama resim koymamıştınız ve benim aklımda da anaannemin evindeki kurmalı saat canlanmıştı latif bir tevafuktur ki o saatte bunun aynısı, anaannemin evine gidince resmini çekip yüklerim inşallah bende.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mlm » 25 Ara 2011, 15:49

Güzel saatmiş adaşım, arayışının mutlu sonlanmasına sevindim, çocukluğumuzu hatırlatan bu tür güzel şeyler, baktıkça lezzet veriyor, mesela ben şişe pepsi kola gördüğüm an, küçükken elimizde torba komşulara yer fıstığı toplamaya çıktığımız bayramları hatırlarım, aldığımız ilk harçlıkla soluğu mahalle bakkalında alır, hemen birer pepsi ısmarlardık kendimize, o kolaya aşina olmayan bünyemizde asitten mütevellit burnumuzda hasıl olan değişik kıpraşmaları, şimdi hangi kolayı içsem yakalayamam.. :)
*Şimdi gözümde canlandı bizim de bir alarmlı masa saatimiz vardı, kadranında da saat çalışırken hareket eden kümes hayvanları vardı, hey gidi..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 13 May 2012, 12:34

5ay önce verdiğim sözü yerine getirmek bugün nasip oldu, gecikme için özür dileyerek bu fotoğraflar *Asymptote için diyorum, Anaannemin emektar masa saati...
Resim
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Baran » 13 May 2012, 15:02

Saati görünce cok mutlu oldum cunku dedemin evinde vardı aynısından birden onu hatırladım.Asymptote :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners