TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Son Yaz Akgün Gökalp Saat Modeli Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Son Yaz Akgün Gökalp Saat Modeli Bilgi

Mesaj mhtrkn » 02 Oca 2022, 22:09

Bütün sitelere baktım neredeyse fakat bir türlü bulamadığım bir kol saati. Bu yüzden bu siteyi keşfettim ve sizlere sormak, danışmak istedim. Aşağıya saatin diziden bulduğum bazı örnek resimlerini yükledim. Saati yada benzeyen ürünleri söylerseniz çok memnun olurum.

Resim
Resim
Resim
Resim[/quote]
Kullanıcı avatarı
mhtrkn

Re: Son Yaz Akgün Gökalp Saat Modeli Bilgi

Mesaj mhtrkn » 03 Oca 2022, 04:55

Arkadaşlar yok mu bilen hiç kimse yaa?
Kullanıcı avatarı
mhtrkn

Mesaj Bahas » 03 Oca 2022, 15:47

Seiko’ nun aşağıdaki saatine benziyor ama sadece benziyor bence o olacağını pek düşünmüyorum.
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Bahas

Mesaj hknmtn » 03 Oca 2022, 16:51

mhtrkn yazdı:Arkadaşlar yok mu bilen hiç kimse yaa?

Merhaba. Sadece tahmin olarak söylüyorum. Bilmek çok zor. Bu saat muhtemelen "vintage" diye tabir edilen artık üretimde olmayan bir model olabilir diye düşünüyorum. Bu bir Seiko 5 olabilir. Ya da bir Zenith olabilir. Belki de bir Omega'dır. Hatta bir Doxa bile olabilir. Kısacası özellikle 70-80'li yıllarda bu tarz kare kasalar baya bir meşhur. O döneme ait bir "kare kasa" ya da "TV kasa" diye tabir edilen yabancıların "square case" dedikleri kasa türünde bir Seiko 5 bulursanız bu saatin görüntüsüne yakın bir görüntü elde ederseniz.
Ayrıca bir de kordonun muhtemelen saate ait olmadığını sonradan takıldığını düşünüyorum. Yani seçenek çok hatta şimdi aklıma geldi bir Rado ya da bir Citizen bile olabilir. Belki de bir Ricoh'dur. Bu tarz vintage saat çok var. Bence bu tarz bir saat istiyorsanız 2.el satan sayfalarda biraz gezinin mutlaka beğeneceğiniz bir şey çıkacaktır.
Ya da yapım şirketine sorabilirsiniz. Neticede oyuncular kafalarına göre giyinmezler role uygun bir şekilde aksesuarlarına kadar giydiren birileri var.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj recepergun » 03 Oca 2022, 21:43

mhtrkn yazdı:Arkadaşlar yok mu bilen hiç kimse yaa?
Ara ara bu tarz sorular geliyor fakat alınan ekran görüntülerinde saatin net olmaması ve saatin ekrana göre çok ufak bir obje olmasından dolayı seçilemiyorlar. Benzer sorular arabalarda da oluyor ve ufak bir göstergeden araba tanınabiliyor ama saatte aynısı olmuyor maalesef. Araba marka ve modelleri sayılıyken, saat marka ve modelleri binleri buluyor. Aynı görselde çoğu kişinin tek atışta bileceği bir rolex bile olsa benzer kasayı kullanan çok fazla farklı marka ve modeller olduğundan net yorum yapmak maalesef çok zor.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj mturann » 04 Oca 2022, 12:07

Evet saat görünmüyor
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj zemberekv2 » 23 Nis 2022, 01:32

Diziyi bilmesem de, bir iki kare yakaladım. Evet hiç bir şekilde net görünmüyor ama meraklısı mutlaka tanıyacaktır. 2. fotoğraftaki kalınlığına dayanarak (atıyorum elbette) otomatik olduğunu düşünüyorum.

Resim

Resim

Resim

Benzettiğim modeller:

Resim

Resim

Resim

Resim

Ricoh olacağını sanmıyorum, bu boyutta ve tonneau kasa saati neredeyse hiç yok, olanlarda 30mm kasalı quartz bir iki model.

Örneğin:

Resim

Vacheron, Patek veya Orient-Star'ın da benzer modelleri var ama Vacheron veya Patek set ortamında ne kadar sağlam kalır, o risk alınır mı, sanmıyorum. Belki sahte olanlar olabilir.
Kullanıcı avatarı
zemberekv2

Mesaj thalionnn » 14 Eyl 2023, 19:44

merhaba ben de net bir kaç görüntü yakaladım ama buraya nasıl resim yükleyeceğimi bulamadım yardımcı olur musunuz
Kullanıcı avatarı
thalionnn

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cemhk ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners