Vergisine katlanır getirteyim çok beğendim derseniz yaklaşık 500 - 600 usd masrafınız olur. 700 usd gibi bir fiyat alacağınız saate değer mi?oserin yazdı:merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz yeni gümrük yasası ile yurtdışından saat alımını neredeyse imkansız hale getirdiler. tam da bu sırada, çok beğendiğim, yeni bir model gördüm. yaklaşık 140 euro civarı. artık vergisi, algısı ne ise uğraşıp alıyım diyorum. ancak,(demek ki adamlar, bizim saçma politikarımızla uğraşmaktan bıkmış.) seçili ulkeye bu ürün gönderilmemektedir diye uyarı veriyor. sormak istediğim soru varmı bu durumu aşmanın bu yolu? yurtdışından, birine aldırıp,gelirken yanında getirmesi aklıma geliyor. ama yakın zamanda, yurtdışından gelecek öyle birisi de yok maalesef. şirketi olan birisine aldırabilir miyim mesala? ama türkiye'ye hiç gönderim yapmıyorlar. var mıdır bir çözüm arkadaşlar?
Mevzuat değişikliği sonrası bölgenize artık gönderilemiyor durumu satıcı ile alakalı değil, aliexpress ile alakalıdır. Aliexpress gümrük ile anlaşmalı artık buradaki mevzuatlarda değişiklik olunca otomatik olarak sistemlerine işliyorlar, çünkü mevzuata uymadıklarında gümrükte sıkıntı oluyor ve mal çoğunlukla imhaya (sözde) gidiyor.oserin yazdı:merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz yeni gümrük yasası ile yurtdışından saat alımını neredeyse imkansız hale getirdiler. tam da bu sırada, çok beğendiğim, yeni bir model gördüm. yaklaşık 140 euro civarı. artık vergisi, algısı ne ise uğraşıp alıyım diyorum. ancak,(demek ki adamlar, bizim saçma politikarımızla uğraşmaktan bıkmış.) seçili ulkeye bu ürün gönderilmemektedir diye uyarı veriyor. sormak istediğim soru varmı bu durumu aşmanın bu yolu? yurtdışından, birine aldırıp,gelirken yanında getirmesi aklıma geliyor. ama yakın zamanda, yurtdışından gelecek öyle birisi de yok maalesef. şirketi olan birisine aldırabilir miyim mesala? ama türkiye'ye hiç gönderim yapmıyorlar. var mıdır bir çözüm arkadaşlar?
recepergun yazdı:Vergisine katlanır getirteyim çok beğendim derseniz yaklaşık 500 - 600 usd masrafınız olur. 700 usd gibi bir fiyat alacağınız saate değer mi?oserin yazdı:merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz yeni gümrük yasası ile yurtdışından saat alımını neredeyse imkansız hale getirdiler. tam da bu sırada, çok beğendiğim, yeni bir model gördüm. yaklaşık 140 euro civarı. artık vergisi, algısı ne ise uğraşıp alıyım diyorum. ancak,(demek ki adamlar, bizim saçma politikarımızla uğraşmaktan bıkmış.) seçili ulkeye bu ürün gönderilmemektedir diye uyarı veriyor. sormak istediğim soru varmı bu durumu aşmanın bu yolu? yurtdışından, birine aldırıp,gelirken yanında getirmesi aklıma geliyor. ama yakın zamanda, yurtdışından gelecek öyle birisi de yok maalesef. şirketi olan birisine aldırabilir miyim mesala? ama türkiye'ye hiç gönderim yapmıyorlar. var mıdır bir çözüm arkadaşlar?
Yurtdışından birini bulursanız, bekleyip getirtmeniz en uygunu bundan sonraki süreçte.
Saat güzel, ama 700 dolarda etmez. Teşekkür ederim hocam cevabınız için
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
recepergun yazdı:Mevzuat değişikliği sonrası bölgenize artık gönderilemiyor durumu satıcı ile alakalı değil, aliexpress ile alakalıdır. Aliexpress gümrük ile anlaşmalı artık buradaki mevzuatlarda değişiklik olunca otomatik olarak sistemlerine işliyorlar, çünkü mevzuata uymadıklarında gümrükte sıkıntı oluyor ve mal çoğunlukla imhaya (sözde) gidiyor.oserin yazdı:merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz yeni gümrük yasası ile yurtdışından saat alımını neredeyse imkansız hale getirdiler. tam da bu sırada, çok beğendiğim, yeni bir model gördüm. yaklaşık 140 euro civarı. artık vergisi, algısı ne ise uğraşıp alıyım diyorum. ancak,(demek ki adamlar, bizim saçma politikarımızla uğraşmaktan bıkmış.) seçili ulkeye bu ürün gönderilmemektedir diye uyarı veriyor. sormak istediğim soru varmı bu durumu aşmanın bu yolu? yurtdışından, birine aldırıp,gelirken yanında getirmesi aklıma geliyor. ama yakın zamanda, yurtdışından gelecek öyle birisi de yok maalesef. şirketi olan birisine aldırabilir miyim mesala? ama türkiye'ye hiç gönderim yapmıyorlar. var mıdır bir çözüm arkadaşlar?
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
HknDrsn yazdı:Sen yasayı nasıl delerimin peşine düşmüşsün![]()
Bu bir sorun değil, hükümet dışarıya para çıkmasın diye yasa çıkardı o yüzden yasa değişmediği sürece bir değişiklik bekleme . Ben ille bunu alacam dersen masrafına katlanman gerekiyor başka yolu maalesef yok.
Yada varsa farklı bir ülkede tanıdığın alıp oraya göndereceksin oda gelirken getirecek.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Anpilfan ve 31 misafir
|