TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sahte Saatleri Orjinal Diyerek Satan Sahtekarlar Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sahte Saatleri Orjinal Diyerek Satan Sahtekarlar Hakkında

Mesaj uncass » 30 Ağu 2010, 23:31

bu siteye yeni katılan biri olarak bakıyorumda dunden bugune ne katkı saglamıs bana dıye; görüyorum ki öncelikle zaman kazandırmış. sonra para. sonra ıse guven. nasıl dersenız son gunlerde incelediğim; almak için hesap yaptıgım bes (5) saatten dordu(4) sahte cıktı. acı ama gercek. öncelıkle ıncelemek ıçın saatlerımı harcayacak sonra ya amıyane tabırle kazıklanacak veya buyuk ıhtımalle boyle bır alısverıse sırf guven eksikliği nedenıyle kalkısamayacaktım. şuanda sahte olmadıgını ogrendıgım bır saat ıcın pazarlık edıyorum. sıteyı ınceleyıp bılgı sahıbı olmaya calısıyorum. danısabılecegım bilgilı birilerının varlıgını bılıyorum.
sizlere; ozellıkle clk, bond, wwtr ye tesekkur etmeyı borc bılıyorum. bu tesekkur sadece benım bılgımı arttırmam bellkı bir hobi veya ilgi alanı sahibi olma ihtimalimin artması degıl, internet uzerınden bu tıp alısverıslerde bılgı paylasımının önemini tekrar görmem nedeniyledir. piyasa koşullarında herkes alıcı ve de nihayetinde satıcıdır. elimizde yeterince veri olmadan alışveriş yapamayız. gelişim sağlayamayız.
sizlere tekrar teşekkür ederken bir de öneri de bulunmak istiyorum. sahte ürünlerin azaltılması maksatlı olarak arada sırada cok gercekcı sahte urunler sizlerce incelenebilir yada daha iyisi sadece bu tip ilanların teşhir edildiği bir KARATAHTA yapılabilir. bu sahtekarlar (ki replika ürün satanlar bunların yanında cok cok ıyı. zira ürünün ne oldugunu acıkca belırtıyorlar en azından) bilgi kirliliği yaratıyor ve bizlerin kişisel gelişimini engeliyorlar.
Kullanıcı avatarı
uncass

Re: sahtekarlar

Mesaj mlm » 30 Ağu 2010, 23:56

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş, replika saat satanları veya replika saatleri savunmuyorum ama bahsettiğin durumun vehametini anlatması açısından güzel bir örnek olmuş. Adamlar ''çakma'' saati orijinal diye satmaya çalışıyorlar, hem kel, hem fodul.. Fikrini destekliyorum hocam..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Sahte Saatleri Orjinal Diyerek Satan Sahtekarlar Hakkında

Mesaj winterdrops » 31 Ağu 2010, 01:11

uncass bu bahsettiğin dolandırıcılar bizim sitede satış yapanlar arasındada varmı?
(Umuyorumki yoktur)
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Wwtr » 31 Ağu 2010, 01:58

Rica ederim uncass , zaten ben de 5 ay öncesine kadar seninle aynı düşünce yapısında idim yalnız saatlere ilgi duymam ve forumlardaki paylaşımlar sonucu biraz kendimi geliştirebildim.
Forumu okumak zaten bir zevk,bir de zevkimiz ile bilgimiz de aynı oranda arttıkça tadından yenmez oluyor :)
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj Bond » 31 Ağu 2010, 07:31

Uncass rica ederiz, bizde sadece gördüğümüzü söyledik, burada elbette üyeleri tanımasakta kimsenin zarar etmesini istemeyiz yada dolandırılması bizi rahatsız eder. Bu ürünleri o şekilde satan bazı kişilerinde mağdur olduğunuda düşünmek lazım adam aldığı saati orjinal sanıyordur. Diğerleri için zaten dediklerine katılıyorum. Bunlar saat kültürünün artması ve insanların bilinçlenmesi ile azalacaktır. Bu sitede sınırılı sayıda kişiyi dahi bilinçlendirsek oda bizim için memnuniyet verici bir olaydır.

Dediğin karatahta fikri daha önceleri birkaç kez gündeme geldi ama bu tarz konuları özellikle forumdan uzak tutmak istiyoruz. Ancak böyle gerekli durumlarda mesajlar olursa elinden geleni yapıyor arkadaşlar. Sebebine gelince bu tarz konuların üzerine ne kadar konuşulursa google indexleme yapıyor, buda bu tarz saat kullananları, satanları veya hakkında konuşmak isteyenleri arama motorlarından buraya çekiyor. Bizde bunu hiç istemiyoruz.

Birde clk senin diğer konunda şu çok gerçekçi sahte ürünler konusunu açıklamıştı, bende ona katılıyorum. Bu ürünlerin gerçeklerini kullananlar için söz konusu bir durum değil. Anlamayanların o tarz laflarla etkilemeye çalışmak ise çok doğal bir durum. Herşeyden önce şunu söyleyebilirim; bu tarz sahte ürünlerin ticaretini yapan kişilerin çoğu orjinalinini kullanıyor. Eğer öyle birşey olsa önce onlar takmaz :)

Monarch diğer konuda çok güzel yazmıştı, benimde demek istediğim aynısı idi önceki mesajda. Sorduğun bütçe ile neden bu tarz ürünlere yada sitelere bakıyorsun ki, gayet güzel güvenilir bir yerden kendin pazarlık ederek orjinal, hoş ve garantili bir saate sahip olabilirsin. Hemde içinde bu tarz şüpheler olmadan. Elbette mesajın ve fikirler için teşekkürler.

----------------

Winterdrops teesüf ederim :) Satılık bölümünde özellikle dikkat ettiriyoruz. İlanlara söyle bir bak istersen, sende biliyorsun TSF'de sahte ürün listelenmesine hiç bir şartla izin verilmiyor ama elbette biz bilemeyiz yada kontrolümüz belli yere kadardır. İlan açılır farklı bir resim konur, biriside alır ama ürün gönderilipte sahte çıkarsa o zaten dolandırıcılıktır. Bu yüzden bu tarz durumlar için alıcılar kendilerini sağlama almalılar, Bu her yerde olabilir.

Sonuç olarak heryer sahtekar ve dolandırıcı dolu, dikkat etmek lazım. Bizimde başımıza geldi farklı konularda ama eşeği sağlam kazığa bağladığımız için az veya hiç zarar görmeden atlattık. :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj winterdrops » 31 Ağu 2010, 10:19

Sn Bond olma ihtimali düşük olduğu için bunu belirterek sordum. Bunun nedenide bir kaç kere hoşuma giden saat oldu forumda onları almayı düşündüğüm için merak ettim. Kusura bakmayın :D
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Bond » 31 Ağu 2010, 10:33

Ben takıldım sadece, kusura bakcak birşey yok elbette :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj uncass » 31 Ağu 2010, 20:02

öncelikle herkese tesekkurler. herkesın bu kadar hassasıyet göstermesi çok güzel. benim bu tip sitelerden saat bakmam giresunda yaşamam ve boş zamanlarımda (biraz da ticaret yapmam ve bazı ıkıncı el urunlerı takıp etmem vesılesıyle) ılanları ıncelemem nedenıyledır. bu saatler göze hos gelen uygun fıyatlı ve benim gibi anlamayan biri için kaliteli saatlerdi. aslında daha yeni bir saat almıstım. hala gelmesini bekliyorum. alisverissaati.com sitesınden aldım. o da ayrı bır macera ama neyse. ben; butik bir markanın vasfı sadece tasarımı olan bir saatini almak yerine ikinci el ama daha özel bir saat almak istedim. bakıyorum kı epey tehlikeli bir maceraymış. burada cok kalıtelı bır ıkıncıel saat panosu var ve oradan alısveriş yapmak nıyetındeyım sımdılık. tabıı baska sıtelerıde takıp edecegım o ayrı:) ne de olsa yardımsever eksperlerımız var artık.

*bu arada sordugum saatler arasındakı guccı saatı (ki bu saat sordugum 5 saatın tek orıjınalı) alacagım galıba.
Kullanıcı avatarı
uncass

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners